Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hiacyntka905

Czy też spędzacie piątkowy wieczór samotnie przed komuterem??? :(

Polecane posty

Gość kosciol katolicki tez jest
z paleniem czy chlopami?

o wiem, opowiedz historie o valkiriach. bo ja tam slyszalam, ze one niezle walily po mordzie, ale moze cos zle wiem...

Nie waliły po mordzie tylko zabierały dusze wojowników do Walcharii.

madrolu z chlopami doskonale :D jestem w beztroskiej spacji miedzy zwiazkami, i jak czytam optymistyczne wpisy naszych wspoldyskutantek, to zastanawiam sie, czy tej przerwy nie przedluzyc w nieskonczonosc ;)

ok, z wojownikami sie zgadza, ale po mordzie tez walily jak cos

z baldurem zawsze, chyba sobie nicka znmienie z tej okazji :)

Gość nanna dziewanna
i jak teraz wygladam?

Gość nanna dziewanna
cacy. tylko jak legenda ma sie powtorzyc, to ja serdecznie dziekuje.

Gość nanna dziewanna
tez niezle, o boski. legenda ze masz zginac od jemioly a ja jeszcze bardziej beznadziejnie ;P no co dawaj bajke o valkiriach, moze ktos tam jeszcze podczytuje poza twoja wierna czytaczka mna. Chyba ze te babki sie naprawde obrazily, ze nie sluchamy jekow ze nikt ich nie kooocha i poszly na swoje podworko...

Obstawiam raczej focha ze strony naszych koleżanek. Nie wstąpiliśmy do bractwa wzajemnego użalania się nad sobą i lipa. Ale swoją droga wciąż nie rozumiem kobiet, które tkwia w toksycznych związkach.

Gość nanna dziewanna
ja tez nie rozumiem, psycholog by to zepchnal gdzies w szufladke sado/maso. ale dzieki jekom kolezanek mialam okazje przeczytac ladna historie, tylko mam teraz glod nastepnej. kobiety sa nienasycone ;P i prosze, interesujacy boski facet sie znalazl jak rzadko kiedy :)

Gość nanna dziewanna
ale wiesz co sobie mysle? ze one jednak przeczytaja sobie ta legende, moze jutro na chlodno, moze zauwaza, ze jest ciekawsza niz ten chlop u mamusi, co im spedzal sen z powiek przez tyle czasu, i swiat sie przed nimi otworzy na nowo!

Gość nanna dziewanna
szkoda ze Princess uciekla, ona miala chyba tez cos ciekawego do powiedzenia...

nie rozumiesz takich kobiet,bo nie przezyles...to sie nazywa np syndromem sztokholmskim...ofiara kocha swojego kata...trudno sie wyrwac ale mozna...na zawsze jednak pozostaje cos w psychice...nie mowiac o zanizonej samoocenie ,mega kompleksach i zerowym postrzeganiu wlasnej osoby...nawet kilka lat po wyrwaniu sie z takiego bagna

Baldurowa, nie zmarnuj szansy, którą dał Ci los. ;) Diablico, otóż przeżyłem taki toksyczny związek i własnie dlatego ich nie rozumiem.:P

O żywym mogę Wam powiadać, druhowie, jako że z zacnego hirdu się głoszę i wojów prawych tam nie brakuje... udowodnił woj zacny wielkim czynem, iż winno się sagi o nim wznosić jeszcze za życia. Na chwałę jego ta pieśń. Siądźcie w koło, przy ogniu, druhowie. Posłuchajcie mej sagi o czynach. O woju Wam dzisiaj opowiem, I prawym czcicielu Odyna. Nie poległa wszak jeszcze odwaga, I nie wszyscy szlachetni w kurhanach. O żyjącym traktuje ta saga, Na cześć człeka zacnego spisana. O Thorvaldzie Vogsonie zaśpiewam, W którym płynie hersirów krew. Dzieła jego i walki opiewam, Wielkie czyny opisze mój śpiew. Gdyż nie złoto lub seidr wielkiej siły, Ani głosy nieprawych na thingu, Ale czyny orężne sprawiły, Że stał się jednym z hovdingów. Pośród braci jomsborskiej to było, Jarl uczynił go pierwszym wśród wojów, Dnia drugiego się owo zdarzyło... Oby Odyn poszczęścił mu w boju! Niechaj Thor mu użyczy swej siły, Oby zawżdy Asowie sprzyjali, Oby Norny los dobry zdarzyły... Wierę, będzie on kiedyś w Valhalli! W walce prawej dał dowód zacności oręża, Gdy z Einarem skrzyżował stal swoją, Sława! Niech zawżdy tak zacnie zwycięża! Chwałę wróżę jego przyszłym bojom...

Gość virescens
Jak dla mnie jesteście dzieciakami i nie macie pojęcia czym jest miłość. Kochacie bo macie taką potrzebę emocjonalną a powinniście potrzebować drugiej osoby dlatego bo ją kochacie. Taka subtelna ale istotna różnica. Szczerze mówiąc niedobrze mi sie robi od czytania tych jęczeń tych "biednych" lasek. To pewne że macie problemy emocjonalne same ze sobą ale najlepiej zrzucić winę na facetów bo się nie dają opleść Wam kobietom-bluszczom . Najczęściej to właśnie przodują babki z pod żywiołu wody Ryb,Raka i Skorpion które tak mocno "kochają" że potrafią zamienić facetowi życie w piekło. Nic dziwnego że kto jest normalnym facetem to ucieka daleko od Was i zostają Wam seksoholicy i zboczeńcy itp bo kiedy mocno kochacie to i w seksie jesteście najlepsze... ;-)

Gość nanna dziewanna
u mnie nic sie nie zmarnuje. Diabollica, takie zwiazki istnieja tak dlugo, jak dlugo myslimy, ze nie mamy wyboru. Gdy bierzemy odpowiedzialnosc za siebie, nie maja juz racji bytu.

Gość nanna dziewanna
o, piekny poemat! nie wiedzialam, ze jest po polsku.. czy sam przetlumaczyles?

Gość nanna dziewanna
virescens a czym jest milosc?

Oczywiście, że sam przetłumaczyłem. To mój kolejny talent. :D

Gość nanna dziewanna
Prinzeska brakowalo nam cie. ja juz sie zdazylam ozenic z Baldurem, bo mnie rozkochal mowa swa kwiecista, ale i dla Ciebie znajdzie sie miejsce w naszym panteonie :) ale pod warunkiem, ze opowiesz bajke.

Gość nanna dziewanna
baldur zainponowales mi. umowimy sie na kawe ??? skad jestes ????

Gość nanna dziewanna
jestes naprawde boski!

Gość nanna dziewanna
podszywku nie widzisz ze ja potrafie sobie poradzic bez ciebie? ;)