Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradzcie

Czyja wina-moja czy Mops? zastanawiam sie czy coś z tym dalej warto robic!!..

Polecane posty

Gość apaulina
scfsxgbhnjmjgftr nie ważne czy macierzyński za wrzesień miała w październku wypąłcony tylko dochod mozna utracic dopiero za miesiac wiec i tak i tak nie przyslugiwalby jej wych za paździenik nisetety

apaulina to nie jest odgórny przepis tylko dobra wola danego ośrodka. W moim jak pisałam dało się to wywalczyć dzięki pomocy pań.

Gość apaulina
Minia nie chrzań głupot to jest przpeis w ustawie pracuje w tym wiec wiem i obowiazuje każdego jesli spełnia warunki a ty piszesz tak jakby panie tobie cchialy to uwzglednily a komu nie to nie nie wprowadzaj ludzi w bład jesli jest w ustawie to obowiazuje w cąłej POlsce

Gość apaulina
nie żadna dobra wola ops tylko jest zapis w ustawie i koniec i kropka jesli ktos byl uprawniony i pobeirał zaislek wczesniej a dochdó jak napsiałas nie przekracza tego najnizeszego zaislku czyli zacytwoałs dobrze ustawe i to akuarat obowiazuje wszędzie i nei jest dobra wola tylko zwykły obowiazek in nikt ci łaski nie zrobil

Gość scfsxgbhnjmjgftr
apaulina przeciez napisalam ze nie mialaby za pazdzieernik zapalcony!!!

Gość apaulina
nic by sie nie dało wywawlczyc jesli by ustawa tego nie rpzewidziała jesli ci panie taką łaske zrobiły to wpsołczuje tych pań pewnie kawe jeszcze za to dałas co ci sie i tak należalo jak chłopu ziemia

apaulina w moim wypadku akurat łaskę zrobił, ale już nie będę tu opisywać sytuacji, bo za bardzo to przeżywasz i jeszcze skargę na mój mops złożysz, że są za bardzo pomocne. Odetchnij troszkę kochana, bo od godziny przeżywasz niepotrzebnie to wszystko

Gość apaulina
Minia nie napsize sgargi nie obawiaj sie przeżywam bo zasugerowałs ze ci naciagneli a to jest normalnie ustawa tak nakazuje i tyle dobrze ze ci podpowiedzili i pobierasz swiadczenie ale naprwde nie indycz sie jak ci zwróciłam uwage bo nikt ci wielkiej laski nie zrobił to nasz obowiązek informowac interesanta i tyle

Gość apaulina
MInia chodzi mi o to że gdyby nie było przepisu to mimo najlepszych chęci aby ci świadczenie przyznac po prostu żadnej najbardziej dobry szczery i życzliwy praocnik nic by ci nie poradzil

Gość apaulina
dobrze że panie zanją przepsiy i powiedza ale wielkiej ąłski nikt niestety ci nie zrobił

naprawdę w moim wypadku naciągnęli, ale już nie chcę Cię denerwować. Po prostu jednego z zaśw. nie wzięły pod uwagę, było ono na grosze- kilkaset zł w ciągu roku, ale zaważyłoby na przyznaniu świadczenia. Nawet nie wiedziałam, że to przestępstwo, ale same tak zrobiły, stwierdziły, że nikt tego i tak nie sprawdza. Miłego dnia

zasiłek i tak pobierałam tylko miesiąc, bo jednak pracuję i nie było to potrzebne

Gość apaulina
milego dnia takze ale sama widzisz dokuemnt misi byc bo jednak keidys to ktos tam sprawdza i dorbze wzieły poszły ci na ręke ale jakby przpsiu nie było to nic by nie mogły zrobic mnie o to chodziło

Gość poradzcie
z tego co tak szybko przeczytałam to wywnioskowałam,że co?? ze za pazdziernik bym nie dostała,bo we wrzesniu dochody mi przekraczały?? W kwietniu dostałam wniosek o prawo do zasilku ale go nie wypełnialam bo dochody by nam przekraczały,lacznie z moim macierzyńskim. Więc wypelniłam go po zakończonym macierzyńskim myśląc,że w dniu kiedy składam wniosek,należy mi sie prawo do zasiłku,ponieważ od dn.28.09 jestem bez zadnych dochodów,a kwota nie przekracza te 504zl.. Ktos tam pisal,ze w pazdzier wzielam pieniadze za wrzesień, 14 wrzesnia mi wplynely piewniądze za końcówke urlopu macierzyńskiego a po 28 wpłynely mi za dodatkowe 2 tyg.urlopu,ale to pewnie nie istotne akurat jest.

Gość poradzcie
no i kurde tak ciagniemy z jednej wypłaty,gdzie wiadomo raty,mieszkanie,opłaty itp wiadomo o co chodzi,tyle czasu bez kasy a tu jeszcze sie okazuje ze przepadło mi prawiew 500zł,no cholera jasna chyba każdy by sie wkurzl?? apaulina,ale szanowna pani powiedziala wczoraj,że gdybym złożyła dwa wnioski to bym otrzymała za mc pazdziernik tylko ze ja jasnowidzem nie jestem i nie wiem,że coś takiego powinnam zlożyc sORKI,ŻE TAK CZASEM PÓZNIEJ ODP obowiązki.. :)

Gość apaulina
no to ja nie wiem jakie pani miała dokumenty jesli widziała ze dochdo nie przekracza i uznałą ze tylko wina nie złoz0onego wniosku wiec idz do keirownika ops i przedstaw sytuacje bo ja inaczej nie widze rozwiązania

Gość apaulina
powiem tak z opsianej sytacji za pażdzienik sie nei nalezy ale wiadmo kazdy rpzyapdek jest inny i jak sie ma przed soba dokumenty inaczej sie patrzy jesli pani powiedziała ze to tylko wina nei złozonego wniosku to idź do kieronika i przedstaw sytauacje zobczymy co ci powie bo to obowiazek pani było cie poinformowac abys taki wniosek złozyła

Gość poradzcie
apaulina a powiedz mi skąd wiesz,że dopiero miesiąc po tym miesiącu w którym miałam dochody,dopiero sa jako utracone?? że w pazdzierniku to niby miałam jakies dochdy?? to jakis jest przepis?? co to do cholery jest? co tu się dzieje w tej Pl? Kurcze,kpina normalnie, niby we wrzesniu kończa mi sie dochody a to logiczne,że w pazdzierniku nie mam zadnych dochodów. Paulina,to jest jakis przepis?? wiesz,żebym w razie co na idiotke nnie wyszła.. ;)

Gość jest takie przysłowie
- nieznajomośc prawa szkodzi. Przekonałaś się na własnej skórze

Gość poradzcie
ktos jeszcze cos może wie??

Gość do poradzcie ,,
raczej nie miała obowiązku.Odnośnie Mini raz można przekroczyć dochód.Jednorazowo a i tak przyznają rodzinne.Tak jest w przepisach. Do poradzcie niestety pani mogła ale nie musiała.Ja się też sama pokapowałam odnosnie nauki w innym mieście że dziecko ma mieć płacone na dojazd.I sama wszystkie dokumenty kompletowałam.Nieznajomośc prawa etc.

Gość do poradzcie ,,
a jeszcze pytanie a pytałaś tę pania odnosnie poprzedniego okresu zasiłkowego? BO jesli nie to nie sądze zebys mogła sie odwołać , bo od czego?Nie wprowadziła cię w błąd a jasnowidzem tez nie jest.Przychodzisz z ulicy i składasz dokumenty na rodzinne na ten okres i ona to załatwia.

Gość poradzcie
Ja składałam pierwszy raz wniosek o zasiłek rodzinny i o wychowawcze. Składałam łącznie z potrzebnym do zas.wych wnioskiem o urlop podpisany przez mojego pracodawcę,gdzie był podany okres urlopu od 28.09.2011r. Więc uważam,że pani,która przyjmowała mój wniosek i sprrawdzała,czy sa kompletne dokumenty,i widząc datę od kąd dostałam urlop wychowawczy powinna mi pow,że jesli chcę dostać pieniądze za pazdziernik,to musze donieść drugi wniosek i zaswiadcz o dochodach za 2009r na stary okres zasilkowy,bo inaczej nie dostanę zasiłku za pazdziernik.. Dlatego pytam,gdzie leży błąd..