Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta po 30 stce juz

Jak nauczyć się jezyka angielskiego?

Polecane posty

Uczyłam się w podstawówce , w średniej, na studiach i uja nic nie umiem;/ wstyd mi, poważnie mam 31 lat i nie znam j angielskiego nie stac mnie na kurs, to grubo ponad tysiąc albo i 2 jakieś rady? moj problem? nie mam słuchu, nie mam głosu. jak usłysze piosenke to chcąc ją zanucić fałszuje jak ... . wiem ze takim ludziom nauka jezyków obcych przychodzi z trudnością. To nie jest prowokacja, nie mam z kim o tym pogadać, a nawet jak ma to mi wstyd:( a tu nikt mnie nie zna, wiec nawet jak mnie skrytykujecie to trudno ale inaczej .... eh

Gość aaajajaaja
ale zalezy Ci aby rozmawiac tak aby aby czy tez perfect?? To drugie u niektorych jest nierealne

dzieki. chęci mam, ale co z tego. Jak? byłam 3 mc w Austrii, ale to było dawno. Niemieckiego ni w ząb, ale z nag sobie radziłam bo wszytscy gadali, nie miałam wyjścia, musiałam. Rozumiałam wszystko, ale powiedzieć cokolwiek się wstydziłam:( moze to i głiupie ale się wstydziłam ze poprzekręcam i wyjdzie nie to co trzeba.

Jeśli chodzi o piosenki, możesz ich słuchać, jednocześnie czytając tekst. W ten sposób bardzo szybko słowa zapadają w pamięci.

nie, chciałabym się tak normalnie dogadać, perfekt - nie dla mnie:) ale chciałabym sie dogadać, coś przetłumaczyć sobie i napisać w miare normalnie

a jak sobie to wyobrażasz? jak mam pisac skoro nic nie pamietam a nie sorry hello, my name is Livia, a from Poland, am 30 years old :D bingo ciekawe ile w tym błędów:D

eh, pisałam to co pamiętam, a dawno temu sie uczyłam:) jakiś rady? moze jakiś tańszy kurs z netu polecicie? myslam o systemie sita ale to drogie jest i nie wiem czy działa.

Gość yrfgquorrooo
ja chodze raz w tygodniu i place 40 zl za godzine. prywatnie. Jestem zadowolona.