Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RAny-Panna Mloda pomocy

mąż wynosić będzie pięniądze ... dla mamy?

Polecane posty

Gość ania/m,azowsze
to moze porozmawiaj z mezem a nie z nami :O

Gość ania/m,azowsze
I odwagi na co ??? Nie do konca jestes czytelna. Masz problem, ze twoj maz dal mamie swojej 500 zl w bonie, choc ona dala wam 10 000 w prezencie. Ja nie rozumiem furiatko. A nia jestes, zwazywszy na stopien w jaki sie unosisz. Po pierwsze rozmowa nie ze mna a z mezem, po drugie srasz sie, ze bedzie jej caly czas "odpalal " ?? A co do mieszkania jego z matka, to dzieki bogu, ze placil na pol. Inaczej bylby zwyklym nieudacznikiem i pasozytem 🖐️

już porozmawiałam, chcialabym poznac opinie ludzi obcych bez żadnych powiązan i stron :) dlatego napiosalam tutaj i mogę wygadać się do woli :) dzięki wszystkim chętnym za chęć pomocy :) doceniam to:) A tobie Aniu życzę szczęścia i radź sobie ze wszsytkim problemami w zyciu sama czy nie- powodzenia. nie mam zamiaru Cie atakować.

Gość ania/m,azowsze
2 late na atak.

Gość ania/m,azowsze
czyli drzysz, ze bedzie pomagal swojej mamie, tak ? Slaba z ciebie zona, skoro po jednym incydencie tak sie pieklisz.

Aniu, jesli wzielas taki duzy kredyt to: albo nie praujesz i jestes jak to opisalas"lasa baba..." skoro na kredyt bylo cie stac ale juz musialas na materacu spac albo: trzeba bylo wziac polowe mniejszy kredyt i mialasbys na rame do lozka:D

Gość ania/m,azowsze
wiesz..zero komentarza. Jak zauwazylas nikt sie nawet nie wypowiada w twoim temacie.

Gość pfffffff
po 1 zainwestuj w słownik ortograficzny, bo robisz takie ortografy, ze wstyd po 2 zainwestuj w słownik języka polskiego, bo używasz słów których nie znasz i umieszczasz je w takim kontekście, że widać, żeś niedouczona po 3 jesteś pazernym babiszonem, który dostał kasę od rodziców na mieszkanie, a smętnego bonu na święta nie chce podzielić na pół podsumowując - głupiaś

pewnie dlatego ze nie rozumieja co wypisujesz skoro widza takie posty ... sama dziwie sie ze jeszcze tu zagladam:D Dobrej nocy kolezanko z Mazowsza- dobrze ze nie wszyscy sa tacy jak ty :)

Gość ania/m,azowsze
:-)

Gość pfffffffffffff
ale jestem glupia :D

Gość pfffffff
wysil się bardziej podszywie :-)

Gość pfffffffffffff
nie podszywaj sie pod moje Pfffffff to ja nie ty!

Gość ania/m,azowsze
zalosna autorka :O

Ania czyżbyś podszywala sie pod pffff ze tak sie bulwersujesz?

ja jestem kurwa tylko ciekawa ktora z tych wszystkich idiotek i debilek co tu piszą tak sponsorują swoim kochanym teściowym 500 zl bo co chwila sie spotyka topiki o pojebanych tesciowych, ja jestem tylko ciekawa

Gość ania/m,azowsze
Ja akurat mam fajna. I nie podszywam sie, bo przeciez pffff pocisnal tobie. 🖐️

Gość ania/m,azowsze
a ze sxi to kurwa, jak sama napisala. 21:57 [zgłoś do usunięcia] sexiflexi ja jestem k**wa tylko

Gość ania/m,azowsze
uboga kobieto. Zaczelas klnac ty, nie ja. Tak, dalam wiecej, ale ty tego nie rozumiesz, bo jestes uboga umylowo i nie tylko. Do autorki: nie sraj sie tak, bo jak urodzisz dzieciaka, to pewnie tesciowa sie nim zajmie a poza tym, troche ogladay i szacunku do matki wlasnego meza.

Gość nozesztywmorde
brawo ania -starzy wesele napewno zrobili,niech bedzie ze po połowie, na chatę dali, a autorka prezenty zgarnęła i się o 500 zł boczy ja pierdole ,ale scierwo i toto na obiadki bedzie chodziło i biedna tesciowa objadało

Gość nozesztywmorde
tak i co do czego to jeszcze z maluszkiem zostanie,bo przeciez do pracy trzeba, bo kredyty do splacenia i to sporo

Gość niezapominajka356
pomyśl autorko, że sama kiedyś będziesz teściową, chciałabyś mieć taką pazerną synową

Gość Hairfire
Wy jesteście chyba nienormalni. Czego wy chcecie od autorki? Aby pensje oddawała teściowej? Bez przesady... Młode małżeństwo potrzebuje kasy, bo bez kasy to i małżeństwa nie będzie, a argument że ma zarobić, bo jej mąż będzie na mamę robił jest żenujący.

Gość Hairfire
A poza tym skoro teściowa im dała na prezent to znaczy, że miała kasę. A młodzi nie mają, więc dlaczego mają jej oddawać. To żadna pazerność, to dbanie o własne gniazdo.

Gość Hairfire
A jeśli mężulek tak będzie kasę mamusi oddawał, to raczej o potomstwie mogą zapomnieć, a co za tym idzie i tak teściową nie zostanie.. :P

Gość pazerne jestescie i tyle
A moze tesciowa dajac im te 10 tys.zagalopowala sie i teraz jest jej ciezko i syn to zobaczyl i chce sie podzielic z matka

z mojej perspektywy to wygląda tak: jesli teściowa dala w PREZENCIE 10.000 zł, to nikt jej nie zmuszał i zrobiła to z własnej woli. Jeśli nie miała pieniędzy i teraz bieduje, to to leżało w jej gestii dać np 5.000 zł, a resztę zostawić sobie. rodzina (mąż i żona oraz ich dzieci) stanowią oddzielną komórkę społeczną. Jeżeli człowiek jest na tyle dorosły żeby założyć rodzinę, musi także być na tyle dorosły, żeby ją utrzymać. Tworzenie rodziny to nie zabawa, łączy się z nią także odpowiedzialność. Bon otrzymał mąż, który ma zobowiązania wobec swojej rodziny. Kodeks rodzinny mówi jasno, że małżonkowie muszą sobie wzajemnie pomagać, także finansowo. Nie przewiduje pomocy dla mam, wujków, kuzynów i innych. Pierwsze w kolejności jest utrzymanie rodziny. Dzielenie się bonem z osobami spoza małżeństwa w sytuacji, w której walczy się o każdą złotówkę jest nieodpowiedzialne i wskazuje na elementarny brak zrozumienia istoty małżeństwa. Odzielną sprawa jest sytuacja, w której mama czy ktokolwiek inny z rodziny jednego z małżonków nie ma na jedzienie, podstawowe rachunki itp. Skoro teściowa była w stanie dać 10.000 zł w PREZENCIE to znaczy że nie przymiera głodem. w tej sytuacji dzielenie się bonami czy czymkolwiek innym uwazam za skrajnie nieodpowiedzialne i gówniarskie. Na pierwszym miejscu jest żona lub mąż. nikt mnie nie przekona do innego sposobu myślenia, przerabiałam podobny temat na sobie. autorko tego tematu - masz rację oburzając się w sytuacji, którą przedstawiłaś. pozdrawiam

Gość Hairfire
dziewczyna znad morza - ładnie to opisałaś. A każdy kto pisze o pazerności, jest chyba lekko opóżniony.