Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deszczowa piosenka 24

Czy jest tu jakiś katecheta, osoba duchowna lub rozumiejąca Pismo Święte?

Polecane posty

Gość jak przenies,
wszechmocnym w kwesti człeka na dane czasy nie wykształconego , głupiego , nieobeznanego . gdyby dis w tamte czasy pzreniesc koperfilda , był by Bogiem jak nic ! a on tylko sztuczki robi :)

Gość jak przenies,
dlatego i jego wszechmocnosc jest powątpiewna , jego moc i mozliwosci mogą byc ogromne i tyle

skoro nie jest napisane ze to jabłko to nie powinno przekazywać się fałszywych informacji, tak bowiem kościół od prawie samego początku swojego istnienia robił i nadal to czyni, stąd całkowite zafałszowanie prawdy i brak dokładnej rzetelnej wiedzy na temat Boga

Gość jak przenies,
ja tam mysle , ze wiele zostało nazwane nie tak jak powinno , co nie umniejsza Bogowi wielkosci oczywiscie

Gość 43242344rere
nie jestem katechetą, ale historykiem, i musisz zrozumiec że Biblia jest tworem napisanym w 100% przez ludzi, w dawnych czasach, kiedy dominowała patriarchalna struktura rodziny. Wszystko co się w niej znajduje jest głęboko z tym patriarchatem związane. To tak w skrócie.

Gość a są jakieś nagrania
to mamy paradoksów mnóstwo bo jezeli tak jest , to umie stworzyc kamien ktorego nie da rady podniesc , zas jak moze go nie podniesc skoro jest wszechmogący ?/ żaden paradoks, po prostu nierozumienie pojęcia "wszechmoc"...albo mała wyobraźnia

Gość jak przenies,
a teraz to rozwin

pewnie według " amerykańskich naukowców " ?:D och , oni sa w wstanie wszystko stwierdzić i " udowodnić " :D

Słyszałem że podobno Bóg ma głowę Gołębia. W tym może być dużo prawdy bo Gołąb to symbol pokoju. Tak słyszałem że ludzie którzy mieli śmierć kliniczną widzieli Boga własnie z głową Gołębia. Tez miałem śmierć kliniczną, lecz nie widziałem, albo nie pamiętam jak Bóg wyglądał. Co do Bibli to ja ją nie rozumię, za ciężka na moją tępą głowę :(

Gość jak przenies,
no .... ci co maja stygmaty , albo ci ktorych opetało , a ksieza czynią egzorcyzmy , nauka tez zwie schizofrenikami

Gość franiaaaaaa
Jezus był schizofrenikiem tak? W takim razie wszyscy prorocy, którzy żyli wieki przed Jezusem też nimi byli bo mieli wizje dotyczące Mesjasza, które Jezus wypełnił w 100 %...udowodnione historycznie

Chodzi o Boga czyli Stwrócę świata że ma głowę Gołębia. Chyba o tego Boga a nie o jego syna Jezusa. Sam już nie wiem albo o Jezusa to chodziło? w każdym bądź razie jeden z tych Bogów ma podobno głowę Gołębia.

WyplutyPsychicznie nie słuchaj głupot a sprawdzaj nikt nigdy boga nie widział i nie zobaczy nikt tego by nie przeżył a ci co widzieli go w wizjach nie widzieli nigdy twarzy

w każdym bądź razie jeden z tych Bogów ma podobno głowę Gołębia. :D:D:D czy można do tego wysmażyć jakiś sensowny komentarz ?:)

znawcanieprzyzwoity - że też Ci się chce gadac z prowokatorami

Gość turkusowe_oczy
Skoro Bóg jest wszechmogący to nie mógł dopuscic do odkupienia ludzkich win w inny sposób niż doprowadzając do tego, ze Jego syn został ukrzyzowany? Bo przeciez skoro jest też wszechwiedzacy to wiedział, że Piłat za głosem ludu skaże Jezusa na smierc...

Gość jak przenies,
jak długo zyje nigdy nie słyszałem o głowie gołebia w odniesieniu do Boga

turkusowe_oczy - skoro jest wszechmogący, to chyba jasne, że mógł

Gość jak przenies,
pewnych zreczy człek nie jest w stanie zrozumiec na tą chwile i na nastepną - wiec prózne próby zrozumienia , co nie znaczy , ze cos jest nie ten teges , albo głupie .

Gość deszczowa piosenka 24
"pomyliłeś kolejność, to patriarchat zaistniał z woli Boga jest też jeden fragment zawarty w Biblii napisany osobiście przez samego Boga", czuję bunt, kiedy czytam, że jako kobieta powinnam się podporządkować mężczyźnie, nie rozumiem tego, że Bóg tak postanowił, chcę żyć wg jego przykazań, ale tak duża uległość stoi w sprzeczności z moim poczuciem szczęścia i wolności. Poczułam złość przy takiej interpretacji tych słów. 43242344rere, Bóg jako wszechwiedzący wiedział, że czas i kultura się mienią, że kobiety wywalczą swoje prawa, że będą dążyły do równości, że chyba nikt nie chce czuć się gorszy/słabszy/zależny, bo to go unieszczęśliwia. A słowa te w wielu przypadkach nie są słowami zwykłego człowieka, a Jezusa, dlatego mam nadzieję, że to nie było pisanie dosłownie, jak tu niektórzy już pisali.

tu nie chodziło o co co zrobi Piłat czy Kajfasz , a nawet Judasz . Chodziło o to ,zę Ofiara musiała być Doskonała . A tylko Jezus , mimo że człowiek był doskonały , bez grzechu . I dlatego Jego ofiara jest tak ważna , bo jest tylko jedorazowa , na zawsze , za wszystkich . Gdyby nie Jezus do dziś składalibyśmy w ofierze gołąbki - tylko czy to miałoby sens ?

Gość turkusowe_oczy
a sa jakies nagrania... Wiem, że mogł... Pytałam, bo byłam ciekawa odpowiedzi wierzących osób...:)

turkusowe_oczy gdyby chciał zniszczyć swoje dzieło, gdyby chciał nie przestrzegać prze siebie ustanowionych praw , gdyby chciał stać sie niewiarygodny wobec wszystkich swoich stworzeń , nie dopieścił by do ofiarnej śmierci swojego syna sam Jezus sie do tego celu zdeklarował, bo umiłował gatunek ludzki

że czas i kultura się mienią, że kobiety wywalczą swoje prawa, że będą dążyły do równości, że chyba nikt nie chce czuć się gorszy/słabszy/zależny, bo to go unieszczęśliwia. tylko w degenerującej się od jakiegoś czasu cywilizacji białego człowieka...wszędzie indziej ciągle jest po staremu:P

Gość jak przenies,
a niby jak było pisane ? a to ze kaze za grzechy ojców do 4 pokolenia tez ci sie nie podoba , i tez nie jest dosłownie ? co jeszcze ci sie nie podoba kobieto ?:)

LICENCJA:) pisałem ze osoby które miały śmierć kliniczną widziały Boga z głową Gołębia :) tylko teraz niewiem który to był czy Stwórca czy Jezus. Hmm... Jednak bedę upierał sie przy Stwórcy, ponieważ Jezus podobno był człowiekiem.