Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madziadziadzia

Test zrobiony o 16.30 2 dni po spodziewanej @, wiarygodny ??

Polecane posty

Gość Madziadziadzia

Witam, zrobiłam dzisiaj test. Ostatnią @ mialam rozpoczętą 5.11 Miałam stosunek przerywany 12.11 Kilka godzin po zastosowalam metodę yuzpę, czyli dawka hormonów porównywalna do pigułki 'po'. 16 dostałam jakby okresu kilkudniowego. Dzisiaj nie mam jeszcze okresu. Zrobiłam test 2 dni po spodziewanej miesiączce o 16.30, wiem, ze powinno sie robic z porannego moczu. czy test jest wiarygodny i wciąż mam podejrzewać ciązę ?? Dziękuję za odpowiedzi.

Gość wiarygodny 2230934
test jest wiarygodny, po spodziewanej miesiączce nawet robiony o tej porze zawsze daje prawidlowy wynik. oczywiscie mozesz powtorzyc. ja robilam dzien po, kolo 18 i wyszly mi juz wtedy dwie grube krechy. pozdrawiam

a jeżeli test przed @ wyszedł negatywnie, pózniej drugi w dniu spodziewanej też negatywnie a @ była skąpa i pięć dni od ostatniego testu zrobiłam kolejny i też negatywny to czy dalej mam się obawiać że jestem w ciąży?

Gość kakaka9384u
nanulla - to w ciazy nie jestes;) zalezy ile dni po stosunku tez test robilas;)

no to w sumie nawet nie był stosunek a petting ale w dni płodne i nawet z chłopakiem nie wiemy czy jego sperma sie dostała do mnie. Pierwszy test był jakieś 13 dni po tym

Gość kakaka9384u
no test najpewniej robic 3tyg po::)

najpewniej jest robić po terminie spodziewanej@ ale jeżeli zrobiłam trzy i dostałam okresu to musze się martwić?

Gość kakaka9384u
a no wlasnie nie wiem jak mam rozumiec ''po''? robiłam 23dni po seksie . bo dostałam skąpą miesiączke i robiłam w drugi dzień jej trwania . z porannego moczu - wynik negatywny . to jak wiarygodny?

Gość kakaka9384u
nie rozumiem???

Gość kakaka9384u
nanulla:) chodzi mi o to czy wynik negatywny moge uznac za 100% pewnosci , ze w ciazy nie jestem:)

no tego to raczej nikt nie wie:) wynik jeżeli jest pozytywny to jest pozytywny w ok99,99999% a z negatywnym nie ma reguły bo może byc ze jest za wcześnie zrobiony albo że hcg jest produkowane w niskich ilościach i ciężko je wykryć dlatego pokazuje negatywny

Gość kakaka9384u
ech , fakt .... robiłam b-hcg , 40 dni po stosunku - wynik 0.8 czyli brak ciazy ale ja jeszcze mam schizy :) masakra.....

bo kobiety to głupie istoty, a raczej nasza psychika nie jest do ogarnięcia nawet dla nas:)

Gość kakaka9384u
hcg nie moze byc produkowany w niskich ilosciach bo jego stezenie podobno w ciagu 48h chyba podnosi sie o 66% wiec chyba 3-4tyg po seksie . powinno podskoczyc tak ze heeeejjj!:D

Gość kakaka9384u
oj tak , kobiety - bo my kobiety to straszne panikary hehehe:)

i juz napewno przez któryś z moich trzech testów by je wykrył, co nie?

Gość kakaka9384u
czytajac twoj problem widze ze jestesmy w podobnej sytuacji , stety lub nie:) a dlaczego nie zrobisz beta hcg .. test z krwi nie kłamie!:)

nie wiem:) w niedzielę mam dostać okresu i czekam na niego cierpliwie, ale myślę że gdybym była w ciąży miałabym juz pierwsze objawy, a u mnie jednak nic, na szczęście

Gość kakaka9384u
to czekaj spokojnie do okresu , a jesli sie opozni o 1-2dni to nie jest powod do niepokoju:) gdyby spoznial ci sie 2tyg to wtedy bys mogla sie martwic .. ale tak dla swietego spokoju mozesz isc na bete (no chyyba ze okres sie pojawi) no a u mnie lipa bo w pazdzierniku mialam skapy okres po nim 2tygodniowy bol piersi:( nastepny okres przyszedł wcześniej o 5dni tyle ze juz normalny lecz po tygodniu znowu ból piersi .. i nie wiem co robic:(

mój okres był mniej obfity niz zazwyczaj ale trwał tak jak zawsze 6 dni, tez wtedy myślałam że już go nie dostanę ale jak rano ok 6.30 zrobiłam test i wyszedł negatywny to się uspokoiłam i około 10 dostałam okresu. Może idź jeszcze raz na test z krwi? Chociaż jeżeli tamten wyszedł negatywnie to ja bym się juz nie martwiła

Gość mały odkrywca
a gdzie robicie testy z krwi? U gina czy można w przychodni u lekarza pierwszego kontaktu?

w przychodni, ja nie robiłam ale z tego co wiem kosztuje ok 30 zł i wynik jest szybki i wiarygodny

Gość kakaka9384u
no moim zdaniem chyba nie opyla mi sie isc .. 0.8 wynik. a zeby ciaza to musi byc min.5 a ja sie nawet w dolnej normie nie mieszcze (a 40 dni po stosunku to sporo czasu) robilam 4testy ciazowe . 3-4tyg po seksie - wszystkie negatywy ech nie wiem :(

Gość kakaka9384u
maly odkrywca - test robilam w zwyklej przychodni zaplacilam 35zl , na wynik czekalam 2dni

kakaka9384u nie przejmuj się i wrzuć na luz. To teraz jedyne sensowne rozwiązanie, dziewczyno przecież gdybyś była w ciąży to już byś miała jakieś objawy może na razie nie zbyt ostre i widoczne ,ale sama po sobie cos byś już czuła. Nie masz czym się matrwić po tylu testach negatywnych z moczu a napewno już nie po tym z krwi. Schizujesz

Gość mały odkrywca
spoko, dzięki;)

Gość kakaka9384u
nanulla- haha i kto to mowi ... :) ech niepewnosc zawsze pozostaje , niedlugo i ja mam miec okres wiec zobaczy sie:D

no ja cię pocieszam a ty się ze mnie śmiejesz? kurcze:D nie no nie jesteś w ciąży. Mam nadzieję że ja też nie,przynajmniej nie teraz, za jakiś czas czemu nie