Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie żoneczka

Która z Was ma orginalną bransoletkę Pandora? jakie są opinie warto zainwestować

Polecane posty

Gość sojjjaaa
" a jaka to przepraszam inwestycja? " to pytanie jest twoim zdaniem rozsyłaniem jadu? jeśli tak, to bardzo wrażliwa musisz być. Owszem, próbowałam. Gdyby mi wyjaśniła na czym ta inwestycja miałaby polegać, to ja spróbowałabym jej odpowiedzieć na zadane pytanie - czy warto. A ignorowanie takich drobnostek sprzyja ich zakorzenianiu i rozprzestrzenianiu, wiec wybacz, ale nie będę tego robić.

Gość aneta15718
Ja mam oryginalną pandorę i zgadzam się że to trochę obciach i kicz.

Gość taka sobie żoneczka
topic jest o bransoletce z Pandory..

Gość sojjjaaa
twoja definicja inwestycji jest mocno naciągana. to, o czym piszesz to stymulacja. z resztą, gdyby autorka tak to pojęcie rozwinęła, jak ty to zrobiłaś, to mimo nadinterpretacji, nie czepiałabym się. ona tego nie zrobiła, bo zwyczajnie myli inwestycję z wydatkiem i nie widzi błędu.

Gość wfefgewgrbrb
aneta to po co nosisz jak obciach?

Gość aneta15718
Nie pisałam, że noszę.Mam, bo dostałam od rodziców na 18kę. Moja mama zawsze dawała mi dziecinne prezenty, dla niej wiecznie chyba będę małą córeczką, a że na 18tkę nie wypadało dać pluszowego misia, kapciuszków-lewków itp. to dostałam bransoletkę pandory :-( Oddać czy sprzedać jej nie mogę, bo to prezent. Nosić się wstydzę. Raz byłam ,żeby rodzicom było miło, u babci na obiedzie rodzinnym. O czymś świadczy też chyba to, że wzbudziła wtedy zainteresowanie u mojej 12letniej kuzynki :-( Teraz leży w szufladzie i prędko światła dziennego nie ujrzy. Ile razy ją do czegoś przymierzałam zawsze psuła efekt, fajna stylizacja stawała się kiczowata :-(

Gość pingwin pingui
wzbudziła wtedy zainteresowanie u mojej 12letniej kuzynki nie dziwie się. moja 13-letnia siostra i jej koleżanki też noszą te bransoletki

Gość steve111
Witam. Pandora to nie żadna inwestycja, tylko nałóg. Rok temu kupiłem zonie na walentynki bransoletkę i tak się zaczęło. Wydała na koraliki parę tysięcy. Zyje tylko fanpagiem i zakupami. Spędza przed kompem większość dnia i nie ma kontaktu z rzeczywistością. Zacząłem się temu sprzeciwiać ,ale ona z tej przyjemności nie zrezygnuje. Mówie Wam dramat. Tak więc kupujcie z głową bo nazwa pandora jak najbardziej jest tutaj na miejscu. Pozdrawiam

Gość gość
żoneczko zadna bizuteria nawet zlota nie jest inwestycja.Kupujac placisz drogo jak za bizuterie a sprzedajesz juz tylko jako zlom na wage! Do tego Pandora - to najwyzej srebro i to slono przeplacone. Jesli ci sie to podoba to sobie kup i nos ale prosze nie nazywaj tego inwestycja.

Gość gość
Ja mam pół na pół. Tzn. dostałam 8 oryginalnych ogniwek z cyrkoniami w kolorze czarnym, czarno-białym i białym. Resztę bajerów w super jakości (stoper, przekładki, ogniwka szklane, z kamieni, aniołek, bransoletka) dokupiłam na stoisku ze sztuczną biżuteria kosztowało mnie to ok. 45 zł. Efekt świetny.Cała oryginalna kosztowała by kupę kasy, a mnie nie stać.

Gość Moja siostraa
ma takie 2 jedna warta 700pln a druga 4k pln

Gość Monika57935
Ja mam bransoletkę Pandory oryginalną ze srebra oksydowanego. Polecam. Dobrze sie nosi.

Gość mouse8968
Ja mam bransoletkę Pandora, wg mnie to fajne rozwiązanie dla kobiet, które lubią indywidualność. Kupowałam na tej stronie https://www.ekokarat.pl/pl/pandora_bransoletki mają fajne oferty i duży wybór charmsów ;)

Gość gość
ale sie usmiialam z twojej definicji inwestycji :D czyli jak kupujesz trampki w chinskim markecie to zakupy a jak w salonie conversa to inwestycja? :D

Gość gość
pandora do mnie jakoś nie przemawia, bardziej pasuje mi biżuteria z Jubilea.pl mam teraz taką bransoletkę http://www.jubilea.pl/bodo-srebrna-brasnoletka-z-szafirami-id-1890 srebrna z szafirami, srebro bardzo dobrej próby 925. Jakościowo jest bardzo dobra, rzeczywiście, na rynku jest wiele podróbek, a w końcu udało mi się trafić na coś oryginalnego

Gość salander
POLECAM TĘ PRZEPIEKNĄ BRANSOLETKĘ!

Gość Maja552
Hey, Pandora jest piekna i zastanawiam się nad zakupem jakiejś bransoletki dla siostry na prezent, ale pandora wychodzi kosmicznie drogo, a nieoryginalne na żywo wyglądają jak śmieci, może macie jakieś inne propozycje ? Podoba mi się również coś takiego http://allegro.pl/zestaw-bransoletka-pozlacana-prezent-charmsy-i6636301585.html co o tym myślicie ?

Gość gość
Bransoletki Pandora bardzo mi się podobają, ale niestety nie stać mnie na mnie. Obawiam się, że zanim zbiorę całą to będą już niemodne. Wolę kupić sztuczne i potem je wyrzucić. Dobrze wykonana sztuczna biżuteria jest równie ładna. Spójrzcie na na ofertę sklepu kiara. Myślę, ze warto.

Gość Miggy
Pandora bardzo droga za to co oferuje srebro w wysokich cena a co dopiero złoto ostatnio jak chciałem kupić złota bransoletkę z kilkoma dodatkami to pani odpowiedziała że kosztuje 14000 pani w sklepie nawet nie była w stanie podać gramatury. Nie polecam

Gość gość
Nie no ja po prostu przestaje wierzyc w ludzkosc, boze kobiety. Czasami wchodze sobie tu na ta stronke tak sobie popatrzec, ale to co tu zastaje przechodzi wszelkie oczekiwania. Dziewczyny i kobiety naprawde jestescie tak zawistne, zeby w ten sposob wyrazac sie o zwyklej bransoletce (przepraszam, ale tu musze uzyc tego sformulowania), na ktora Was po proatu w większości nie stac? Serio?! Polacy sa na prawde zazdrosnym narodem i wlasnie mi to udowodnilyscie. I teraz czas na inna kwestie, pochwale sie, ze tak dzisiaj kupilam to badziewie, na ktore tak narzekacie i wiecie co bardzo mi sie podoba i tak to jest inwestycja wiecie w co? W sama siebie, zebyc poczuc sie piekna kobieta. Nie moge juz sluchac tego gadania starych malutki albo po prostu starych bab, ktore wszystkim zazdroszcza. Gratuluje wychowania w takim razie.

Gość gość
Ale to jest badziewie.

Gość gość
Nie polecam, koraliki strasznie drogie, a z 5 chodzic nie wypada. Dostalam na prezent od chlopaka, ukochany sie zmyl a ja dokupilam z 3 i lezy..

Gość natalia881
Lepiej zainwestować w bransoletki Mishi. Marka ma naprawdę wyjątkową biżuterię, która jest produkowana w Polsce. Na pewno warto zwrócić uwagę na to, że każda zawieszka jest wykańczana ręcznie. Koniecznie zajrzyjcie sobie tutaj http://mishi.pl . Cuda!

Gość Pandoroholiczka
Hmm...każda biżuteria, jest rodzajem inwestycji. Cokolwiek nie kupisz, czy złote, srebrne czy platynowe, kiedyś możesz sprzedać...Nie wiem skąd takie poruszenie. Jedną biżuterie sprzedasz jako złom, ale zawsze to coś, a inną sprzedasz z zyskiem. Tak też bywa w przypadku Pandory. Moi drodzy, wiele koralików z przed chociażby 20 lat, obecnie chodzi na rynku nawet po 2 - 3 tyś zł. Więc nie wyśmiewajcie się z kogoś, jeśli pyta o inwestycję. Krąg fanek Pandory rośnie z każdym rokiem, jak w wielu innych dziedzinach. Ktoś napisał, że inwestycją może być tylko złoto:) A skąd macie pewność, że za 10 lat, nie odkryją złotej planety, i nawet gwoździe będą ze złota hahaha... A szklanka wody, dopiero będzie inwestycją. Dziewczyny, jeśli Was stać, jeśli czujecie się pięknie w tych bransoletkach, to kupujcie ...:) Bo każda biżuteria, po kilkudziesięciu latach, ma swoją wartość zawsze...;)

Gość Pandoroholiczka
I dodam jeszcze jedno... Biżuteria rzadko kiedy staje się niemodna. No oczywiście jesli kupicie zawieszki z misiami, myszką miki, to może dziwnie będzie wyglądać u starszej pani. Ale czy i to ma jakieś znaczenie, skoro myszka miki jest i tak starsza od niej, a nadal modna? Ważnie jak się będzie w tym czuła. Ja z dumą noszę biżuterię po babci, mimo, że pierścionki i jej bransolety mają po 80 lat :) Tak samo z dumą noszę Pandory a jestem już po 40 . .. I faktycznie zauważyłam, że najwięcej negatywnych komentarzy na forach, wypisują głownie : Zazdrośnice...;)

Gość gość
Nigdy wczesniej nie widzialam takich skokow akcji jak u Pandory.

Gość Pandoroholiczka
Proszę sobie wpisać w google lub na ebay chociażby Winiper Charm pandora- oczywiście oryginał. Lub serie large star, lub Thimble . Jest tego znacznie więcej. Nawet u nas zwyczajny Teddy , lub Koszyk z kwiatami, już kosztuje powyżej 400 zł...:) Oczywiście wciąż mówię o oryginałach. Bo konkretne kolekcjonerki nie zadowolą się podróbkami, które faktycznie nie mają z wiekiem, żadnej wartości...