Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ElizaElle-9

Co jeszcze można dawac psu do jedzenia?

Polecane posty

Gość milbo
a nawet zakupy w sklepach internetowych robią dla swoich psów ...ludzie ...:D:D:D

Gość ElizaElle-9
mój jeden piesek też jest alergikiem. kiedyś ukradł ze stołu ciastko i porobiły mu się straszne krostki na skórze, musiałam podawac mu leki więc nie daje ani jedemu ani drugiemu słodyczy. tez dostają 2 posiłki dziennie, jeden ok godz 10 rano i drugi ok 18. do wody i suchej karmy mają cały czas dostęp ale tak jak pisałam sucha słuzy im raczej jako dodatek

Gość h4ufriohfg
milbo , no rzeczywiscie jestesmy nienormalni, ze chcemy zeby nasze psy/koty/zwierzeta byly zdrowe, zadbane i karmione odpowiednio. Ja nie jem syfu i syfem nie bede karmic moich zwierzat.

Gość milbo
już ja wiem jak to w rzeczywistości wyglada , niestety . Ale prawdą jest ,że kafe wyzwala w ludziach ...przemożna chęć fantazjowania :)

Gość darek 12345678
autorkę jeszcze raz przepraszam. nie kupuję przez internet ani dla siebie ani dla swojego psa. te ceny to pierwszy lepszy sklep który ma swoj cennik w sieci, dla tych niedowiarków, którzy się rozwodzą ileż to nie kosztuję mięso.... myślę, że każdy karmi swojego psa tak jak uważa i na ile pozwalają mu jego zarobki. widzisz milbo, dbam o moje psy tak jak o innych członków rodziny. może się to podobać lub nie. a może wkurza Cię to, że inni mają lepiej i jest to powód żeby sobie zrobić pośmiewisko? bo nie widzę nic zabawnego w kupowaniu psom dobrego mięsa.

Gość h4ufriohfg
jasne jestes wrozka kasandra i wiesz co je moj pies i koty :classic_cool: .

Ja też robię zakupy przez neta :). Karmę, kupuję normalnie. Ale zabawki, środki na pchły, nawet obrożę kupiłam online. I była o tyle tańsza od bardzo podobnej w naszym zoologiku, że zwróciły mi się koszty przesyłki :D. Moje zdanie jest takie: Chcesz mieć psa? To się nim zajmuj tak jak należy. Dotyczy to warunków w jakich trzymamy psa, diety, spacerów ,wszystkiego.

Gość darek 12345678
żeby jeszcze podsycić temat, dodam że mam kota. leśny norweski kocur. zjada 1-2 saszetkę dziennie gourmet perle (ok. 3,5 zł za sztukę) i jedną szklankę ok 250 ml suchego pokarmu też tej samej firmy, dla kotów kastrowanych. jak widać można:) nie muszę fantazjować. mam wystarczająco ciekawe życie:)

Gość milbo
większosć sie zgodzi ale tylko jeśli comber wykroisz ,podsmażysz , no , moze być bez soli :)

Gość darek 12345678
no cóż, taką dietę mają właśnie wilki:) więc nikt krytykowac nie powinien:)

Gość Gość
Ale to nie są wilki, tylko moje wilczaki :) To nie zdjęcie z netu

Przede wszystkim, dzikie zwierzę, ma inne zapotrzebowanie. Zdane jest tylko na siebie i to co sobie upoluje. Z pewnością wiele wilków, czy dzikich psów nie żyje tyle co nasze pupile-po 15 lat.

Gość milbo
o to koniec z tobą :) zaraz cie podadżą do animalsów ,ze - nie zwierzę zamordowałeś :) to przede wszystkim nieodpowiednio karmisz psy :D

Gość h4ufriohfg
darek 12345678 nie karmisz kocura surowym mięsem ? Nie lubi ? U kotów jest niezwykle ważne aby jadły dużo mokrego pokarmu ( jest również najbliższy naturze i temu co kot zjada polując ) ponieważ z reguły pierwsze co siada to nerki niestety :( . Kot najlepiej przyswaja wodę zawartą w mokrym jedzeniu, u mnie surowizna ociekająca krwią jest tym co tygrysy lubią najbardziej :) .

Gość ElizaElle-9
biedna sarenka? dałeś psom sarenkę?:O

Wy widzicie psa z sarną. Ja zdjęcia nie mam, ale mam kocura. rudego dachowca. Karmię go karmą, ale regularnie wychodzi na dwór i znika na parę dni. Zdarza się,że przynosi młode zające na podwórko i zjada z nich, to co sie uda.

Gość Gość
To jest sarna potrącona przez auto. Ale często tak jedzą, chyba nie uważacie że lepiej wyrzucić zwierzę do dołka. W przyrodzie nic nie ginie, moje wilczaki pracują jako psy tropiące, musza zachowywać pierwotne instynkty. Piszecie tu o cenach. Mam 7 psów, w tym mastifa ważącego 110 kg. Więc powinienem wydawać z 2 tyś według co niektórych. Uwierzcie że mieszczę się w 500 zł. Psy mieszkają na zewnątrz i potrzebują solidnego energetycznego jedzenia, bo zima w górach bywa bardzo mroźna

podobno jak kot przynosi ci swoja ofiare pod nogi to powinnas mu powiedziec ze dobrze zrobil ;) i go pochwalic kota rozumiem, to ich natura.. poluja bo sa glodne albo dla sportu i zabawy

Gość Gość
Dodam że mam jeszcze 3 koty :)

Gość moj tez tak ma
kobieto ile ty masz lat? co do zywienia psa-pies powinien zjadac głownie sucha karmę.i to mu wystarczy! taka karma jest przystosowana dla psa w zaleznosci od wieku,wagi,itd... i zawiera wszystkie niezbedne skladniki. nie trzeba mu juz nic gotowac a nawet nie wolno. to znacyz trzeba wybrac alb o karmisz psa/psy jedzeniem "mokrym" (czyli gotowanym) albo suchym. nie wolno mieszac. co do "wybrednosci psa" wiadomo ze jak psu podaje się i mokre i suche to zawsze wybierze mokre czyli specjalnie gotowane miesko,podroby,jajeczka,mleczko itd... tylko ile ty zaplacisz? no chyba ze masz czas i pieniądze. ja kiedys podawałam mojemu owczarkowi niemieckiemu wlasnie jedzenie naturalne-wszystko według przepisu czyli tyle i tyle jajek w tygodniu,mleczka,nabiału,mieska itd... wszystko nawet wazyłąm na wadze,zeby było zgodnie z przepisami. ale długo tak nie pociagnełam. wkoncu wpadałm na super mądra ksiazke "okiem psa" gdzie ejst mowa wlasnie o tym co napisalam wczesniej-albo suche albo mokre-nie mozna podawac tego i tego albo jak ty mokre jako głowne a suche na przekaskę. a wiesz dlaczego twoje psy traktują sucha karme jako przekaskę? i pewnie leca do miski tylko wtedy gdy ktos puka do drzwi albo słyszą/wyczują w poblizu innego psa. bo ona lezy non stop w misce. a to bład! powinnas sypac 2 razy dziennie po spacerze (nigdy przed!) a jak nei zjedzą to chowac miski az do nastepnej godziny karmienia. i tyle.zrobisz jak cchesz. ale poczytaj w profesjonalnych poradnikach jezeli nie chcesz zrobic swoim psom krzywdy.

Gość ElizaElle-9
a jaką one mają krzywde? że mają pyszne jedzonko, kawał podwórka do biegania i mięciutkie legowisko w domku? zapewniam że moje psiury u mnie mają jak w niebie i nie jeden chciałby tak miec co do tego że psom wystarczy tylko sucha karma to absolutnie sie nie zgadzam.

Gość darek 12345678
kot lubi surowe mięso owszem, dostanie czasem kilka kawałeczków surowego, natomiast gourmet perle maja bardzo dobre jedzenie z gatunku tych mokrych:) nie lubi musów i nie jada tych z kurczakiem, widocznie nie lubi. inne zjada ze smakiem:) ma zawsze dostęp do swiezej wody (zarówno pies jak i kot piją niegazowanego żywca) i suchą karmę żeby nie osiadał kamien na zębach. kot uwielbia surowe zielone ogorki, dlatego czasem dostanie plasterek albo dwa:) prawda jest taka, że każdy karmi psa w zależności od tego na jaki pokarm go stać i w jakich warunkach pies żyje. powinno się wiedzieć czego NIE WOLNO dawać zwierzętom i tego się trzymać. raz na czas autorko można pieskom dać trochę takiego mięska. kurczak, wątrobka, indyk, wołowina, trochę wędliny. ryz, kaszę (najlepiej zalane bulionem) marchewkę. suchy pokarm bogaty w witaminy. jest to bardzo dobra dieta, bo zawiera wszystko czego pies potrzebuje. nie trzeba się wiec silić na mleko, bułkę, cukier i inne cuda...

Gość Gość
Ktoś wyżej mądrze napisał. Nie możesz zostawiać karmy by psy w każdej chwili dojadały. To źle wpływa na ich układ trawienny, jak i psychikę.

Ja wiem tylko tyle, że mój pies jest na razie zdrowy ( z wyjątkiem alergii :)). Ma 4 lata, jest szczęśliwy, zadowolony. Śpi w salonie na kanapie. Tylko latem więcej bywa na dworku. W zimę, nie śni mu się spacer i muszę go na smakołyki brać, bo inaczej- zrobi siusiu i do domu się pakuje leń jeden :D.

Gość ElizaElle-9
Darku to moja wypowiedz z pierwszej strony? moje psy co dzień dostają mięso Jako główny posiłek co dzień jedzą mięso drobiowe porwane z 5 dużych ud+ 2 torebki ryżu+ 4 duże marchwie, ten posiłek rozdzielam na dwa psy. wychodzą 2 wielkie miski. daje im to ok godz 10. Czasem mięso drobiowe zastępuje podrobami np wątróbką ale nie bardzo ją lubią, serduszka też, wolą drób. kaszy też nie chcą, najbardziej ryż. Cały dzień mają dostęp do wody i suchej karmy która stoi w misce i służy im raczej jako przekąska do pochrupania. Przynajmniej raz w tygodniu daje im surowe jajko do wypicia, czasem biały twaróg, czasem jajecznice, różne wędliny z lodówki.

Gość ElizaElle-9
sorry bez znaku zapytania miało byc.

kot uwielbia surowe zielone ogorki, dlatego czasem dostanie plasterek albo dwa Mój też :D. Nie wiem czemu, ale potrafi ich zjeść na prawdę sporo :D.