Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdenerwowana studentka

jak napisać odwołanie na uczelnie w sprawie stypendium

Polecane posty

Jestem studentka i właśnie ogłosili u mnie na uczelni przyznane stypendia za wyniki w nauce mam średnią 4,44 i nic nie dostałam jestem na kierunku ekonomia są u mnie inne kierunki i ogólnie były przyznawane stypendia od 4,5 na kierunkach (pedagogika, turystyka i rekreacja, ekonomia) ale na kierunku filologia przez to że chyba nie było nikogo ze średnią 4,5 zrobili od 4,1 wszyscy dostali po 450 zł gdzie tu sprawiedliwość i może ktoś mi podpowie jak napisać takie odwołanie i chciałabym zamieścić iż ekonomia jest równie trudnym kierunkiem co filologia i ze to nie motywuje do nauki

Gość przyszłamałżonkamostowiaka
skad ja to znam, ale taki jest regulamin, wiec nie wygrasz

Gość eeerrrteee
każdy kierunek ma własne prawa na naszej uczelni na pedagogice dostawali stypendium od 4,7 u mnie na kierunku od 4,0, ale tylko 5 osób na roku je dostało nic nie wskórasz a ekonomia jest łatwa, sorry

Gość eeerrrteee
a i jeszcze jedno uczysz się dla stypendium czy dla siebie?

regulamin jest i było napisane ze od 4,0 ale zebrała się rada i ustalili że od 4,5 dlatego nierozumieniem dlaczego filologia ma od 4,1 ekonomia jest łatwa na na pewno jeszcze w porównaniu z pedagogiką i turystyka i rekreacją brawo a uczę się dla siebie wiadomo ale nie rozumiem takiej niesprawiedliwości fajnie jest być docenionym za starania ja uczę się zaocznie do tego pracuje i nie jest łatwo

Gość eeerrrteee
ekonomia jest łatwa w porównaniu do filologi na każdym wydziale inaczej ustalane są progi jedni wolą dać stypendium małe np 100zł, a inni uważają, że lepiej wynagrodzić prymusów i najniższe przyznać 450zł nie masz odpowiedniej średniej nie dostaniesz stypendium i odwołania nic nie daszą

może ekonomia jest łatwiejsza od filologii ale nie mozna jej porównywać do pedagogiki czy turystyki i rekreacji bo coś jest tu nie tak