Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1111222233334444

Trójka dzieci czy to teraz "modne"?

Polecane posty

Gość 1111222233334444

Zauważyłam ostatnio u znajomych wiele par mających lub starających się o 3 dziecko. Znajoma stwierdziła, że to teraz modne i na czasie. Zastanawiam się co dalej tzn. fajnie mieć dzieci ale trzeba je jakoś ubrać, coś im kupić, opłacić przedszkola, zajęcia dodatkowe itp. A o wczasach to już nie wspomnę przy 3 dzieci to jest koszt min. 10-12 tyś za wyjazd gdzieś do Egiptu.

Gość anuliaa
tak naprawdę to robi się dwójkę dzieci i trzecie na zapas jakby któremuś z dwójki coś się stało (np zmarło)

Gość palma kasia
10-12 tyś za wyjazd gdzieś do Egiptu :D

Gość jurtab
to tylko złudzenie optyczne, kolejne dziecko już tyle nie kosztuje co pierwsze , kolejne dzieci idą już łatwo

Gość zezowata baba
hahaha 10tyś to ok 3 osoby poza tym są dofinansowanie na dzieci i co toku 3 tyś za free z podatku

Gość 1111222233334444
Tak jadą za darmo ale dzieci rosną i małe cały czas nie będą. A jak będą nastolatkami to na wczasy jeździć nie będą? Kurcze skusiłabym się na 3 ( 1 ma 8 a 2 ma 4 lata) ale przeraża mnie przyszłość przecież to jest zmiana całego życia duże auto, kolejny pokój w domu itp. Któraś z was ma 3 dzieci ? jeśli tak to jak sobie radzicie na co dzień

Gość shortwawythickbrownhair
Jak modne staną się 7-osobowe rodziny też zaczniesz się zastanawiać nad tym by mieć 5 pociech?

Gość iue8r7ehjdbnc
tak,modne,wiedziałam,że mnie będą wszyscy naśladować :) jestem numerologiczną jedynką w końcu :) a jest to tak modne,że ja teraz nie wiem jak koniec z końcem związać :(

prawda jest taka że jak każda para będzie chciała mieć tylko jedno dziecko lub w ogóle to nie długo ten naród wymrze, ale z drugiej strony koszty utrzymania większej liczby dzieci ... no niestety Państwo nam w tym nie pomaga :/