Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 nie wiem czy sie smiac czy nie

SZLACHTNA PACZKA! Widzieliscie juz nowe zgloszenia?

Polecane posty

Go艣膰 to jakis zart???
ja przegladalam ogloszenie z wielu wojewodztw w tym z 3 gdzie mam pojecie o rynku pracy (w kazdym mieszkalam) i uwierz mi, ze ciezko to jest z praca wlasnie po studiach gdy chce sie pracowac w zawodzie. Na produkcje kazdego przyjmuja, posprzatac tez mozna wszedzie, ulotki to samo. No,ale jak ktos woli zaslaniac sie wychowywaniem dzieci lub pisaniem ze nie ma kwalifikacji to sorry. Nie wierze, ze mozna szukac pracy kilka lat, nie wierze po prostu. Jak sie chce to mozna pracowac.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 bogaty samotny
Cieszy mnie bardzo, 偶e tylu jest ludzi rozs膮dnych tutaj, kt贸rzy nie dali si臋 nabra膰 na hase艂ka Szlachetnej Paczki. A na pocz膮tku mia艂em obawy o lincz po tym co napisa艂em. Tymczasem ju偶 praktycznie tylko krytyk臋 wida膰 i popart膮 mocnymi argumentami. Tak trzyma膰 ludzie i nie rzucajmy pere艂 mi臋dzy wieprze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wszystko spoko i og贸lnie macie
No nie do ko艅ca. Ja jestem po studiach, o pracy w zawodzie od pocz膮tku w sumie mog艂am zapomnie膰, wi臋c szuka艂am jakiejkolwiek. Znalaz艂am - w sklepie, na p贸艂 etatu, za 700 zl. Ale nie mieszkam sama, mam gdzie mieszka膰 i nie mam dzieci. Co maj膮 zrobi膰 ludzie w takiej sytuacji jak moja, kt贸rzy musz膮 utrzyma膰 rodzin臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ale takich ludzi jest malo.
Natomiast jest mnostwo ktorzy z powodu "kiepskiego wyksztalcenia" od 10 lat nie moga znalezc pracy, w miedzyczasie zalatwili sobie kilkoro dzieci. Ja znam mnostwo osob z wyksztalceniem PODSTAWOWYM, niepelnym podstawowym, srednim bez matury i O WIELE LATWIEJ jest im znalezc prace JAKAKOLWIEK niz mgr, ktorym, gdy staraja sie o posade sprzedawcy / sprzataczki /pakowacza czesto sie wprost mowi "pana/i nie przyjmiemy, bo znajdzie pan/i lepsza prace i odejdzie" Moj kumpel tez juz 10 lat szuka pracy. Jak go odwiedzam, siedzi w necie, na dzialce, albo u znajomych. Nie szuka ofert. Nie gania z CV-kami. Jak mu poradzilam by sie przeniosl do naszego, wiekszego miasta i oferowalismy sie z facetem utrzymywac go 3m-ce powiedzial ze tak mu wygodniej...

Udost臋pnij ten post

No wiadomo 偶e sytuacje s膮 r贸偶ne, ale wiem z w艂asnego do艣wiadczenia, 偶e to cholernie trudne, kiedy szukasz pracy jakiejkolwiek a oferuj膮 ci max p贸艂 etatu za grosze. Facetowi 艂atwiej bo zawsze mo偶e znale藕膰 prac臋 na budowie je偶eli jest zdrowy, ale kobieta? Nawet o prac臋 sprz膮taczki nie jest 艂atwo. Czy przyznawa艂am si臋 偶e jestem po studiach, czy nie - i tak ju偶 mieli poobsadzane etaty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To czemu te kobiety sie w
takiej sytuacji plodza?

Udost臋pnij ten post

No to m贸wi臋 przecie偶 偶e s膮 r贸偶ne sytuacje - i te w ktorych ludzie maj膮 po 10 dzieci to przegi臋cie. Ale wy w tym topicu najezdzacie na wszystkich, totalnie wszystkich ktorzy nie maja pracy, zostali zwolnieni itd.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To czemu te kobiety sie w
Nie zauwazylam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bogaty samotny
Nie na wszystkich tylko na cwan膮 patologi臋 ze szlachetnej paczki.

Udost臋pnij ten post

Nie tylko na cwan膮 patologi臋. Przeczyta艂am pierwsze 10 stron tego topiku - wy艣miewacie wszystko co si臋 da. Ja w tamtym roku osobiscie widzialam rodziny bior膮ce udzia艂 w szlachetnej paczce i by艂y to zwyczajne, biedne rodziny, 偶adna patologia. Pomijam fakt wy艣miewania tu ludzi niepe艂nosprawnych umys艂owo, bo to ju偶 jest poni偶ej jakiejkolwiek krytyki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hakajaa
To Ty chyba czytasz inny temat ni偶 ja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bogaty samotny
Mo偶esz uzasadni膰 swoje zarzuty zamiast tej demagogii?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to jakis zart???
juz nie przesadzaj z tym wysmiewaniem:O Nie bede wspolczula komus kto ma 400zl dochodu na osobe i prosi o laptopa, a w domu jest dwoje doroslych dzieci, ktorym sie nie chce pracowac, bo studiuja:O Z chorych umyslowo nie ma co sie smiac im trzeba dzieci odbierac, bo to ludzie normalni nie sa i przyszlosci dzieciom nie zapewnia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paszadga
A jak nazwac taka rodzine? "Pani Iwona (36 l.) i pan Miros艂aw (42 l.) wychowuj膮 o艣mioro dzieci: Kamila (18 l.), King臋 (14 l.), Ew臋 (13 l.), Krzysztofa (12 l.), Martyn臋 (10 l.), Adama (8 l.), Jakuba (6 l.)i Bart艂omieja ( 2 l.). W styczniu pani Iwona spodziewa si臋 narodzin dziewi膮tego dziecka. Przyczyn膮 trudnej sytuacji rodziny s膮 koszty utrzymania 8-ga dzieci i brak zatrudnienia p. Miros艂awa" :O No ludzie!!!! Nie pracuja ale dziewiate dziecko sobie machneli. Co tam , ludzie dadza, no nie 馃槧

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bogaty samotny
Tak. Matka nigdy nie pracowa艂a. Ojciec te偶. Ale kopulacja idzie pe艂n膮 par膮, a potem 艂apy wyci膮gaj膮. To jest w艂a艣nie patologia. Powinno si臋 zabra膰 te dzieci je艣li pan Miros艂aw nie rozpocznie pracy w ci膮gu np. 60 dni od otrzymania ostrze偶enia z opieki.

Udost臋pnij ten post

tokpiny jakie艣 - ja ci odpowiem ,nie nadajesz si臋 bo nie pijesz nie 膰pasz ,jeste艣 gospodarna i masza za ma艂o dzieci . Wiecie mnie sie zdaje ze w tej paczce wszystko leci na uk艂adzie ;/;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maturks4
Oto, jak si臋 realizuje apele o popraw臋 sytuacji demograficznej kraju!! I potem KTO ma to to utrzymywa膰? Wiadomo! Nast臋pny przyk艂ad. Pani "X" odesz艂a od m臋偶a alkoholika 6 lat temu. Wychowuje 6 dzieci, z czego najm艂odsze ma 2 lata. Wida膰 niepokalanie pocz臋te! To mo偶e by si臋 tak do proboszcza zg艂osi艂a?

Udost臋pnij ten post

NO TO PRZECIEZ MOWIE ze owszem, s膮 tu bzdurne historie i jawne wy艂udzanie kasy, ale sa tez potrzebuj膮cy. Niektore z historii kt贸re tu zamieszczacie 偶eby si臋 po艣mia膰 s膮 naprawd臋 tragiczne.

Udost臋pnij ten post

" 19:15 [zg艂o艣 do usuni臋cia] Stomatoloszka z powo艂ania Max, z ciekawo艣ci, jak masz cudowny spos贸b do 100 z艂 na poparzenia? haha Znam ortografi臋 a b艂膮d w moim loginie jest 艣wiadomy i nie zostanie zmieniony Jak tak naje偶d偶acie na lekarzy, to leczcie si臋 u znachor贸w!" Nie pisa艂em ze cudowny:P.Wystarczy 艂yka膰 troche sproszkowanego cynku aby sporo pomog艂o:classic_cool:.z tym 偶e nie robi艂em szczeg贸艂owych bada艅 ale czyta艂em 偶e du偶膮 ilo艣ci膮 zwiazk贸w cynku baba wyleczy艂a kogo艣 z gro藕nej choroby spowodowanej uk膮szeniem paj膮ka:classic_cool:.Nie wiem czy a偶 tak bardzo pomaga ale na pewno jest to korzystne:classic_cool:.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bogaty samotny
Nadal czekam na konkrety, doczekam si臋?

Udost臋pnij ten post

" [zg艂o艣 do usuni臋cia] tokpiny jakie艣 Faktycznie ja ju偶 sobie t艂umacz臋 te kombinowanie tak jak kto艣 powy偶ej .Alkoholik i bezrobotne stare dzieci bior膮 na lito艣膰 i si臋 艣miej膮 wolontariuszy no bo jak to wyt艂umaczy膰 ?To偶 to wy艂udzenie !!! U mnie w bloku mieszka starsza pani ,ma 640 z艂 emerytury po op艂atach zostaje jej ok 450 z艂 na jedzenie i leki (dowiedzia艂am si臋 o tej emeryturze jak nieopatrznie zostawi艂a odcinek na meblach)przychodz臋 czasem do niej po dzieci bo zdarza si臋 偶e pilnuje je jak jestem w pracy.By艂am w szoku bo ta staruszka nigdy nie skar偶y艂a si臋 ,nie ma 偶adnej pomocy z Mopsu,czy Caritasu ,jeszcze moje dzieci cz臋sto cz臋stuje obiadem a偶 mi by艂o wstyd !!!!!Odwdzi臋czam si臋 myciem okien czy robieniem zakup贸w ,cho膰 nigdy mnie o nic nie prosi艂a .Zosta艂a tak膮 nasz膮 babci膮 przyszywan膮 ale jak ona to robi 偶e zawsze ma upieczone ciasto czy ciep艂y posi艂ek dwudaniowy ,podziwiam!Dzieci przesta艂y przychodzi膰 jak przesta艂o by膰 j膮 sta膰 na dawanie ...kasy bo ciastem czy obiadem to one si臋 nie zadawala艂y " Napisz na co jest chora to mo偶e znam jaka艣 metod臋:classic_cool:.Pewnie ob偶era si臋 byle czym i s膮 takie efekty:O.

Udost臋pnij ten post

Nie wiem o jakie konkrety Ci chodzi, wystarczy poczyta膰 ten w膮tek. Pierwszy z brzegu przyk艂ad. Cytuj臋 wraz z komentarzem: "Pani Justyna (34l.) mieszka sama. Przyczyn膮 trudnej sytuacji pani Justyny jest 艣mier膰 matki w wypadku samochodowym, kt贸ry mia艂 miejsce 3 lata temu. Kuzwa, matka utrzymywala stara rure?" No rzeczywiscie jest pow贸d 偶eby obra偶a膰 kobiet臋. Widocznie mieszka艂a z matk膮 i jako艣 we dwie dawa艂y rad臋, sama nie daje. Ja bym te偶 nie da艂a rady gdybym mieszka艂a sama. Serio, pow贸d 偶eby nazywa膰 j膮 star膮 rur膮 jest 艣wietny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bogaty samotny
Na kt贸rej to jest stronie w膮tku i ile os贸b rzekomo si臋 z tego 艣mia艂o poza jakim艣 psychopat膮 albo gimg贸wnem? Na tej podstawie oceniasz nas wszystkich?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to jakis zart???
Pani Justyna ma 34 lata, nie ma jak widac, meza, dzieci na utrzymaniu wiec jesli nie umie sie sama utrzymac bez mamy to sorry, ale musi byc totalna ofiara losu:O I mama jej zginela 3 lata temu, a nie 3 miesiace wiec wybacz, ale przez 3 lata to mozna sie pozbierac do kupy i jakos wyjsc na prosta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bogaty samotny
Czekam na odpowied藕 i kolejne przyk艂ady z tych 19 stron rzeczowej niemal ca艂kowicie rozmowy o oszustwach i wy艂udzeniach w Szlachetnej Paczce.

Udost臋pnij ten post

Na stronie 5 - dodane przez osob臋 kt贸ra udziela si臋 od pocz膮tku w膮tku i dodaje najwi臋cej komentarzy. Nick : "b臋de dodawac" Zreszta na samym pocz膮tku topiku jest napisane ze b臋dzie to temat "偶eby si臋 po艣mia膰".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to jakis zart???
oczywiscie nie popieram nazywania jej stara rura, ale moim zdaniem ta sytuacja tez jest z lekka na wyrost

Udost臋pnij ten post

A moim nie jest, co dziwnego w tym 偶e kobieta nie potrafi si臋 sama utrzyma膰, je偶eli nie ma m臋偶a, rodziny, nikogo?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bogaty samotny
No wi臋c przesadzi艂a, ale poda艂a mas臋 innych przyk艂ad贸w i trafionych w 10. Masz jeszcze jakie艣 inne zastrze偶enia czy mo偶e w ko艅cu skomentujesz te kilkadziesi膮t og艂osze艅 od wy艂udzaczy zamiast na podstawie 1 posta ocenia膰 wszystkich komentuj膮cych negatywnie? Bo ja nawet dostrzegam kogo艣 kto broni艂 i nalega艂, aby si臋 nie rozp臋dza膰 w tej krytyce, dziwne 偶e tego ju偶 nie widzisz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marlenka z okienka wymieka
Co do Pani Justyny, to wynajecie pokoju nawet w duzym miescie da sie zalatwic za 500zl. Nie uwierze, ze przez 3 lata nie mozna dostac pracy za 1000zl. Pani Justyna jest w pelni sprawna, skoro o tym nie pisza. Jesli Ty nie dalabys rady sie sama utrzymac, to jestes osoba niezaradna. A mamusie utrzymujace 30, 40, 50 i wiecej-letnie dzieci to patologia.

Udost臋pnij ten post