Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mxxjakxjaskdxjasksak

Ktoras z Was nie chodzi do kosciola nie obchodzi swiat?

Polecane posty

Gość mxxjakxjaskdxjasksak

???

Gość nawet w glupich niemczech
nie chodze do kosciola jednak ze wzgledu na rodzine uczestnicze w uroczystosciach switecznyc, co nie znaczy ze je obchodze 🖐️

Gość milivanilii
ja nie chodzę święta obchodze - to bardziej tradycja każe mi zasiąść do stołu i robić prezenty chociaż właściwie nikt mnie do tego nigdy nie zmuszał i nie zmusza

ja dla "swietego spokoju" czasami pojde, na swieta najczesciej, czasem z corka 2letnia, jak bylo cieplej. Nie czuje potrzeby. Swieta obchodze, bardziej ze wzgledu na tradycje wyniesiona z domu. Nawet rodzina meza, ktora jest bardzo "kościołowa" juz sie pogodzila z tym, ze jak troche inna jestem w tej kwestii. Chociaz ostatnio babcia mojego meza na wiesc o tym, ze nasza corka nauczyla sie wierszyka powiedziala, ze lepiej, zebym ja modlitw uczyla:D

Ja mam rozdwojenie zachowań trochę - do kościoła nie chodzę i generalnie trzymam sie z daleka od wydarzeń okołokościelnych. Ale jak wracam na swięta do domu, to obchodzę wigilię, czasem nawet z rodzicami pójde do kościoła. Niektóre sprawy to po prostu kwestia tradycji

Gość ja do kosciola nie chodze
a katoliczke sie w zwiazku z tym (i nie tylko tym) nie uwazam ale jestem osoba wierzaca. A swieta obchodze ze wzgledu na tradycje, nie religie ;)