Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka33333

Porod w UK, zmiana prawa

Polecane posty

Gość Anka33333

Czy wiecie, ze w UK od 2 dni to kobieta decyduje jak chce rodzic??? Mozecie byc kompletnie zdrowe i na izbie przyjec powiedziec, ze chcecie rodzic przez CC i szpital MUSI takie CC wykonac!!! to jest cywilizacja. a u nas??? albo prywatny szpital za 5 kola albo lekarzowi minimum tysiaka mezus musi dac w lape.

Gość mamama27
ciekawe - do tej pory UK to raczej zero opieki, rodzisz i odrazu do domu..

Gość rrrrrwwwwwweeeeee
A ja poszlam w Polsce do prywatnego psychiatry, zaplacilam 100zl za wizyte, powiedzialam ze jestem przygnebiona porodem i strasznie sie boje i mam ochote sie otruc zeby nie cierpiec ( a to wcale nie byla prawda, tylko tak sciemnialam) i psychiatra wystawil mi taki swistek ze pam przeciwskazania do porodu naturalnego i mialam cesarskie. Rana byla prawie bezbolesna a blizne malo co widac. Goraco polecam ten sposob dla wszystkich polskich mam ktore sie boja rodzic naturalnie.

Gość D.BillI
zero opieki? nie mam pojęcia skąd ten pomysł wytrzasnęli, zwłaszcza w dobie cięć budżetowych i czemu to ma służyć... owszem - dotąd był propagowany poród naturalny, ale jak trzeba było ciąć to nie było problemu, papier na cc, bo ktoś ma stracha też nie był trudny do zdobycia ciekawe za ile lat zaczną się z niego wycofywać...

naprawdę?a od kiedy to obowiązuje, jest jakiś link do tego? Planujemy 2 dziecko i przypuszczalnie będe rodzić w UK,1 poród trwał 4 dni,rzeźnia.Jesli miałabym wybór jak chcę rodzić-nie zastanawiałabym się ani sekundy,chciałabym cc.

Gość Anka33333
3 dni temu trabili o tym caly dzien na skynews

o prosze no to dobrze, ja tam pierwsze dziecko i tak urodziłam przez cc, a jak kiedys będe z drugim dzieckiem w ciąży to juz teraz sie naprwdę zastanawiam, czy przypadkiem nie rodzic naturalnie... ja chyba jakas nie do konca spelniona się czuje przez tą cesarke...ale z drugiej strony i tak i tak mam juz blizne, której prawie nie widac, ale brzuch niestety nie wrócil do wyglądu sprzed ciązy, na dole mam takiego flaczka, no i teraz pytanie czy warto rodzic naturalnie?, byc tam porozrywana? i nie dosc ze miec blizne na brzuchu, dodatkowo jeszcze tam na dole?... a o zmianie placenia macierzyńskiego i lekarskiego nic nie mówili?

Gość bo jakas brytyjka wygrala
proces . odmowili jej cc , nie sugerowali sie je zdrowiem ,ale kasa , ze cc jest kosztowna .

ja miałam cholernie długi i ciężki poród, zgadzałam się na wszystko co mi robili, umęczyli mnie cholernie, i jesli to jest prawda, że kobieta może wybrać jak chce rodzić-ja wybieram cesarkę.