Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dżołk taki :)

Jak Wasze dzieci przekręcają słowa ?

Polecane posty

Napiszcie jak wasze, albo i nie wasze dzieci przekręcają słowa/zwroty. Czasem można się nieźle ubawić. Moja córka jeszcze nie mówi, za to chrześniak jest w tym niezły :) Titoper - helikopter Wachlawiec - latawiec Kaptus - kaktus Maskotało Cię to ? - Łaskotało Cię to ? Poprądził go prąd - poraził go prąd

Gość palalaka
Chrzesniaczka: kosmiód= kostium na łabędzie mówi gęśnie kordła zamiast kołdry łampa na małpę... haha z tą łampą to w sumie nawet śmieszna historia była. Raz oglądałyśmy program o gorylach, potem jakoś przy niedzieli szłyśmy do kościoła. Była zima, ludzie poubierani w futra. No i przed kościołem do drzwi ustawiła się kolejka, w tym otyła kobieta w czarnym futrze. Moja chrześnica zaczęła krzyczeć: ciocia! ciocia! łampa, łampa!!!

Gość Malutka śpi...
Od koleżanki córka mówi gołobędzie, ale nie wiem czy na gołębie czy na łabędzie :D

Gość lela*
synek 2 latka: skarpetki - kateki ;)

Gość search
Moja corka: idlam-zamiast szlam

Moja córka od jakiegoś czasu twierdzi ze jest Gburką. Nie wiedzieliśmy o co chodzi i dopiero wczoraj nas oświeciła. Zaczęła opowiadać kim jest Gburka i okazało się ze jej chodzi o Dwórkę!!! :D:D:D:D A od tygodnia nam opowiada ze ona ma "Patent Gburki" :D:D:D:D:D

wisi - wiesi stało - stoiło do tego nie wymawia h, ch więc mówi tmura - chmura, tip tip tura - hip hip hura :)

Gość 30już30
mój ma 3,5 latka ale kiedyś mówił: lakica- błyskawica kocielada-czekolada ( do tej pory tak mawia:) liom liom- winogron (ale to już daawno) ka-ka- czyli kocyk (też już daawno tak mówił-jego pierwsze słówka) de-be butelka

Gość Mama karmiąca MM
biebieski - niebieski śmieszy się - cieszy się

Gość 30-latka z Podkarpacia
moja 3 letnia córkka mawiała: pankochle----->kartofle olada---->czekolada kanadka----->kanapka

moja ma 1,5 roku słoneczko- ponićko wiewiórka-bebuka hipopotam-hipam lampa-lapam samolot-patolot

jatakarina, rany ale się uśmiałam :D

Starsza: plololot-samolot plolochód - samochód pijak - ślimak choducha - poducha weźmiłam - wziełam strzelak - pistolet młodsza: Wam - zjeżdżalnia iju - huśtawka psi - śpi, łóżko. siusiu tits - tygrys

moja siostra jak była malutka mówila na łabedzie- gołobędzie :) Dzidek się smiał, że tak goło będzie jak bedziesz starsza hehe

Gość 30już30
jestem niedoszłą germanistką ,ucze mojego trzylatka nieraz w zabawie niemieckiego. Ma babcię Urszulę (Ulę). Kiedyś od niechcenia pytam się go jak jest "babcia" po niemiecku a on na to:"die Ursule" :)

Gość N.i.n.
gróbelek - wróbelek bli - brwi podmucham zamiast powącham niepoperz - nietoperz

Gość agatha chrisitie
moja córka (całkiem dużą już zresztą będąc) często zamieniała "h" na "f". byłyśmy któregoś razu w podróży i po powrocie znajoma ją pyta: "jak ci się podobało w warszawie?", a moja córka na to: "było super i spałyśmy w fotelu" :D

syn - 2,5 roku: todut - kogut tuturytlu - kukuryku siemciara - śmieciara nie zemściło się - nie zmieściło się itd...

Gość adibi
5,5 roku mama, a kiedy ja UMARNĘ? musze go WYBAWIĆ z tej kryjówki jestem ostatnio bardziej EKOLOTNY? (majac na mysli elokwentny)

Gość mamusia synusiaaaaa
moj 2,5 roczku śemciara, śemci - smieciara, smieci apucha- pielucha jabucho- jabłuszko puntuntu- popoludnie

Gość Matko święta
Moja siostra nazywa się Justyna, jak brat był mały mówił do niej Mamanina :)

Gość fwefwefw
Wg mojej córki wąż syczy "śśiiii" a "chodź tu" to "cho tuć".

Moja siostra też jest Justyna, ale Korniś do niej mówił "Nyna" i od tego czasu wszyscy mówią do niej Nina albo Ninka :)

Gość fwefwefw
Hihi, palalaka, to z kolei moja mała (2 lata) mówi małpka na lampę. Codziennie wieczorem nie omieszka zauważyć że "małpka świeci" (taka nocna, w kącie). :P Z innych śmiesznostek: krówka to muuwka.

Syn mając ok 3 lat zamiast kredka mówił pastelka (co jak się dowiedziałam jest dokładnym tłumaczeniem na czeski) :D

teraz nie przekręca słów ale nadaje w swoim języku - kodzie trucizna - zupa, każda poza rosołem i pomidorową :D zgnitka - kapusta kiszona

blondyna a ja myslalamz e to kornela patent z tą trucizną! Nawet pisałam na temacie o dobijającej 4 latce o tym :D:D:D:D U niego tez kazda zupa to trucizna :P

Gość Kreatywna mamuska ;)
corka gdy miala okolo 3-4 lat pita siuta-piekna sukienka fajnelowerki-fajerwerki chanta-czapka U-wujek A na starsza siostre mowila JA:P