Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfryhtryhurtyut

DZIEWCZYNY PORADZCIE - KOLOR WŁOSÓ- DA SIE TAK ZROBIC?

Polecane posty

Gość dfryhtryhurtyut

obecnie mam taki kolor włosów http://wdziek.info/images/articles/mak/brunet.jpg a chciałąbym miec taki http://lh6.ggpht.com/elaing.zhang/R_WJtsnielI/AAAAAAAAN74/KGKC_R40ilY/ei080403038.jpg albo taki http://www.kozaczek.pl/img/g/231.jpg Dziewczyny jak myslicie da sie to zrobic za 1 razem u fryzjera? Nie mam włosów malowanych farbą, tylko szamponem koloryzujacym palette, włosy mam do łopatek.

Gość lulilulilaj
czekaj aż ci się szamponetka wypłucze (jeśli wzięłaś na wiele ok 20 myć użyj nizoralu aby szybciej kolor się zmył) i idź do fryzjera, on ci je rozjaśni

Gość lulilulilaj
tak, zrobi ci to za pierwszym razem ale może to trwać dość długo

ja mialam taki naturalny kolor jak na pierwszym foto i sama sobie pofarbowalam wlosy i mam jak na 3 foto ;) nie trzeba fryzjera;p

Gość daj spokoj z polska
tak -rozjasni ci wlosy za jednym razem.

Gość LEPSZY TEN NA 1 ZDJĘCIU
idź do fryzjera i pokaż

Gość dfryhtryhurtyut
a pozniej co ile trzeba odrosty farbowac?

Gość lulilulilaj
oczywiście że nie trzeba u fryzjera, sama some robię w domu ALE jeśli nigdy nie farbowałyśmy włosów SOBIE w domu to radze do fryzjera, aby równomiernie nałożyć farbę a tym bardziej rozjaśniacz trzeba wprawy, + autorka ma długie włosy co jej utrudni robotę

Gość lulilulilaj
odrosty można sobie samemu robić, tu nie ma problemu, zależy jak szybko rosną ci włosy, średnio jest to ok 1 cm więc co 3 miesiące mniej więcej

Gość dfryhtryhurtyut
kurcze dziewczyny dajcie jeszcze jakies techniczne wskazówki, prosze 1)ile to moze kosztowac?ponad 100zł? 2) baaardzo niszczy włosy?

Gość huehueheuhee
mialam kiedys takie jak na 3 kubilam dwie farby blond jeden sredni blond a drugi jasniejszy jakis mrozny :D porobilam paszemka tym mroznym gdzie niegdzie a reszte tym pierwszym koszt ok 40 zeta wyszlo bardzo fajjnie niestety nie pamietam nazw farb. a kolor mialam taki jak ty i to po wilokrotnych farbowaniach heheh ;] heheh ale troche zmarnowalo sie tego mroznego wiec najlepiej zatrudnic kolezanke blondynke ktora chce popraic swoje fryzure. ;]

Gość JESTEM FRYZJERKĄ
I ZROBIĘ CI TAKIE WŁOSY ZA PIERWSZYM RAZEM. JEŚLI JESTES Z WROCŁAWIA TO DAJ ZANĆ UMÓWIMY SIĘ.

Gość JESTEM FRYZJERKĄ
Koszt u mnie 120zł zebyś mogłą wyjść z włosami jak na zdjęciu.

Gość lulilulilaj
około 100 zł, moja koleżanka zapłaciła ostatnio 90 ale miała włosy do ramion (jednak bardzo gęste), czy niszczy ? tak, wszystko niszczy włosy nawet słońce :D a czy bardzo to zależy jak o nie będziesz dbać, dużo odżywek do rozjaśnianych włosów i bedzie ok ;)

Gość JESTEM FRYZJERKĄ
Sama nie rób bo efekt nie będzie doskonały i będą się na ciebie z politowaniem patrzyli niektórzy ...no i zniszczysz włosy co jest bardzo prawdopodobne A wtedy zapraszam cię na ich odbudowę koszt długie włosy 350zł.

Gość dfryhtryhurtyut
a jak potem dbac o nie zeby nie było z nich siana?:(

Gość JESTEM FRYZJERKĄ
Włosy mają być gładkie sprężyste i błyszczeć jeśli tak nie jest to są zniszczone i trzeba odbudować strukturę. Koszt 280-450

Gość JESTEM FRYZJERKĄ
Możesz stosowac odżywki i jedwabie ale obklejone tym włosy łapią kurz i robią się przez to matowe po 2-ch dniach Można zrobić odbudowę-jeden zabieg czas około 3godzin i cene podałam wyżej

Gość oj baby baby
dbać? dobra odżywka można robić 1 raz w tygodniu z żółtka oliwy i soku z cytryny-mi pomaga albo płukać wodą z odrobiną octu tak żeby potem nie capiło szampon i odżywka do farbowanych

Gość JESTEM FRYZJERKĄ
zółtko oliwa z oliwek olej rycynowy wit.d sok z pół cytryny ale pomoże po dłuższym czasie kuracja na pół roku do roku po tym czasie przestaje działać...

Gość lulilulilaj
tak ci powiem szczerze, sama farbowałam pierwszy raz włosy w wieku 13 lat na czarno, potem jak miałam 15 dekoloryzowałam, dużo farb na blond, nawet była platyna, teraz jestem taka ciemna blondyna i nikt nie powie że mam farbowane, bo wyglądają naturalnie i nie są w ogóle zepsute, to zależy od rodzaju włosa

Gość dfryhtryhurtyut
Fryzjerko, a czy mogłabys cos powiedziec o saunie na włosy? czy warto sie wybierac na taki zabieg do fryzjera?

Gość oj baby baby
kochana fryzjerko widocznie jesteś kiepska skoro szukasz klientek na forum więc nie radziłabym się do ciebie wybierac bo dobry fryzjer to w okresie przedświątecznym jaki mamy teraz to nie wychodzi z salonu a nie siedzi na kafe

Gość huehueheuhee
ja nigdy nie susze wlosow mam je za łopatki i sa proste same ukladaja sie bardzo ładnie wiec nie niszcze suszeniem + po kazdym myciu stosuje odzywke ze splukaniem apotem jak wyschna smaruje jedwabiem. co jakis czas stosuje nafte kosmetyczna... mysle ze jak ma sie wlosy o dobrej kondycjii mozna samem zrobic taka koloryzacje .