Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agus555

Zmiejszenie alimentów

Polecane posty

Gość TakasobiefiloZofia
prostytutka to sama co k**wa Może ty masz i rację koleżanko. I ta zarabia dupą i ta zarabia dupą. Tylko prostytutka jakoś chyba uczciwiej. Nie wydaje sie koleżance?

Gość golimy nogi
myślę ,że koleżanka nie łapie o czym piszesz koleżanko

Gość golimy nogi
aga a jeszcze jedno pytanie, piszesz ,że jestes z facetem trzy lata, to kiedy był rozwód, no chyba nie puszczałas sie juz w małżeństwie, domniemam że rozwiodłas sie trzy lata temu conajmniej, i co dlaczego teraz dopiero alimenty na siebie wiesz kiedy sie dostaje alimenty na siebie, wiesz co kolwiek na ten temat, czy tylko zaslepia cie chec zemsty?

Gość TakasobiefiloZofia
golimy nogi -> golimy :) a koleżanka faktycznie o alimentach "na siebie" pojęcia nie ma. No i nieuk z koleżanki faktycznie niewąski (sic) ;);)

Gość golimy nogi
agus no to jak sąd zapyta , co pani przez te trzy lata zrobiła aby sie usamodzielnić? Rozumiem podejmowałas wszelkiego rozdzaju kursy aby podjąc pracę i móc sie utrzymac samodzielnie Myślisz, ze jak masz rozwód z orzeczeniem, to z mety Ci sie nalezą alimenty? :)

Gość Kmno
Tak z mety jej się należą i nie przez pięć lat a przez całe życie ba nawet może je mieć z jego renty,ale przecież ten światowy człowiek anioł który tylko kochankę sobie znalazł wiedział chyba że tak może być. Atak nawiasem poczytajcie samych siebie ludzie kultura to aż kipi wiecznie tylko inwektywy a podobno jesteście lepsi od tej kobiety. Ściery szmaty i k...y to może głośno krzyczą nie móc przełknąć że mają o alimenty mniej. Ą facet który zarabia 8 tys a dziecku płaci wszawe grosze to nie jest żaden ojciec szkoda że kiedyś zdziwi się jak go dzieciak na stare lata oleje. Co do komuni to jakie oburzenie że ojciec nie został zaproszony ja dokładnie to samo zrobiłam gdyby był ojcem to całą uroczystością dziecka zajął by się wcześniej rodzice nie są gośćmi na komuni dziecka oni tą komunię organizują oni to dziecko przygotowują jak robią to razem to żadne zaproszenie nie jest potrzebne. Jak nie robią to ktoś nie jest rodzicem.

Gość golimy nogi
jak tak z mety sie należą, to dlaczego nie znam żadnej, która je bierze i co boli że kasa z 8000 tysiaków przelatuje,

Gość golimy nogi
cóz dla Ciebie wszawe, na szczeście to sąd decyduje, a nie leniwe pazerniaczki ex

Gość Kmno
Mając chore dziecko dostała by je bez problemu a większość ich nie bierze bo im się odechciewa winę udowadniać przy rozwodzie a jeszcze inne mają w dupie tą kasę i chcą mieć święty spokój. Niepracujące żony nie są złe dopóki nie stają się byłymi wtedy nawet stówa staje ością w gardle coś mi się wydaje nie tyle tego faceta co jego przydupnicy. Jakoś nikt jego od najgorszych nie wyzywa nikt nie zarzuca że zostawił chore dziecko. Pytam dlaczego obarczył samotnym wychowywaniem dzieci osobę która nie podejmowała decyzji?

Gość golimy nogi
mówiac przydupnicy mam wrażenie ,ze mówisz o mnie:) jestem pierwsza żona kochanego męza i ojca, który jako kawaler rąbna pannie dziecko no cóz trza szukac innych zródeł, np praca, nie tylko alimenta paniusie roszczeniowo nastawione

Gość Kmno
A masz pojęcie jak to jest mieć chore dziecko? Jak to jest gdy inne chodzą do przedszkola a twojego nie chcą przyjąć wiesz może jak to jest bo mam wrażenie że nie,więc jak się kiedyś może dowiesz to zacznij wtedy pisać zobaczymy co mądrego wtedy powiesz. I to jest prawda biorąc faceta z dzieckiem trzeba się z jego posiadaniem liczyć nie każda kobieta powinna takiego mieć niestety spore grono się do takiego związku nie nadaje. A teraz pomyśl sobie twój mąż też może sobie kogoś znaleźć i powiedzieć baj baj chore dziecko trafić może się w każdej rodzinie nadal będziesz sla niego miła i będzie cię obchodziło czy ma co jeść. W życiu w to nie uwierzę dziś cię bolą alimenty jutro mogą boleć inną.

Gość Kmno
A tak dla twojej wiadomości pracuję rozwód mam z winy byłego kasę na siebie mam w dupie,moje dziecko ma ich 6 stów,więc twój mit o leniwych eks możesz sobie wsadzić,ja znam dużo leniwych obecnych i nikom to nie przeszkadza zacznie dopiero jeśli staną się byłymi. A że dziewczyna poznała po jego odejściu faceta to co k...ą jest ma pełne prawo ułożyć sobie życie nie musi po dupku całe życie rozpaczać i żyć tylko dla dzieci. Ja poznałam mojego faceta 10lat po rozwodzie może też jestem k...ą bo śmię żyć normalnie.

Gość golimy nogi
posłuchaj moja droga, ani jednym słowem nie napisałam, że ex agusi jest biednym facetem, mierzi mnie jedynie podejscie tej kobiety, która ,żyje w tej chwili jedynie z alimentów , które sa zasadzone na dzieci. Czytałaś watek od poczatku? nawet się do pracy nie wybiera, nie robi nic w tym kierunku i otwarcie mówi o wystąpieniu o alimenty na siebie, jako formy zemsty, przedewszystkim to ona odbiera choremu dziecku jego pieniądze, kierujac sie zemstą, wiec proszę daruj

Gość Kmno
Tylko dlaczego nie odpowiesz na pytanie co ma zrobić z tym chorym dzieckiem jak będzie w pracy masz jakiś konkretny pomysł może tatuś się zajmie? Zdrowe dziecko a dziecko głuche to są dwa bieguny,zdrowe pójdzie do przedszkola chore jeśli w ogóle pójdzie to pole jest bardzo ograniczone. Kobieta wyraźnie napisała że do urodzenia chorego dziecka pracowała a niestety w tym kraju z chorym dzieckiem jest się zostawionym samemu sobie wszystko trzeba sobie wychodzić. Dlaczego nikt nie powie że skoro tatuś wybrał inną to nie zabrał ze sobą obowiązków.

Gość sama wychowuję moje dziecko
do golimy nogi Mierzi Cię, że kobieta ma chore dziecko i nie pracuje! Myślisz, że pracodawcy z otwartymi rękoma przyjmują kobiety samotnie wychowujące dzieci! Przecież autorka jest niestety wykreślona z rynku pracy na całe życie! Sama mam 2 firmy temat mnie nie dotyczy, mam jedno zdrowe na szczęście dziecko na które dostaję już 1000zł alimentów. Jednak empatia dla takich kobiet pozostaje, bo w końcu ta kobieta rodząc mu dzieci w jakiś sposób straciła część siebie, że urodziła chore dziecko i ją zostawił! Postaw się w sytuacji tej kobiety! Oczywiście, że jej mąż powinien łożyć na nią alimenty! Opiekuje się jego chorym dzieckiem 24 godziny na dobę!! Myślisz, że autorka nie chciałaby mieć normalnego domu, kominka, zdrowych dzieci, ogródka, wczasów... i nawet chodzić do pracy, jak każda kobieta pewnie o tym marzyła! Ma chore dziecko i musi się nim zajmować! Z mojej strony szacunek dla tej kobiety!

do golimy nogi "mówiac przydupnicy mam wrażenie ,ze mówisz o mnie jestem pierwsza żona kochanego męza i ojca, który jako kawaler rąbna pannie dziecko no cóz trza szukac innych zródeł, np praca, nie tylko alimenta paniusie roszczeniowo nastawione" Wzięłaś takie ścierwo za męża, co rąbnął pannie dziecko i się cieszysz:( To strasznie głupia musisz być! Życzę Ci z całego serca obyś nigdy nie musiała zakładać takiego topiku jak autorka!!

Gość golimy nogi
to z kim zostawiała to dziecko, jak dorabiała zbierając pomidory na polu? można było cos wymyślać? można przeciez tu chodzi o zemstę a nie o niemoc, po co sie ruszać do roboty, jak można ssać. Co ja Ci bede tłumaczyć, skoro, Ty juz oceniłas mojego męza po wysokości płaconych alimentów :)

Gość golimy nogi
no głupia jestem, ze nie oddaje nierobom kasy

Gość golimy nogi
to wy wzięłyscie scierwa, skoro teraz wychowujecie pół sieroty dobranoc

Gość golimy nogi
wiecej odpowiedzialnosci w doborze partnerów oby kolejne przydupasy nie okazały sie podobni do ex, po tendencja jak widać żenujaca,

do golimy nogi "to wy wzięłyscie scierwa, skoro teraz wychowujecie pół sieroty dobranoc" Tak dokładnie masz rację wzięłyśmy ścierwa i tu masz jedyną rację!! Nie będę pisała o innych osobach, bo nie znam ich historii. Wzięłam faceta, co biegał z kwiatkami, wiersze czytał! Kochał nad życie, do końca kochał! Urodziłam mu dziecko, było super, najlepsza para wszędzie! Do momentu jak JA nie odkryłam, że mnie zdradza!! Ścierwo pogoniłam, bo wybacz ze ścierwem, to JA nie chciałam mieć nic wspólnego!! Ścierwo wzięła kochanka, a on mimo to latał za mną!! (kochanka pewnie już też o tym nie wiedziała!!). Wzięłam ścierwo, bo mnie okłamał, Ty wzięłaś ścierwo świadomie!! Biorąc ścierwo, nie wiedziałam, że nim jest!! Gdybym wiedziała, nie miałabym problemu!, bo kijem bym go nie tknęła!! Widzisz między nami różnice!!

Gość golimy nogi
dlaczego mój maż to ścierwo?

Gość Klaudia 22222
golimy nogi mój maż pracuje za granica, tez mu około 8000zł. wychodzi, ale alimentów płaci 450, matka też sobie rościła sumy czterocyfrowe, tak jak Ty mieszała mojego męża z błotem, na szczeście mieliśmy dobrego adwokata i musiała sie zadowolic ochłapami, stosowała podobne zagrywki, jakieś szantaże, ze ona musi dostac niemieckie rodzinne w wysokości 400eur, na nic się zdały tłumaczenia ,ze mezowi sie nie nalezało, wiec odwet w sadzie o podwyzke, no i ugrała...100złotych podwyzki Widzisz? punk widzenia zależy od punktu siedzenia, tez mamy rodzine , tez mamy zobowiazania, ale my pracujemy, a nie czekamy aż cos sie od kogos urwie Gdyby mój mąż miał dziecko z inną kobietą i zarabiał 8000zł to ja jako jego żona uważałabym go za kompletne dno, gdyby tak mało płacił. Nigdy nie dopuściłabym do takiej sytuacji.Co to za facet ,który nie dba o swoje dziecko?

Gość alibababab44
to tylko i wylacznie jego sprawa ze tyle zarabia, a dziecko przezyje za 450zl, a jak nie to niech mama nauczy sie lepiej gospodarowac alentami

Gość Klaudia 22222
golimy nogi posłuchaj moja droga, ani jednym słowem nie napisałam, że ex agusi jest biednym facetem, mierzi mnie jedynie podejscie tej kobiety, która ,żyje w tej chwili jedynie z alimentów , które sa zasadzone na dzieci. Czytałaś watek od poczatku? nawet się do pracy nie wybiera, nie robi nic w tym kierunku i otwarcie mówi o wystąpieniu o alimenty na siebie, jako formy zemsty, przedewszystkim to ona odbiera choremu dziecku jego pieniądze, kierujac sie zemstą, wiec proszę daruj A z czego ona ma żyć jak nie z alimentów???????????? Przecież ma niepełnosprawne dziecko.Kto jej da pracę????????? Chyba zapomniałaś ,że w PL żyjemy...

Gość Klaudia 22222
alibababab44 to tylko i wylacznie jego sprawa ze tyle zarabia, a dziecko przezyje za 450zl, a jak nie to niech mama nauczy sie lepiej gospodarowac alentami Utrzymanie mojej córki kosztuje ok 1500-1700zł. 450zł? na co to ? na bilety do szkoły i może parę butów:-)

Gość alibababab44
no trudno, naucz sie tak wydawac by starczalo na nieco wiecej.

do alibababab44 "to tylko i wylacznie jego sprawa ze tyle zarabia, a dziecko przezyje za 450zl, a jak nie to niech mama nauczy sie lepiej gospodarowac alentami i" 450zł!! Dziecko przeżyje!! Podaj jadłospis temu dziecku!! Dziecko korzysta z wody, prądu, gazu, ogrzewania, TV!!... Mama musi kupić mu książki, zeszyty!! Buty, spodnie, piłkę!! ....Dać na bilet do kina!!, basen !!... korepetycje!!... Nie pisz przeżyje!!, dziecko za tę kwotę co najwyżej przwegetuje!!

Gość alibababab44
aha no i odpiwedz JAK " ona odbiera choremu dziecku jego pieniądze, kierujac sie zemstą"???