Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dżołk taki :)

Jak Wasze dzieci przekręcają słowa ?

Polecane posty

Gość mój brat
rzygawka-czkawka jamanoc-dobranoc kubeł-jeboł bocian-dzioban

Gość czasem jadę na gapę
3,5 latek sprawdza mnie ;-) i pyta co to jest "czerpak". Wzięłam się za tłumaczenie. A on krótko: nie, to jest to w aucie na kole. W sumie czerpak czy kołpak, kto tam spamięta :-D Ostatnio pod sklepem wydaje mi dyspozycję "Mamusiu i kup celefnię" Kurna, zaczęłam go podpytywać co i jak. Na końcu pytam a gdzie to jadłeś? - No u babci takie czerwone kulki. Po roku miał prawo chłopak zapomnieć jak się mói na czereśnie, co nie? A starszego dzisiaj poniosło i walnął: pyszny sorołek ugotowałaś babciu. Tłumaczy go tylko, że miał w tym momencie ponad 38 na liczniku ;-)

Córek mój ma 19 msc: -kiedy jej coś upadnie lub się stuknie - o boooośśśś , jeeeezzziuuu -Kiedy czegoś jej nie chce dać - niuniuuuu daj ! (z wysuniętym paluszkiem:) ) -Zapytana gdzie Amelka ma cycuszki odchyla bluzeczkę i zdziwiona mówi ''nie mam'' -nocnik - kupciacik -butelka z kaszką - kaś cyś (kaszka-cycek - nie wiem czemu) :D -mycie , kąpiel - myju myju pupa -kaczka-kacia -kotek- cici miaaauu -wyjść na dwór - ajci -tak- kak -oglądając bajkę Piraci z Nibylandii nawołana do ''AHOJ'' krzyczy '' ACHUJUUU'' i wieleeeee więcej ;p

mój syn 3 lata: walot - samolot boston - motor gytys - tygrys kiczen - kurczak (przekręcił z angielskiego) puste - puzzle i wiele innych, których nie pamietam... nadaliśmy autu naszemu imię:Krówa (duża i czarna) - trochę nie pomyśleliśmy... syn uwielbia jeździć, w zasadzie mógłby stamtąd nie wychodzić, pewnego ranka był wyjątkowo entuzjastycznie nastawiony do wyjazdu do przedszkola, więc jak otworzyłam drzwi wyparował z domu z okrzykiem na ustach: oooo kuuuwaaaaaa! a ja jak byłam mała też nie wymawiałam r i na źrebaczka wołałam jebaczek...do czasu jak mnie mama nauczyła mówić mały konik;)

Gość dsbjhds
heheh moja kołderka - kukuderka kabanos - kanabosek dlaczego - dlaczemu laptop - liptop baja - klopka pl

Gość tak przekręca
kakał- kakao kawśne- kwaśne klocyk- kocyk kokonica- gąsienica

Gość aniołkowa2283
moja corka jak miala 2 lata nie umiala powiedziec grzywka. zamiast grzywka mowila dziwka:P kiedys ksiadz chodzil po koledzie(a ona wtedy miala okres zachwytu wlosami i grzywkami) i myslalam ze sie ze wstydu spale :O nasz ksiadz ma taka smieszna grzywke wiec moja corka na caly glos MAMO POPATRZ KSIADZ MA DZIWKE ale sie musialam tlumaczyc ze chodzilo o grzywke:)wstyd:P

Gość aniołkowa2283
oprocz tego montelka-nutella akwarium-akwarela

Gość aniołkowa2283
winogrona-wigrogrona

starszy mówił sasa=samolot , potem salolot potet=helikopter tajawaj=tramwaj mel=cumelek tatelek=kacperek młodszy własnie się uczy mówić ma 1,5 roczku balu=balon ato=auto ziuuu=samolot

Gość Jadmtgjaotpga
Moja siostra ma 4 lata i mowi Kiełbasa-kumbaska Przepraszam-piepiasiam Czekolada-kociolada Sebastian-Siebaśtian Winogrono-wigronono a i zamiast 'swędzi' to mowi 'drapie':)

Gość SaySaySay
hipopotam-ihohotam, gucio-bucio, keczup-kepuc, wrozki-gruszki, ciemno-ciempo,

Gość Wieje strasznie na dworze
Piłeczka - p o j e b k a :D

Gość 3 latka
samochody: dziaka: punto meza: chrysler gdy maz kupil mi fiata 500 na urodziny corcia spytala sie jak nazywa sie auto: odpowiedzialam 'piecsetka' od tamtego czasu wola na auto 'piec stowka' skad takie male dziecko zna sie na pienadzach?? :)

Gość 2latka
jebnik - ręcznik ku mimi - klub myszki miki pakit - patyk

Gość o o o o o o o o o o o o o o o
No skakał już ten Łamysz? - Małysz Kanapka z pastą rybną w przedszkolu - kanapka z gównem balon - blombka hujnoga - hulajnoga (widzę, że częste na forum) lululu - winogron i piłeczki od lotto oponki - japonki, klapki momnie - że chce na ręce aku - światło ataminki - witaminki z włosami, miniom i kolankami - włosy rozpuszczone, mini spódniczka i skarpetki jeło - wideo wuuuua aciiii - wujek Andrzej dryzda - truskawki zmiksowane ze śmnietaną totolotowy - fioletowy kułak - Mikołaj mamiones amiones - majonez kuku - siku

mój starszy: połony - opony długipis - długopis Poza tym - idziemy targowiskiem i pani sprzedawała biustonosze, a on na całe gardło: mamo, mamo twoje cycki tu leżą. młodszy ( niecałe 2-lata) papy - kapcie

Corka lat 4 (przy tym 2-jezyczna). Nadal mowi: Mamo, chce sie bawic z ciebie! (zamiast: z tobą) Pobaw sie z JA! (=ze mną) Jak będziałysmy jechac do babci.... (zamiast: jak pojechalysmy do babci). Skoro mozna tworzyc czas przyszly z czasownikiem byc: ja bede sie bawic itp. to mozna tez czas przeszly: ja bedzialam sie bawic... (=bawilam sie). Nie chce smakowac ten jogurt (= nie chce skosztowac tego jogurtu) Natomiast w wieku 2,5 roku pieknie poslugiwala sie wolaczem i dziadkowie byli pod wrazeniem jak mala zwracala sie do nich: Babciu Ewo! Dziadku! itp.

Gość czasem jade na gapę
powłoki - powieki Bolek (ten od Lolka) jest brunatny - brunetem

Moja 2,5 letnia córka: Mama, ja dzisiaj idłam z psiakami a chinka idła za nami! (Ja dzisiaj szłam z przedszkolakami, a Halinka szła za nami)- niania(Halinka) na spacerze pozwoliła jej "podłączyć" się do grupy przedszkolaków i iść z nimi za rączkę. A oprócz tego: mefka- marchewka, ziujkujem- dziękuję, Kapsel- Kacper, idziem jebać fiatki- idę podlewać kwiatki, pojąk- pająk, plucha- pielucha.

Moja 2,5 letnia córka: Mama, ja dzisiaj idłam z psiakami a chinka idła za nami! (Ja dzisiaj szłam z przedszkolakami, a Halinka szła za nami)- niania(Halinka) na spacerze pozwoliła jej "podłączyć" się do grupy przedszkolaków i iść z nimi za rączkę. A oprócz tego: mefka- marchewka, ziujkujem- dziękuję, Kapsel- Kacper, idziem jebać fiatki- idę podlewać kwiatki, pojąk- pająk, plucha- pielucha.

Gość Gaga Mamuśka
KUTAS - GŁUPTAS TAk mówi moja 20 misieczna córa xD Za każdym razem musimy tlumaczyc zeby nie bylo :D

Gość fajne było to może
podniosę

Gość matko a moja wazy
fufu-pociąg oko-samolot papa-kiełbasa mac-miec jabanek-bananek hujajnoga-hulajnoga

Gość ilorka
moj mały 3,5 latka fajnie mowi ,ale ostatnio mnie powalil ,modlimy sie Ojcze nasz a on :przyjdz kurestwo twoje .........myslalam ze padne....

Gość rozzzzwielita
Moja córka ma 1.5 roku i dopiero się rozkręca z mówieniem. Moje ulubione wyrazy to cytryna i przyczepa - cyce i cipa