Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gestvwevrbjgmjl

wybór promotora i seminarium, o co chodzi ??

Polecane posty

Gość gestvwevrbjgmjl

mam wybrac promotora za niedlugo, i to bedzie swiadczyc o tym kiedy beda jakes seminaria o co chodzi moze mi ktos wytlumaczyc??

Gość karolinazgogolinaaaaaa5
promotor- osoba/profesor-doktor ktory bedzie Ci pomagal i prowadzil pisanie twojej pracy magisterskiej/licencjackiej. seminaria- spotkania, na ktorych omawiasz prace ktora piszesz, zaczynasz od wyboru tematu, potem plan pracy i potem poszczegolne rozdzialy. PROMOTOR wszystko Ci nadzoruje i pomaga.

student i tego nie wie? to prowo? ;)

Musisz wybrać jaki przedmiot w ciągu nauki najbardziej Ci się podobał (i prowadzący). Warunek - prowadzący musi mieć tytuł doktora i wyższy (np. profesora).

Gość gestvwevrbjgmjl
aha a jak np wybiore pania profesor ktora lubie i podoba mi sie jak prowadzi zajecia , to musze wybrac temat z zakresu jej przedmiotu ?

ja bym sie nie kierowala kogo lubie a kogo nie tylko tematem i zakresem przedmiotu ktory Cie interesuje. jasne, temat musi byc z zakresu przedmiotu / tematyki jaka prowadzi ta osoba

Gość gestvwevrbjgmjl
ahaa dzieki, dziwnie jak ja nie wiem jake przedmioty bede miala i z kim na 3 roku , a juz teraz musze wybierac ;/

Albo z zakresu jej zainteresowań. W każdym razie musi się znać na tym, o czym chciałabyś pisać. Tylko, że parę osób musiałoby jeszcze wybrać tą panią.

Gość gestvwevrbjgmjl
ahaa dzieki wiellke

Gość gestvwevrbjgmjl
a to wyglada tak , ze psze prace na jakis temat a obrona polega na tym , ze potem , mnie pytaja z tej pracy a ja odpowiadam z niej ? jak na maturze z polskego

Dokładnie tak. Na niektórych uczelniach obrona licencjatu jest pisemna. Dostaje się np. 2 pytania na karteczce odnoszące się do Twojego tematu i piszesz.

Gość gestvwevrbjgmjl
ahaa , dzieki :)

Gość gestvwevrbjgmjl
a ja prace przedstawiam najpierw ? jak na maturze , czy ne.. i tylko pytania mam..?

Gość gestvwevrbjgmjl
wiem, ze moze dla niektorych te pytania sa glupie ale ja nie wiem po prostu.,..;/

Gość czesrttffaa
Pytania nie są głupie, tylko dziwi mnie okropnie, że zadaje je student :O Nie mieści mi się to w głowie jak można pójść na studia nie mając pojęcia o takich podstawach jak ich przebieg.

Gość gestvwevrbjgmjl
nikt nam nie mowl na studiach jak to wyglada , a ja wiedzialam cos nie cos ale nie wglebialam sie

No i po to masz forum;) Chociaż proponuję popytać też starszych kolegów, wiedzą na pewno dużo więcej i powiedzą Ci do kogo warto iść na seminarium

Gość genowefa z pigwy
a ztwojego otoczenia nikt nigdy nie studiował, że tego nie wiesz?

Gość gestvwevrbjgmjl
studowal, ale slyszalam ze jest obrona pracy , sa pytania, ale ne pytalam jakos.. a starszych kolegow tez nei npytalam bo mi bylo glupio..

Gość gestvwevrbjgmjl
dzieki wielkie za odpowiedzi :)

Gość Gabrysia022
najprościej: www.pracedyplomowe.edu.pl/wybor-promotora.html - tu masz na przykład wytyczne :) Tak jak już ktoś wcześniej pisał w skrócie promotor to Twój opiekun podczas pisania pracy, a seminaria to spotkanie z promotorem w celu dyskusji nad pracą. Więcej masz w tym linku co podesłałam.