Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

polinkama

Mamy z lubelskiego - poznajmy się;-)

Polecane posty

Ja tam nadal zyję z 15 kg nadwagą i skonczylam wlasnie objadac choinkę z cukierków. Dla mnie najlpesza metoda na odchudzanie to praca !!! A wlasnie 20 grudnia wracam do pracy wiec za jakies 3 mies będe juz wazyc te 15 kg mniej :) po poprzedniej ciązy jak wroclam do pracy to w dwa mies schudlam 10 kg. juz nie mogę się doczekac kiedy wlaze moje spodnice w rozmiarze 36 :)

wpadlam tylko przywitac sie! wlasnie wrocilam z uczelni i jestem padnieta!!! dobranoc:*

ja to rozmiarówke mam nparwde różną bo na dole mam 40 na gorze 38. Zawsze tak mialam ze roznica jednego rozmiaru była. anilka- ja na szczescie mam juz ten etap za sobą. W czerwcu sie obronilam i teraz planuje jedynie jakies kursy dorobic. Duzo Ci jeszcze zostało? Bella- ja to mam roznie czasami stresy potrafie zajadac ic zesto źle to sie konczy

Gość anka_zamość1
to ile przytyłyście w ciąży? ja 7 kg i moim zdaniem wystarczyło

ja mialam 12kg wiecej chyba, juz nie pamietam takich rzeczy:) dawno to bylo:) lady-ania109 juz tylko poprawki pracy robie io za miesiac (12ego lub 19ego) mam obrone. odetchne z ulga:) teraz siedze z dzieckiem w domu, od czerwca mam zasluzony urlop od biegania na zajecia, do dziecka i kucia po nocach. alleluja:)

pochwale sie wam!:) pisalam juz ze moj maz jest zagranica, ze pojechal 5dni po slubie (w sumie wyszlo tak, ze przed slubem wiecej mieszkalismy ze soba niz po )hhee i ze w styczniu ma sie wyjasnic czy on do nas czy my do niego. i wiecie co? dzisiaj mezus zadzwonil ze ma nowa prace:) po nowym roku ma pogadac z szefem, i jesli bedzie zarabial na tyle, zeby nas tam utrzymac, to przeprowadzamy sie:)

dziewczyny będę pisać tu i na luty 2011 ale jestem w takim dołku że na nic niemam ochoty.... bella ty też lublin bo niedoczytałam???????

co do przygotowan przedswiatecznych, to narazie tylko uszka kupione:p hehe za to juz mam menu:) ja zrobie salatke ze sledzi po cygansku, rybe po grecku, karpatke, barszcz, salatke wielowarzywną i tyle:p hehe mama troszke i starczy:)

Ja tez z okolic Lublina. Ale pracuję/ pracowałam w Lublinie. Ja przytyłam w ciazy 24 kg !!! Ale jak wroce do pracy to mamtyle rzeczy an głowie ze zapominam jesc. Np podczas 12 godzinnej zmiany pije tylko jedna kawę i duzo wody bo tylko na to mam czas. A w domu to co chwile cos wcinam :( Trezele - co sie dzieje? Wyciagniemy Cie z tego dołka :) Jak chcesz to mozemy sie gdzies spotkac w Lublinie, pogadac albo pomilczec - upic sie albo nie :) czytałam gdzies ze depresja dopada człowieka wtedy kiedy nie ma komu pomóc. Albo jakos tak (nie trzymają się mojej głowy mądre maksymy) Trzymamy kciuki coby jutro z rańca siwat wygladałlepiej niz dzis :)

Bella, to a myślałam, że moe 18 kg w ciąży to jakaś przesada, ale pocieszyłaś mnie :P Też już dawno wróciłam do wagi sprzed ciąży, bo jednak przy dziecięciu się cżłowiek naśmiga :) Trezele - pisz co się dzieje, pomożemy, albo przynamniej będziemy próbować. Dziewczyny, czy wasze dzieci w wieku 10 m-cy jedzą (albo jadły jak są starsze) dwu daniowe obiady? Bo ostatnio czytałam, że tak by należało zacząć karmić, ale u nas zjedzenie zupki albo drugiego dania jest sukcesem i ni e bardzo wyobrażam sobie 2 dan w jeden dzień.

Bella, to a myślałam, że moe 18 kg w ciąży to jakaś przesada, ale pocieszyłaś mnie :P Też już dawno wróciłam do wagi sprzed ciąży, bo jednak przy dziecięciu się cżłowiek naśmiga :) Trezele - pisz co się dzieje, pomożemy, albo przynamniej będziemy próbować. Dziewczyny, czy wasze dzieci w wieku 10 m-cy jedzą (albo jadły jak są starsze) dwu daniowe obiady? Bo ostatnio czytałam, że tak by należało zacząć karmić, ale u nas zjedzenie zupki albo drugiego dania jest sukcesem i ni e bardzo wyobrażam sobie 2 dan w jeden dzień.

hhe moje dziecko nie jadlo w tym wieku 2daniowych obiadow bo u nas najzwyczajniej w swiecie nie jada sie tak, tylko w niedziele:) w tym wieku nasz syn juz jadl normanie to co my.

klade sie juz spac. dobranocka wszystkim, takze tym, ktore juz tu nie zagladaja:)

Witam, moja córka do tej pory nie wciągnie dwóch dan. Jak zje obiad w przedszkolu to w domu juz nie ruszy i na odwrót. Za to synek zapowiada sie na obzartucha. Moje dzieci są poza wygladam bardzo różne. Inaczej sie zachowują, mają inny temperament. Na korzysc synka :) Ja aktualnie wazę 67 kg, a przed ciazą wazylam 52, wiec sporo do zrzucenia mam :) Pozdrowionka na weekend

Gość Miraculum5
Jestem, jestem po przerwie. Mała dalej wariuje, ale kolki raczej wykluczam. Nie dokarmiam małej mm, kryzys laktacyjny zażegnany dzięki Bogu. Ale i tak mała jest coś niespokojna... W poniedziałek przychodzi do mnie położna, to pogadam co i jak. Ogólnie padam już na pysk ze zmęczenia, ale usmiech małej, nawet bezwarunkowy rekompensuje wszystko:)

Gość ja też chcę ja też
cześć dziewczyny, dołączam się, też jestem z lubelszczyzny ok 30 km na wsch od Lbn. Moja mała Mi ma już ponad 5 m-cy. Mam do was pytanko, co podawalyście oprócz mleka po skończonym 5tym m-cu? moja niczego nie chce, było jabłuszko, ziemniaczek z marchewką ale moje dziecko niet. pluje naokoło

To proponuje na chwile odpuscic nowosci. dziecko jest jeszcze niegotowe - tak było w przypadku mojej pierworodnej. Natomiast syn jest wszystkozerny i nie grymasi byle było szybko podane i duzo :) Miraculum - ciesze sie ze jest wszystko ok. fajnie ze pozostałas na piersi bo to dla dziecka "samo dobro". Ile razy twoja króelawna wstaje w nocy? Bo ja dzis zaliczyłam 4 pobudki na jedzenie i 3 "nie wiem po co". Łudziłam sie ze jak Mały podrosnie i zacznie jesc konkretniej to da mi pospac ale niestety. Marzę o przespanej nocy :)

Gość ja też chcę ja też
a zupki podawałaś przez smoczek czy łyżeczką??

Gość ja też chcę ja też
podnoszę , odzywajcie się dziewczęta z polski B

Hej, Ja jestem z puław, mam 2-mcznego synka Czesia. Tu chyba dziewczyny prawie wcale nie rodzą albo poprostu nie znam zadnej mlodej mamy, wiec chetnie pogadam :)

Gość Miraculum5
Moja obudziła się dzisiaj w nocy raz, koło 4 rano. Potem o 6. Ale ona nie śpi do 23 i od 6 właśnie uskutecznia harce. Wkurza mnie to, bo cwaniara celowo wypluwa smoka, żeby jej ktoś podał albo urządza histeryczne płacze póki jej się na ręce nie weźmie...

polinka a jak test? forum chyba zdycha :P ale jakby któaś zajrzała : Wesołych i Szalonego Sylwestra, ja będę balować wkoło choinki z dziecięciem u piersi :P

Testy robiłam 2 w zeszłym tygodniu oba negatywne w poniedziałek poleciałam na betę wynik mniej jak 1 no i dzięki Bogu w czwartek dostałam okres:-) i zaczęłam brać tabletki czy któraś z Was też łyka jakieś? Anilka - szkoda że opuszczasz nasz piękny kraj:-) pozdrowienia:-)

hej wpadłam na chwile życzyć wesołych świąt!! ja łykam midiane tabletki:)

Gość ja też chcę ja też
ja czekam na kolejny okres bo przy pierwszym przegapiłam, (nie spodziewałam się go jeszcze) i zaaplikuję sobie nuvaring ten krążek dopochwowy mój gin tak go zachwalał. walczę z mężem żeby mi go oddał , wiecie co on chce kolejne dziecko.....:/ i schował mój krążek który był w lodówce, nasza mała nie ma jeszcze 6 m-cy, co więcej jest przekonany że teraz będzie syn!! Wszystkim Wam i Waszym pociechom życzę Wesołych Świąt:)

Gość ja też chcę ja też
temat, pada a to taki fajny wątek. Nie mam żadnych koleżanek na tym moim zadupiu:/

Jestesmy ale troche zabiegane :) Ja dodatkowo mam chore dzieci i męza ( mąz zdecydowanie najlzej chory a wymaga najwiekszej opieki) Moj maz z obawy przed 3 ciazą kupil sobie telewizor, i nie zaprasza mnie na wspolne ogladanie :) Mysle nad wkładką. Polnkama - cieszymy sie z toba :) Dal wszytskich dziewczyn- WESOŁYCH i ZDROWYCH ŚWIĄT i dla naszych dzieciaczkow dla których to pierwsze święta :)