Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moncziiii

czy znacie przypadki, ze mąż zdradza obecną żonę z ex żoną?

Polecane posty

Gość TRUE!!
09:34 [zgłoś do usunięcia] idioto, chyba HEJ, nawiedzeńce, nie pozżerajcie się nawzajem TYLKO PATRZEĆ, JAk przedstawicielKI dwóch konkurencyjnych sekt wezmą się za łby !

Gość mn mn m n
no wytłumacz to , sprawa to boska czy diabelska ? tak czy siak , jedno nie wyklucza drugiego , jest Bóg to i diabeł , diabeł to i Bóg .

Gość mn mn m n
w jaki i kto ci o tym powiedział ? skad mozesz wiedziec jak Bóg chce sie objawic i komu ?

Gość mn mn m n
ty oczywiscie zakładasz , z e Biblia zawiera samą prawdę , i nikt nie przyłozył nigdy reki by było w niej napisane to co jest napisane ? to z innej beczki dlaczego kosciół usunoł z dekalogu 2 przykazanie , i w wersji katachetycznej go nie ma ? prawdziwy dekalog w Bibli jest , w 2 ksiedze mojrzeszowskiej , odpowiesz mi na to ? dlaczego kler tak sie zachował ? o swietej inkwyzycji ktora to w imię Boga działała juz nie bede pisał .

Gość ale ja nie wiem o co sie
burzyc. Skoro ktos sie decyduje na slub koscielny powinien sie liczyc ze wszelkimi konsekwencjami . Rozwodu nie ma , chyba ze w niektorych przypadkach . Widac jacy ludzie sa hipokrytami , slub koscielny chcialoby sie miec , piekna suknie itp , a potem jak sie znudzi to rozwod. Niestety skoro ktos sie bierze pod uwage ,ze moze sie rozwiesc nie powinien brac slubu koscielnego tylko cywilny. Jezeli ktos jest katolikiem i bral slub koscielny , to jest normalne ,ze potrzebuje rozwodu koscielnego. Jesli go nie ma wg kosciola i Boga nadal pozostaje w zwiazku malzenskim . Nie ma co sie wyzywac od moherow, taka prawda , a jezeli ktos inaczej to widzi , niech nie decyduje sie na slub koscielny . Proste.

mn. wszystko co pisze w Biblii jest prawda. a dlaczego? dlatego ze Bog caly czas ma najwieksza moc. i to On decyduje co ludzie dojawaja a co usuwaja z Pisma Sw.

Gość mn mn m n
ale bedac katolikiem nie masz wyjscia , musisz wziasc slub koscielny bo inaczej zyjesz w grzechu

mn zacznij od przeczytania chocby 1 ewangelii, zyj slowem Bozym, a co robia inni to nie twoj biznes. staniesz przed Bogiem sam i nie bedzie tlumaczenia bo oni to a oni tamto.

Gość mn mn m n
helena teraz to juz bredzisz i wygladasz mi na fanatyczke :) oto trsc drugiego przykazania i nie sadze by Bóg chciał by ludzie o nim nie wiedzieli , nie po to ustanawiał prawa , by je potem ukryc . Nie wolno ci mieć innych bogów oprócz Mnie. Nie wolno ci zrobić sobie figury, żadnego wyobrażenia tego, co jest w niebie na górze, ani tego, co jest na ziemi w dole, ani tego, co jest w wodzie poniżej lądu. Nie wolno ci oddawać im pokłonów i nie wolno ci im służyć, bo Ja , twój Bóg, jestem Bogiem żądającym wyłączności, który karę grzech ojców synom do trzeciego i czwartego pokolenia, tym, którzy Mnie nienawidzą, a tym, którzy Mnie kochają i przestrzegają Moich przykazań, wyświadczam dobro przez tysiące . i zerknij moze jeszcze tutaj http://info.dekalog.pl/art/usuniete/

Gość mn mn m n
kosciuł mnie naucza , ja i ciebie , kosciół ci robi wode z mózgu i kaze zyc w grzechu bo nie stosujesz sie do przykazan Boskich , bo ... kler je usunoł

Gość mn mn m n
ale jak ja lubię ? a cód w kanie galilejskiej ? katolicy tez lubia owe zjawiska , dlaczego jedne maja byc gorsze od innych ?

Gość mn mn m n
chyba nie sadzisz , ze przez 1.5 godziny bede słuchał czegos , skrót pisemny poprosze to moze posłucham , i podaj od ktorej minuty robi sie to ciekawe

Gość mn mn m n
przesłuchałem kawałek 34 minuty , sadze ze wszystko w tym zmierza do tego co juz pisałem , o manipulacji ludzkimi zmysłami , co czynione było przez Jezusa , bo to jest mozliwe , ale my katolicy odbieramy to jak cuda !

Gość mn mn m n
wiesz mi szczeka opada jak widze jak koperfild sporawia ze statuła wolnosci znika , jak widze jak zniaka 30 tonowy wagon na oczach tłumu , jak kris lewituje !! itd. ale do czego to zmierza ?

,,mn mn m n ale bedac katolikiem nie masz wyjscia , musisz wziasc slub koscielny bo inaczej zyjesz w grzechu ,, --> to albo jestes katolikiem albo nie :-0 Zrozum to !!!Jezeli jestes to przyjmujesz przykazania i postepujesz wedle nich . Nikt cie nie zmusza . Jezeli nie zgadzasz sie , nie chcesz brac slubu koscielnego , nie bierz , ale nie nazywaj sie katolikiem .Nikt nikogo nie zmusza. A tu widac co niektorzy chcieliby wybierac :-0 to co im bardziej pasuje , a tak sie nie da . Skoro jestes zmuszony do slubu , to slub jest niewazny . Biorac slub , slubujesz wiec po co sie rzucac o rozwod , przeciez jestes swiadomy ,ze bedzie potrzebny rozwod koscielny . Skoro czujesz sie zmuszony , nie zgadzasz sie z kosciolem , bierzesz pod uwage rozwod nie bierz slubu koscielnego . Proste jak drut . P.S Nie jestem moherem ,zeby nie bylo .

Gość mn mn m n
tak masz racje , ale to jest nie fer ! bo wychodzac za maz za faceta nie wiesz jakim sie on stanie , i jezeli np. zamorduje on kogos , to trafi na dorzywocie do więzienia , jak mu jeszcze odbiorą prawa obywatelskie , to widzen nie bedziesz miec , i co ci pozostaje , zucie do konca samej , bez dzieci , w smutku - za co > ? dlaczego?

Gość ja nie jestem katoliczka
a chcialam bialej sukni :P wiec oplacilam klechy i za jednym razem dali mi wszystkie(!) sakramenty. zero problemow ze slubem. oto jak wyglada uczciwosc waszych "duchownych" :D

Gość mn mn m n
nie odniosłas sie do usuniecia drugiego przykazania

,,idioto, chyba helenka pewnie mąż cięzostawił i łudzisz się, że dalej jesteś "najważniejsza" moheowy bezmózg,, --> a ja mysle ,ze jakas druga sie zdenerwowala ,ze jej misio nadal jest mezem pierwszej . Kochanka byla , dupy nadstawiala , a teraz sie wkurza, bo on niby po rozwodzie , ale nadal jest mezem pierwszej ;-),,

Gość mn mn m n
nie jedno takie cos juz wysłuchałem niczym sie to nie rozni od tego co juz słyszałem , na koniec jedynie facet w koncu cos madrego mówi i tyle , cała reszta , i słuchanie tego to strata czasu zjawiska dziwne , omamy ludzi mnie nie inetersują , licza sie fakty !

Gość mn mn m n
widze , ze ten PAN MA JAKAS MISJE , JEST GO NA TYM PORTALU ZNACZNIE WIECEJ :)