Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kropkas1

ksiazki o przemocy

Polecane posty

Czesc kropkas! Tu jest fajny artykuł -> http://www.emito.net/spolecznosc/grupy/zdrowie_i_uroda_/psychologia_i_psychoterapia_318899/forum/toksyczne_zwiazki_warto_poczytac_543760 Generalnie jak poczytasz cokolwiek o toksycznych związkach będzie ok. Bicie to agresja. Agresja sama w sobie nie jest do rozwiązania, chodzi raczej o związek gdy jedna osoba (oprawca) stosuje na innej (ofiara) przemoc a ta ofiara nie może się uwolnić. To jest związek i właśnie toksyczny. Ofiara w wchodzi w rolę ofiary, kozła ofiarnego. W każdej bibliotece będzie coś o takich związkach.

czesc ...:) , ksiazke "toksyczny zwiazek" posiadam ...czytałam wiele razy ..potrzebuje czegos mocniejszego

OK. Możesz napisać trochę więcej? Nie rozumiem mocniejszego ... bardziej psychologicznego? Słyszałaś o niebieskiej linii ? -> http://www.niebieskalinia.pl/index.php?w=1525. Na jakie pytania mają Ci odpowiedzieć te książki to może coś wymyślę. Na razie mam za mało danych o tym czego szukasz ...

niebieska linia nie chciała mi pomoc, nie chciala, to jedno wielkie g...zwłaszcza od strony pomocy prawnej, pamietam jak tam dzwoniłam wiele razy, pisalam tez e-maile...komedia.

A po co Ci? Chcesz zrozumieć psychopatę? Chcesz zostać psychologiem? Psychopata cierpi przyjemność z dręczenia ofiary, czuje wtedy moc, wyładowuje swoje frustracje, stres i leki poprzez agresję. Wtedy czuje się mocny, silny, odważny. Agresja ma często związek z ukrytym lękiem, kompleksem. Psychopata często sam był ofiarą przemocy (pedofilia, bicie). Psychopata ma brak empatii (ignoruje uczucia innych). Tłumi w sobie uczucia które pozwoliłby mu pokazać wnętrze (lek, strach, niskie poczucie wartości). Te stłumione lęki i problemy zamieniają się w agresję. I co pomogło Ci? Uważam, że błądzisz. Problemem jest jak przestać być ofiarą ... Tłumaczenie i zrozumienie psychopaty - niewiele pomaga.

jeszcze podswiadomie jestem ofiara, bo czuje ze ma nade mna przewage. mimo ze nie mamy kontaktu fizycznego. troche błądzę.

Gość moze cos z bdsm
w takim razie bardzo mi przykro jesli o Twoj partner Cie bije i nie ma to nic wspolnego z tym moim zboczeniem (z perwersyjna, ale jednak przyjemnoscia, z zachowaniami za obopolna zgoda), to uciekaj od niego. Tacy sie nie zmieniaja tak po prostu...

Gość moze cos z bdsm
ale moze chciec wrocic i Cie odnalezc?

Gość moze cos z bdsm
przepraszam, zdaje sie, ze niepotrzebnie sie wtracilam... Spokojnej nocy

Proszę, napisz na jakie pytanie szukasz odpowiedzi w książkach?

Film "Pręgi" jest mocny. Książki nie znam, ale film rewelacyjny. Mocny.

Kropkas. Chciałbym Ci pomóc, niestety nie wiem jakich książek szukasz. Nie odpowiedziałaś na moje pytanie, więc nie umiem Ci pomóc.

chcialabym sie dowiedziec. co czuje oprawca podczas bicia...bo dalej tego nie rozumiem