Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megan-76

Urzad skarbowy wzywa na świadka

Polecane posty

Gość megan-76

witam Dostałam dziś wezwanie do urzędu skarbowego w sprawie świadka mojej pracy w 2004 w restauracji gdzie byłam kasjerką. Właściciel nie był uczciwy i wykorzystywał pracowników jak tylko się dało. Pracowaliśmy całe etaty a na umowach 1/2 , pod grozbą zwolnienia nie nabijaliśmy wszystkiego na kasę. Proszę mi powiedzieć czy grozi mi coś za ukrycie tych rzeczy tzn. umowy 1/2 pracy na cały etat i nie nabijanie na kasę ? co mam teraz zrobić bo jestem pewna że ten wstrętny dziad wszystko zwali na nas że nic nie wiedział o nie nabiciu na kasę chociaż wypisywaliśmy rachunek zamówienia na dania lecz klient nie dostawał żadnego potwierdzenia ;( miał ktoś lub słyszał o takiej sytuacji nie nabijania na kasę ?

Gość Party Night**
NIc ci nie grozi. Powiedz w urzędzie, że sama jesteś ofiarą i chciałabyś aby umowa była na cały etat i żeby ci zapłacono ukradzione pieniądze.

Gość mega-76
no tak ale boję się o to nie nabijanie na kasę bo wtedy mogę być posądzona o współudział i mogę być ukarana mandatem ;( tak to jest w tym naszym wspaniałym kraju że ludzie aby mieć pracę godzą się na takie rzeczy swoim kosztem.. a ja wtedy młoda i głupia na studia i czynsz potrzebowałam a z pracą ciężko strasznie było ;( a teraz po urzędach przez takiego wyzyskiwacza będę ciągana i z chęcią bym na niego doniosła ale w tym problem że moę sama za to beknąć..za właściwie łamanie prawa skarbowego

Gość powiedz, ze grozil ci
zwolnieniem, jesli tego nie bedziesz robila

Gość pokój ***
mów prawdę i to wszystko

Gość do więzienia cię nie wsadzą
najwyżej wyrok w zawieszeniu dostaniesz

ulaskawia cie spoko, tylko nie klam, to sie nie oplaca, jesli wzywaja cie na swiadka to juz cos maja na niego i tylko potrzebuja potwierdzenia

gorzej bedzie, jesli pozniej oskarza cie o skladanie falszywych zeznan i utrudnianie postepowania

gorzej bedzie, jesli pozniej oskarza cie o skladanie falszywych zeznan i utrudnianie postepowania

Gość mega-76
napewno odbiło mu się to czkawką bo jeśli wzywają pracowników po 7 latach to już mu się dobrze dobrali do d...y a ma 5 restauracji w jednym miescie 2 w innym i napewno otworzył następne

Gość Oczywiście że
nie nabijając obrotu na kasę to Ty popełniałaś przestępstwo.Mało tego on o tym mógł nie wiedzieć.Tak się może tłumaczyć.I to ty padniesz ofiarą US.