Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyczajony tygrys...

Mała sonda:) Pierwsza ciąża -odpowiedni wiek-bez wymądrzania!

Polecane posty

Gość Jestem w ciąży;)))))))
To jest złe pytanie na tego typu forum. Każdy będzie pisał, że idealny wiek to taki w którym urodziły, albo zaszły w ciąże. A nie czarujmy się 20- latki wpadły a 28 i więcej musiały zajść w ciąże bo zegar tyka:) takie jest moje zdanie. A według mnie najlepszy wiek to 24. Dziecko ma młodą mamusie, a wbrew pozorom dla dziecka jest to bardzo ważne, żeby nie mylić jego mamy z babcią.

Gość palalaka
No nie ukrywajmy... ja mam 22 lata i za miesiąc będę mamą, nie było to planowane dziecko, aczkolwiek nie stanowi dla mnie problemu... został mi jeszcze rok do licencjata, magistra wcale nie zamierzam robić... i tak mam bardzo dobrą robotę a niedługo otwieram własny biznes więc to strata czasu... na finanse absolutnie nie narzekam. Jako że na ojca dziecka też nie mogę liczyć, musiałam ostro wziąć się w garść, nie mieszkam z rodzicami, staram się być samodzielna i samowystarczalna... i to dziecko to tak naprawdę napęd do tej firmy i całkowitej zmiany planów, otworzyły się przede mną zupełni inne perspektywy, znacznie korzystniejsze niż to co miałam w planach siedzenie i strata 3 lat na studiach dziennych... tak że jestem wdzięczna losowi. Psychicznie jestem gotowa, przez ostatnie 2 lata przeszłam taką szkołę życia że nic mnie już chyba nie zaskoczy... tak że podsumowując z jednej strony polecam z drugiej nie polecam rodzenia dzieci w moim wieku :P

Gość różnietobywa
ja urodziłam pierwsze dziecko w wieku 30 lat czy byłam gotowa NIE moje wyobrażenie było inne niz rzeczywistoś. Pokocham swoje dziecko dogralismy sie poznalismy i jest ok. Moim zdaniem nie chodzi tu o liczbe tylko o psychike niektóre są gotowe jako 20-tki, niektóre później a jest grupa kobiet które nigdy nie bedą na to gotowe Oczywiście w tym temaciebiorę pod uwage tylko kobiety świadomie decydujace sie na dziecko co innego wpadka tu jest juz fakt dokonany