Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naiwnyjakbuc

ona mnie oszukała,zdradziła i zostawiła

Polecane posty

Jak mam załatwić: W MOPS się nie "załatwia". W zależności od dochodu na osobę w rodzinie możesz się starać o celówkę. Jeśli się nie łapiesz *nigdzie* na rodzinny [bo to nie tylko OPSy wypłacają], to i do celówki próg przekraczasz. Ale najprościej iść do rejonowego OPSu, złożyć wniosek o dofinansowanie do węgla, przyjdą na wywiad i podejmą decyzję. Ergo: teoretycznie możesz, nie musisz być ich stałą podopieczną. Ale: Pijaki spod sklepu nie przekraczają dochodu. Bo nie pracują, nie mają świadczeń, za to w myśl durnowatych przepisów jeśli zadeklarują, że uzbierają złomu za 200,- miesięcznie, to OPS ma obowiązek im drugie tyle dać. OPSy nie mają pieniędzy, bo rząd uruchomił ustawę z 2009, dzięki czemu muszą zwracać do budżetu ok. 20% otrzymanych w tym roku funduszy, zatem ograniczyli celówki do minimum. Jeśli dofinansują to 300,- - 400,-, a tona kosztuje bliżej 700,- - 800,- Zawiadamiam jedynie: Ale czyj konkubent pracuje na czarno? Nieistniejącej Gawon/Gawron z dwoma synami? Kto kasę wyłudza? Ogólnie dość to paranoiczne. Temu poprę ubaw Tak sobie mysle. Gratuluję pomysłu, o ile to w ogóle prawda. To ja odpowiem: Nie tylko kreatywnym. Uczciwym też. Ale pretensje to raczej do ustawodawcy kierować należy, nie do pracowników OPSów, zwłaszcza terenowych...

Gość jak mam załatwić w Mops węgiel
za to w myśl durnowatych przepisów jeśli zadeklarują, że uzbierają złomu za 200,- miesięcznie, to OPS ma obowiązek im drugie tyle dać. To ja od jutra zbieram złom.Nazbieram za 3 tys:-)

Jak mam załatwić: Miłej zabawy:D Wiesz, co jest ciekawe w tym zjawisku? Że są tacy, co faktycznie tego złomu są w stanie uzbierać do diabła i trochę, a to ani przyjemne, ani łatwe nie jest. Formalnie robota paskudna, cuchnąca i mało opłacalna, a przy tym ciężka. Czyli mają potencjał. Gdyby go wykorzystali w sensowny sposób - mogliby żyć jak ludzie. Tylko mają problem z przystosowaniem się do życia w społeczeństwie. Ale coś Ci powiem: bardziej opłacalne jest żebractwo. Co prawda niezgodne z prawem, ale intratniejsze. Wiesz, ze taki "zawodowy żebrak", który stoi pod jakimś centrum handlowym, potrafi mieć dniówkę większą, niż normalny obywatel pensję po miesiącu tyrania? W jednej miejscowości taki wybudował swoim trojgu dzieciom domy, kupił im samochody , wyedukował i tak dalej. U nas jest jeden, który na przykład, żebrząc na przepuklinę i wózek inwalidzki - idzie sobie do sklepu i kupuje pralkę czy lodówkę za 1200,- - za gotówkę. A jak mu dzisiaj braknie, bo za mało ma przy sobie - przychodzi jutro. I patrz, ile wysiłku mniej! A ilu jest takich, co zbierają na urojone fundacje i wymyślone niepełnosprawne dzieci! Albo w necie... Jest "łańcuszek świętego Antoniego" na temat poparzonej dziewczynki. Dziewczynka od 7 lat ma 4 lata, cały czas jest świeżo po operacji, natomiast każde przesłanie dalej tej kupy powoduje wpływ na jej konto jakiejś tam kwoty. Co jest idiotyzmem, ale skoro dalej krąży i co jakiś czas do mnie od rozmaitych dobrych ludzi dociera - to popatrz, ilu na świecie jest naiwnych. Zobacz sobie też - to jeszcze łatwiejsze - szwindel nigeryjski. W góglu jest. Jeden przewał i kupisz sobie od razu 12 ton węgla. Ale tyle nie kupuj hurtem, bo jednak trochę wietrzeje, jak za długo leży. Przy takich możliwościach zbieranie złomu jest bez sensu;)

Gość sjdfhieurhtgiuodjgk,df
eloszka co tu sie robi? jak tam Anka

Jak widać, temat zdechł i zmienił kierunek. Która Anka? Prawdziwa ma sie dobrze, fikcyjna dalej nie istnieje.

Gość junkuszew
bj, jak sądziesz - zima w tym roku będzie mroźna czy raczej nie? planuje wyjazd zimą na narty, ale się waham....

Gość śniegu nie będzie
:-)

Gość słoneczny dzień
nic nie myślimy, my wiemy:-)

Gość ze to ona
:D

Gość ja też myślę podobnie
niestety

Bo nigdy nie szczekała, pajacu. Jak widać-nie ma pokrzywdzonych. Inaczej bicie pianki trwałoby nadal.

Gość nf.szmx mxlkmjngvf cm
anka g. ma darczyńce na prezenty na pomocnych, co wy na to

Nf.szmx mxlkmjngvf cm: My na to, że pewnie koordynatorki otrzymały stosowną dokumentację i nie było powodów, żeby odmówić. Dodam, że ta durna bj nie ma nic wspólnego z koordynacją, więc nawet nepotyzmu nie można jej zarzucić. A co? Masz jakiś problem z faktem, ze troje cudzych dzieci dostanie prezenty pod choinkę? Jeśli tak, to pewnie jesteś katolikiem...

Gość buahahahah.....
Czyli nadal bieduje, nic sie nie zmienilo :D A podobno miala sama sobie dawac rade a tu zonk! Dzieciarom nie ma za co kupic prezentow. Przechlali kochani rodzice...ups....nie rodzice - mamuska z konkubentem. Patologia spoleczna. Teraz juz wiadomo dlaczego tu wyciagala od ludzi. Sprawa jasna jak slonce!

Gość aniołkowa2283
a bj dalej przesiaduje na tym zapomnianym topiku i broni swej podopiecznej jak lwica:o

Gość aniołkowa2283
mirabelka wyszlo cos nowego w sprawie?

Kontaktujemy się przez gg. Kasia zgłosiła sprawę na policję, co będzie - zobaczymy. Podejrzewam jednak, że nic z tego nie będzie, ze względu na niską szkodliwość.

Aniołkowa: Ty, jak widzę, też "przesiadujesz". Czyli nie jestem osamotniona. Buaha: Samodzielność na co dzień nie oznacza możliwości wyprztykania się na prezenty pod choinkę. Jak masz wybór: kupić żarcie albo słodycze i resoraka - co wybierzesz? No i czekam na działalność policji. Sama jestem ciekawa efektów.

Gość aniołkowa2283
ale ja nie robie za czyjegos adwokata:)

Gość buahahahah.....
Sorry bj ale mlody, zdrowy czlowiek ma mozliwosc ZAROBIC i na jedzenie i na resoraki. Chyba ze mu sie nie chce, wtedy to inna bajka ale z jakiej racji sponsorowac taka patologie? Ja rozumiem jakis nagly wypdaek w rodzinie, chorobe i wtedy przy niskich dochodach... trach i sobie nie daja rady. Wspolczuje i rozumiem. Chetnie pomoge. Ale to babsko, o ktorym mowa to sobie juz latami nie radzi. To sie nazywa lenistwo plus zdeprawowanie takimi akcjami jak paczki itd. Takiej w zyciu bym nie pomogla. Glodnym dzieciom dalabym jesc ale we wlasnym domu, leniwej krowie mamusce kromki chleba bym odmowila :P

Gość tak sobie czytam.........
Jakaś Anna G. napisała na kafe, że jej ciężko itd. i dostała paczki, trochę kasy, zakupy internetowe. Potem pisano, że ona nie jest potrzebująca, że nieprawda że prosiła o pomoc, że ktoś za nią to zrobił złośliwie. Teraz znowu piszecie, że jednak jest potrzebująca, że o paczki prosi. Kurwa, to o co tu chodzi :-0

Gość tak sobie czytam.........
A swoją drogą mnie też nie stać na wypasione zabawki dla swoich dzieci. Obydwoje z mężem pracujemy, zarabiamy niewiele, ale na życie starcza. Ja też mogę prosić obcych ludzi o zabawki dla moich dzieci????? Żebractwo chyba faktycznie bardziej się opłaca niż uczciwa praca.

to nie sprawiedliwe

Buha: "Od lat", czyli od kiedy? Masz jakieś dane? Bo poza tym, co było rok temu, nie zaobserwowałam próśb. Poza tym chyba masz dość mgliste pojęcie o realiach. Szczególnie na Śląsku i przy Ścianie Wschodniej. No i szczęśliwie nikt Cię o pomoc nie prosi... Tak sobie: Ktoś napisał jako ancia27, nie jako Anna G. paczki doszły dwie. I ona o nie nie prosiła. O dojściu kasy nic nie wiadomo. Rzecz - ponoć - ma wyjaśnić policja. Anna G. Dostanie tylko gwiazdkowe prezenty dla dzieci. To chyba nie jest "potrzebująca i o paczki prosi"? Nie w sensie potrzeb notorycznych i codziennych. Oczywiście, że możesz. Na Pomocnych zgodnie z regulaminem Akcji. No jeśli prezent za 30,- - 50,- [w tym słodycze] uważasz za wypasiony, to... pewnie się załapiesz. Jest różnica między żebractwem a zorganizowaną akcją. I to nie jednorazową, a powtarzającą się od iluś lat.

jedzenie wyżebrze albo ukradnie, węgiel dostanie, kase dostanie prezenty dostanie i dziaduje całe zycie bo po huj iść do roboty ludzie dajcie i tyle