Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duza malpa

czy wasz maz tez zaluje na prezent do dziecka?

Polecane posty

Gość duza malpa

moj syn ma 7m i kupilam mu prezenty na mikolajki..nic takiego w sumie bo body i zabawke taka za 50zl. Nastepnie spytalam meza czy cos mu kupil, a jesli nie to moze dolozy sie do mojego prezentu... On stwierdzil ze nie kupil i sie nie dolozy :[ spytalam czy na gwiazke mu cos kupi to nic nie odpowiedzial...

jak kupiłaś to chyba od was nie? chyba, ze nie mieszkacie i nie żyjecie ze sobą :D

Gość a macie wspólną kasę?
??

Gość duza malpa
nie mamy wspolnej kasy. podzial majatku

Gość olga.w
a dlaczego niby od nich ,ja też kupuje moim synom prezenty i mąż kupuje osobno ,bywało i tak że razem jechaliśmy coś wybrac bo żadne nie miało pomysłu ,a co do pytania to mój nie żałuje kasy na prezenty .

Gość duza malpa
nie kazdy ma w domu wspolna kase.my mamy osobno... maz jak byl maly tez nie dostawal na mikolajki prezentow, a na gwiazke "byle co" czyli np dwie pary skarpet i gaci do tego slodycze..

Gość Oliśka.!!
A co z opłatami za mieszkanie,media i jedzenie? Też się nie dokłada? :)

mój nie żałuje. muszę swojego wręcz stopować bo by małemu kupił cały sklep z zabawkami :D

Gość sxdcvfghyjuki
:D My kupujemy razem a nie każdy od siebie. razem ustalamy do jakiej kwoty i rzucamy propozycje. I tak co roku a dzieci mają już 3 i 5 lat

Mojego prawie ciągle nie ma,bo pracuje,więc prezentami zajmuję się ja. I tak jak przyjeżdża co 2 tygodnie to coś naszej córce kupuje,więc Mikołajki jej robi co 2 tygodnie :P Kasę mamy wspólną, u mnie w domu nie obchodziło się Mikołajek,bo rodzice nie mieli pieniędzy, żeby robić 2 razy w miesiącu prezenty,u mojego męża z kolei na Mikołajki robi się duże prezenty,a na święta symboliczne. Ja na jedną i drugą okazję mam dla córki przeznaczone zawsze 150zł i mąż nic nie mówi, raczej się sprzeczamy, bo on chciałby jej kupować ciągle Lego, a ja bardziej "dziewczyńskie" zabawki ;)

Mój wręcz przeciwnie-już nie mam gdzie tego chowac;( Autorko,przeciez dziecku jedna zabawka starczy na mikołajki,takie dziecko i tak nic nie rozumie...

Gość fiu fiu fiu tralalalala
dziwny taki podział macie, niby żyjecie razem ale kasa osobno, a zawsze myślałam że po to się jest w związku żeby ze sobą wszystko dzielić, mój mąż nie żałuje na prezent, zwykle to wybieramy coś razem sorry za off top :p

Gość dsja
Nie żałuje. Nie wiem jak można tak żyć, twoje, moje. Podział majątku ok ale macie zdrowe relacje? Bo nie wydaje mi się, że to o żałowanie kasy chodzi. Sam fakt, że musisz go pytać czy się dołoży jest jakiś idiotyczny.

Gość nie rozumiem kompleeetnie
twojego meza. czy cieszyly go te skarpety na gwiazdke? jesli nie to czemu powtarza te bledy? my tez mamy oddzielna kase, prezenty zawsze dzielimy na pol, zarowno dla dzieci, jak i dla tesciow czy znajomych. i nigdy maz nie zalowal na swoje dziecko, ani na prezent, ani na wozek, ciuchy itp.

Gość nie rozumiem kompleeetnie
owszem czasem cos mi tam powie, ze za duzo rzeczy dzieciakom kupuje - np bez okazji cos drogiego, bo akurat wpadlo mi w oko, ale nie ma tak ze zaluje.

Gość duza malpa
no wiec dlatego ja kupilam wspolny prezent, ale jak wrocilam do domu chcialam zeby zwrocil mi polowe zeby byl prezent od mamy i taty a on sie nie zgodzil. Powiedzial ze tez na mikolaja nic nie dostawal...

My na razie nie obchodzimy Mikołaja, bo syn jest mały i nie wie co to za okazja i z finansami krucho. Pod chodzinke też nic nie będzie, bo z domu nie wyniosłam takiej tradycji, u mnie nikt nie dostawał prezentów. I jak o tym pomyśle, to trochę żal i smutno, wszyscy żyją prezentami a ja nie

Gość dziecko ma
7 m i nawet nie rozumie ,ze dostalo prezent na Mikolaja!!po co ta afera??!!!

Wspolczuje ... fantastyczny podzial majatku! W zyciu bym sie na cos takiego nie zgodzila. Podzial majatku moze byc dla mnie w tedy , gdy maz jest ""milionerem" Przez slubem zainwestowal w nieruchomosci itd.... Na to niech bedzie podzial. Ale potem powinno byc juz wspolne malzenskie konto. Oddaj mi 25zl. No bez jaj!!! Na co ten podzial zrobiliscie? Na marne wyplaty? Ja chyba zwariuje , Ci ludzie juz odchodza od zmyslow!

Gość dziecko ma
chyba,ze o te 25zl żeby mąz oddal za prezent,skoro jest podzial majatku...

Gość a w ogóle to jest taka?
to teraz każdy z rodziców kupuje osobno dziecku prezenty :O? co za czasy...

Gość a dziecko
teraz wyrosnie na zakompleksione,bo tatus nie dołozył 7 m-cznemu do zabawki i bodziaka:-D Tylko czekac na taki temat na kafe:))

Gość duza malpa
Tak ma 7m i co z tego. Chce meza przyzwyczajac ze bedziemy kupowac dziecku prezent na mikolaja, gwiazdke dzien dziecka... Jemu rodzice nie robili prezentow z takich okazji, wiec chce go nauczyc juz teraz ze my naszemu dziecku bedziemy kupowac

duza malpa no wiec dlatego ja kupilam wspolny prezent, ale jak wrocilam do domu chcialam zeby zwrocil mi polowe zeby byl prezent od mamy i taty a on sie nie zgodzil. Powiedzial ze tez na mikolaja nic nie dostawal... zwrócił pieniądze :D:D:D:D:D:D o kurwa, a jak kupisz kawałek sera z myslą ze zejsz go na kolację a mąz Ci go zeżre, to też Ci kase oddaje :D:D????

Gość duza malpa
a co uwazacie ze takiemu malemu dziecku nie warto nic kupowac, bo "sie i tak nie skapnie". Gratuluje podejscia

Gość u mnie tak samo
Podział majątku, osobne prezenty, plaga podwójnych nazwisk, niedługo dzieci zaczną dzielić. Po co wam te małżeństwa?

chce go nauczyc juz teraz ze my naszemu dziecku bedziemy kupowac lepiej go nauczc durna prukwo żeby umial nawiazywac prawdziwe i bliskie relacje z dzieckiem, zeby okazywał mu uczucia , zainteresowanie , spędzal z nim czas, byl dla niego wzrorem ojca, męza i męzczyzny a nie zeby kupował mu prezenty z kazdej możliwej okazji nawet z powodu dnia niepodległości:O:O:O

Gość a ja zapytam sie tak
Z gory przepraszam za wscibstwo, ale...dlaczego macie calkowicie osobna kase? Jak wyglada u was sprawa oplat i zakupow zywnosciowych? Macie osobne lodowki, gotujecie osobne obiady? Nie pisze zlosliwie, naprawde, po prostu ciekawi mnie jak wy to rozwiazujecie...