Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Morigan

Czy jakaś Pani czeka na to aby @ nie nadeszła?;)

Polecane posty

Tak jak w temacie:) Wiem, że są już takie tematy ale są tak przepełnione , że się zacinają:)

Gość truthh
Ja jestem :) @ ma byc w czwartek, ale juz dzisiaj chyba zrobie test. Chcialabym wiedziec jaknajszybciej ze wzgledu na charakter mojej pracy i na to, ze juz kiedys poronilam.

Ja na początku starań, tak spontanicznie wyszło:) Ale modlę się aby się udało:)

Gość truthh
Ja tez w pierwszym cyklu staran. Poprzednia ciaza byla ponad rok temu i raczej nieplanowana. Kiedy masz termin @?

Ja na 3 grudnia ale ostatnio miałam podwyższoną PRL lekko ale i tak się cały czas boję , że to może mi utrudnić zajscie- mam nieregularne cykle. Dokładnie rok temu leżałam w szpitalu (lekarka stweirdziła mi 8 TC ale jak sie potem okazało to fałsyzwy alarm) I się zraziłam na rok , do teraz:)

Też masz taką obsesję na oglądanie rzeczy dzieciecych typu wózki zabawki?;) Ja normalnie mam fioła:)

Gość truthh
Heh, nie mam jeszcze tej obsesji, ale pewnie wszystko jeszcze przede mna :) . Ja mam obsesje na punkcie tego, czy jesli zajde w ciaze nie powtorzy sie sytuacja spezd roku. Wiec bardzo chce, ale boje sie jednoczesnie.

Nie martw się:) Będzie wszystko dobrze:) Będę 3 mać kciuki?:)A wiesz jaki był powód tamtej sytuacji? Jesteś wierząca? Bo jak jesteś to Ci coś polece;)

Gość truthh
Niestey nie wiadomo, jaki byl powod. Podejrzewano ciaze pozamaciczna, bo nie bylo nic widac na usg mimo pozytywnych testow. Nie wykluczono ani ciazy pozamacicznej, ani wczesnego poronienia. W sumie to lepiej narazie nie bede tego wspominac :) Jestem wierzaca, wiec dawaj co tam dla mnie masz :)

Wiesz, kilka miesiecy temu wyczytałam o pasku Świętego Dominika , napisałam meila do sióstr Dominikanek one po ok tygodniu wysłały mi pasek i modlitwę. Ja w to wierzę, zresztą jest wiele dowodów , że wstawiennictwo Św. Dominika pomaga zajść w ciążę i szczęśliwie doczekać rozwiązania.

Gość Luta80
hehe mi nadeszła w zeszłym tygodniu, ale jakaś dziwna, skąpa, bezbolesna, dziwna... zrobiłam test i są dwie kreski, więc z tym quasi okresem w ciąży to się okazuje, że prawdę gadają :D

Gość no tak jak
morigan masz racje z tym paskiem!!!! ja go mam od 5 miesiecy ,wczesniej starałam sie o ciążę 8 mies bezrezultatu,zamówiłam pasek modliłam sie codziennie no i wymodliłam!! po dwóch miesiacch zaszłam w ciążę,która niestety sie nie utrzymała i obumrła w 9 tyg,mimo wszystko dalej wierze ze modlitwa pomaga!!!

Pewnie, trzeba mieć nadzieję. Nie długo będziemy się wymieniać doświadczeniami z wychowywania maleństw:)

Gość truthh
Poczytam o ty pasku, ale tak sobie mysle... Jesli Bog bedzie chcial dac nam dziecko to to zrobi i ten pasek chyba nie ma na to wplywu.

No jasne pasek nie:) Ale pasek przypomina o modlitwie a wiadomo Wiara Uzdrawia:) Ja myślę , że warto;) Wszystko co dobre w moim życiu sobie wymodliłam:)

Gość no tak jak
ten pasek to nie jest zaden talizman,on tylko ma przypominac o modlitwie do dominika który ma sie wstawic za nami u pana boga,

Gość truthh
Wiara jest bardzo wazna i pozwala nam sporo rzeczy zrozumiec. U mnie z modlitwa roznie bywa, ale staram sie :) Jak radzicie, mam zrobic ten test dzisiaj? Dwa dni przed @ juz chyba powinien byc wiarygodny.

Wiem, że pewnie nie możesz się doczekać ale najbardziej wiarygodny test jest zawsze w dzień @ bądź kilka dni po:) Po tym czasie poziom HCG jest na tyle wysoki aby wskazać na ciążę.

Gość Nataliaa.....
Ja to czekam, ale na okres. Mam jzu dziecko- drugiego nie chce :o

Gość truthh
Test zrobie jednak dzisiaj wieczorem jak maz wroci z pracy. Mam taka prace, ktorej nie mozna wykonywac w ciazy, wiec lepeij dmuchac na zimne. Jesli beda 2 kreski to jutro pojde na zwolnienie az do wyjasnienia sytuacji a pozniej dostane zaswiadczenie o ciazy i do konca nie bede mogla pracowac. Jesli test nie wykaze ciazy to przyjamniej spokojnie pojde jutro do pracy. Od kilku dni mam bole brzucha.

Gość nielubiekapusty
Ja sama nie wiem na co czekam, na okres czy na II kreski.. u mnie sytuacja troche zagmatwana bo biore tabletki anty, no i zapomnialam 2 dni i zaczelam sie zastanawiam ze w sumie jesli faktycznie byla bym w ciayz to bym sie ucieszyla, ale z drugiej strony sprowadzam sie na ziemie ze troche za wczesnie, chce pierw skonczyc spokojnie studia. Mam mieszane uczucia, al emimo to czekam :)

Życzę Ci oczywiście 2 kresek ale jak nie wyjdą dziś to się nie załamuj bo dziś może jeszcze nie wyjść:) Daj znać co wyszło;) 3 mam kciuki:)

Gość nielubiekapusty
A jestes po terminie @? czy przed? ja w sumie nie wiem co robic, czy odstawic tabletki i poczekac pare dni i zrobic test, cyz brac normalnie je.... nie mam sie kogo poradzic;/

Ja nawet jak się nie starałam miałam nadzieję, że może jakimś cudem;) A teraz to już w ogóle, cały czas czekam na te 2 kreski, na czas kiedy będę mogła nazywać siebie "mamusią":)

Gość Nataliaa.....
A ja juz 6dni czekam na okres :( i nic. Ale czekam ze nadejdzie;) Obawiałabym sie ciazy- miesiac temu mialam wypadek, i zrobiono mi 4 przeswietlenia w ciagu 2 dni. Jak myslicie, czy jezeli (tfu tfu oby nie ;P ) jestem w ciazy, a zaszłam ok tyg-dwoch po tych RTG to moze miec znaczenie????

Ja bym odstawiła, nigdy nie wiadomo jak podziałają tabletki na rozwijającego się dzidziusia.

Gość truthh
nielubiekapusty nie wiem czy pytanie bylo do mnie, ale ja jestem 2 dni przed @. Ma przyjsc w czwartek. Na twoim miejscu czekalabym na @. Morigan - tym, co sie nie staraja jakos latwiej to przychodzi :D

Natalia jeśli "po" prześwietleniach to myslę , że nie miałoby wpływu jeśli miałabyś prześwietlenia już w ciąży mógłby być problem .