Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze 2 mc i bede mama

Czy kupujecie wszytsko co markowe dla dziecka? Przyszłe mamy

Polecane posty

Gość fiu_bździu
No to i ja dorzucę swoje 3 grosze... BUTY - tylko skóra, na zimę Bartki, wiosna, lato Elephanten (sa swietne, a tańsze do Bartków czy Ecco)... KURTKI, BLUZY, SPODNIE nowe, często korzystam ze zniżek w Kapp Ahl, lubie tez H&M, C&A, Reserved... Kombinezony w tym roku maja z Tchibo BLUZKI wyszukuję oryginalne na allegro, moją ulubioną marką jest Next... ale tu raczej używanych szukam, najlepiej w stanie idealnym :-P BIELIZNA tylko nowe, ostatnio odkryłam wspaniałe piżamki w Kapp Ahl! Polecam!! Potem to wszystko zbieram i sprzedaja na allegro, częsciowo sie zwraca :-) Zabawek prawie nie kupujemy, bo maja przeogromne ilosci, w tej chwili wystarcza te, ktore przywoza im goscie przybywajacy z wizytą ;-)

Gość wamusie
W oczekiwaniu na rozpakowywanie zapraszam przyszłe i obecne mamusie do wiosennego konkursu W poszukiwaniu Wiosny.... szczegóły: http://www.facebook.com/events/29268827413351 8/ czas trwania: 26.04 - 26.05 nagroda: odzież ciążowa (świetna też jako pociążowa) książki, niespodzianki organizator: Wamusie i Brzuchatki.pl regulamin: http://www.facebook.com/events/29268827413351 8/

Gość mamusiamamusia
Ubranka niekoniecznie muszą być markowe. ale zabawki kupuję markowe. Mówię o maluchach 2-3 letnich. Tyle się słyszy o tym, że to jakaś farba z ołowiem itp Historii. Kupując markowe mam pewność że nic złego się nie stanie. Np. jak klocki to lego duplo itp.

najlepsze sa oczywiście firmowe, ale niestety nie wszystkich na to stać...

Gość Magda SC.
Dokładnie,fajnie jest jeżeli dziecko ma wszystko firmowe,ale niestety ma to także swoją odpowiednią cenę. Chociaz tyle uda się zaoszczędzić,ze wszelkie akcesoria kupuje w sklepach internetowych,zabawki itd. Tutaj mogę polecić ciekawą stronkę www.Markano.pl

Gość sklep.dziamdziak
Szukasz ciuszków które zachwyciłyby Twoje dziecko a jednocześnie spełniały Twoje oczekiwania? U nas znajdziesz ubranka pierwszego gatunku,w dogodnej cenie.Modne i wygodne, a zarazem barwne i korowe jak dziecięcy świat marzeń sklep.dziamdziak.pl

Gość wodentoyshop
Zapraszam Mamy, które szukaj,ą naprawdę dobrych zabawek - ekologiczne niemieckie zabawki drewniane wooden.toys.abc24.pl

Gość bubububu
ja kupuję wszystko nowe sobie też kupuję zawsze nowe rzeczy, więc dlaczego dziecko miałoby mieć gorzej lubię rzeczy dobrej jakości, które się nie spierają i nie mechacą, ale nie spinam się na nie wiadomo jakie sklepy kupujemy w sieciówkach - mothercare, smyk, h&m

Gość MamaArtura
"BIELIZNA tylko nowe, ostatnio odkryłam wspaniałe piżamki w Kapp Ahl! Polecam!! Potem to wszystko zbieram i sprzedaja na allegro, częsciowo sie zwraca" Masz rację, mają fajne piżamki :-) Z Allegro robię podobnie, kupuję, ale głównie z bluzeczkami i tego typu ubrankami. Czasami też kupuję markowe nowe rzeczy. Niektóre firmy mają ceny zbliżone do ubrań czy butów dla dorosłych, ale nie zawsze za markę trzeba dużo płacić. Kurtkę na zimę w zeszłym roku i buty na lato teraz kupiłam nowe Hi-Tec i nie były zbyt drogie. A marka jest niezła. Nie niszczą się te rzeczy po kilku tygodniach.

Gość dziamdziakowa
Nie. Raczej solidne i sprawdzone przez inne mamy. Marka ma dla mnie trzeciorzędne znaczenie.

Gość malutka czarna
Owszem..markowe ciuchy wiadomo , że są i trwalsze i lepsze od takich ryneczkowych..(chociaz nie neguje ryneczkowych)..a takowe markowe ciuchy dla siebie jak i dla dziecka kupuję w ciucholandach i jestem bardzo z tego zadwolona....kupuję praktycznie rzeczy nowe...nie zniszczone ... Wiadomo , ze trzeba czasami kupić coś w butikach , smykach itp...ale to naprawdę sporadycznie, kiedy wiem , ze czegoś nie dostanie się w ciucholandzie:)... CO do bielizny , tylko i wyłącznie w sklepach :)

Gość To ja chyba jestem rozrzutna
Jestem tego typu mamą, ze wolę sobie nie kupić , a dziecko ma. Nie wyrzucam pieniędzy na kosmetyki dla siebie, ciuchów mam mało i niemarkowe, ale nie wyobrażam sobie, żeby dziecko miało łóżko i meble z komisu, jak to napisała jedna z poprzedniczek. Moje szkraby mają wszystko nowe. Butelki używałam TT, Avent u dr Brown's, smoczki Avent, dr Brown's i Lovi (najlepsze z nich), mleko z probiotykami. Pampersy - używałam różnych, ale używam Dada, bo są bardzo dobre. Ubrań dzieci mają dużo i dużo markowych. Bardzo dużo ubranek dostajemy od dziadków z USA. Fajne, kolorowe, markowe ubranka są tam dużo tańsze niż u nas. Część ubrań kupuję u nas i różnie, część markowych, a część z małych sklepików z odzieżą no name np. "na szuraczkę" Przewijak mam zwykły, wózek emmaljunga. Już drugie dziecko jeździ i jest jak nowy. Jedyne ślady są na kołach, nawet nic nie jest wyblakły. Meble mam zwykłe - łóżeczko z szufladą z allegro. Na tyle było porządne choć tanie, ze dla obojga wystarczyło. Wymieniłam materac i wcześniej był tani i niemarkowy i teraz mam Hevea i szczerze mówiąc widzę różnicę. Meble dla starszego niedrogie, ale nowe, okazyjnie kupione w BRW. Nie wyobrażam sobie, że w domu wszędzie mam nowe meble, a u dziecka używane, co to on jakiś gorszy?? Nie ma co szaleć i kupować wszystkiego najdroższego. Szczególnie, że nawet przy sporych funduszach można nie dać rady:), ale nie ma też co przesadzać w drugą stronę jeśli kogoś stać.

I jeszcze jedno, nie oszczędzam na buyach i wychodzę na tym dobrze. Poza tym, tak jak wcześniej mamy pisały. Po wyrośnięciu dziecka robię zdjęcia i sprzedaję na allegro. Czasem pójdzie za grosze, czasem w dobrej cenie, a raz ku mojemu zaskoczeniu sprzedałam fajny kombinezon (stan idealny) za kwotę większą niż go kupiłam, no ale to rzadkość.

butach

Gość Erythrea
markowe ciuchy wiadomo , że są i trwalsze i lepsze od takich ryneczkowych.. Niekoniecznie. Można się zdziwić.

Gość ffffffffffffffffffffffffffffre
Ja tez nie wyobrazam sobie na kupywanie dziecku mebli w komisie.Jak to jedna z mam napisala tylko dywanik bedzie mial nowy.Przepraszam ale nie rozumiem.

Gość sarrrenka87
W dużej mierze bazuję na prostych ubrankach bawełnianych, kiedyś dzieci tak się ubierały i było dobrze, a teraz nagle ciuchy robią się coraz bardziej wymyślne, i co gorsza coraz droższe. Teściowa szyje ładne rzeczy, taki mały bonus od losu :) A na specjalne okazje , czy jakieś lepsze ciuchy to firmy next najchętniej, na ogół na allegro. Koleżanka mnie tym "zaraziła", jak pierwszy raz kupiła dla mojej Julki prezent, i tak już zostało. Przykład macie tu, ubranka potrafią być naprawdę humorystyczne i udane http://www.facebook.com/photo.php?fbid=365274853548088&set=a.159767050765537.41279.135134126562163&type=1&relevant_count=1&ref=nf

przy pierwszym dziecku robiac wyprawke-tak,mialam taka paranoje,ze co drogie to i najlepsze:) ale szybko mi to zycie zweryfikowalo,jak np drogi przewijak sie pozdzieral,a ten najzwyklejszy posluzy jeszcze drugiemu dziecku.ciuszki, na ktore wydalam mase kasy,a pozniej gdzies to sie rozeszlo-po znajomych i rodzinie. teraz moze bez przesady,nie oszczedzam na dziecku,ale porownuje ceny i jak mam mozliwosc a widze,ze jakosciowo rzeczy sie nie roznia,albo roznia sie minimalnie,wybieram to,co tansze. dziecku i tak bez roznicy,czy lezy w spioszkach z Zary,czy z Tesco :) jedyna sprawa to to,ze kupuje nowe-jakos tak mnie brzydzilo zawsze noszenie po kims,zawsze bylam taka "sterylna" i po prostu nie moge sie przelamac;)

@AgataHa twoja córka ma straszną szczelinę między jedynkami. Nie myślałaś o aparacie ?

nie,nie myslalam :) diastema to nie jest wada zgryzu. vanessa paradise na przyklad tez ja ma i chyba nie narzeka;)

nie porównałam. polecam zimny prysznic,z rana dobrze robi na orzeźwienie umysłu ;) poza tym, diastema mojej córki jakoś słabo się ma do pytania zadanego w temacie...Powodzenia przy porodzie i super pięknego dziecka życzę ;)

to tylko "przyjacielska" porada. Dziękuję, dziecko ma od kogo odziedziczyć geny. A co do tematu to myśle że jak ktoś ma kasę to sobie może pozwolić na to co nowe i najlepsze (np. zadbać o uzębienie upsss :P) a jak ktoś jej nie ma to pozostają używaki po koleżankach i lumpexy

Gość bbdhdhnrjeje
Nie wyobrazak sobie kupowac dziecku najtansze rzeczy czy uzywane,moje dziecko ma wszystko co najlepsze

Gość taka z kała
muahahaha rozwalaja mnie baby ktore mysla ze sa zajebiste!!! :D http://www.voila.pl/413/c31j9/?2 takakala, taka piekna jestes,ze musialas sobie czarna kropa morde zalosnic? :D

Gość taka z kała
http://www.voila.pl/413/c31j9/index.php?get=1&f=1 buehehe a kasy faktycznie widac, ze masz w choooy! zanim kupisz cos drogiego dla bachora to lepiej zainwestuj w wystroj mieszkania bo to stare niemodne i do dupy niepodobne,ale siara mieszkac w takiej norze!

po pierwsze primo to nie u mnie w mieszkaniu, po dugie wiem że to ty z tą szczeliną na 5 złotówkę