Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czasem az sie czytac nie chce

jak mozna decydowac sie na dziecko nie majac normalnej sytuacji finansowej?

Polecane posty

Gość nikinikina
Jagoda muszę ci przyznac rację... Na kafe same bogaczki, która zarabiają po 20 tysięcy w wieku 22 lat, mają swoje świetnie prosperujące firmy, w ciaży tyją tylko 8 kg, kilka godzin po porodzie śmigają na fitness, rodzą sn i są ciasne jak nigdy dotąd... Cieszę się że trafiłam na tak elytarne forum, chociaż zarabiam tylko 2200...

Gość kjur
skoro rodzicom pasuje taki układ, to co Was to boli? ;) chyba, że im nie pasuje, to rozumiem Wasze rozgoryczenie. :) jakby moja córka oznajmiła mi w młodym wieku, że jest w ciąży, a ja wiedziałabym, że nie mają za co żyć, to stanęłabym na głowie żeby jej pomóc, ale z kolei nie robic wszystkiego za nią. i to dlatego, że po prostu bardzo ją kocham i czuje, że to mój obowiązek..

Gość koleżanka z liceum*
do kjur bo ty każdy wie lepiej i sie wymądrza :-0

Gość mama z niezla kasa
a niech rodza te dzieci,moj syn w koncu bedzie mial TOWAR .ktory bedzie robil za dwa zlote na godzine:) to tez juz dawno zauwazylam,ze wiekszosc mamusiek to chciala by miec firmy(tylko nie wiem co w tym takiego wielkiego)ciasne cipki,domy,mieszkania,dobre auta. A tu zonk-bieda az piszczy. Szkoda tylko,ze internet jest taki tani,bo ta cala ciemnota by tu nie siedziala,bo za co mialaby oplacac rachunki?

Gość lepsze czasy już były
najlepsza sytuację finansowa miałam 8 lat temu, świeżo po studiach. nie miałam natomiast partnera. po dwóch latach poznałam odpowiednia osobę rok temu wzięliśmy ślub. obecnie oboje jesteśmy bez pracy - ja od tygodnia, mąż od pół roku. w mojej branży duże załamanie, w jego bez znajomości trudno coś dostać. nie mamy dziecka, za to oboje przekroczyliśmy trzydziestke i zaczynamy nadgryzać oszczędności. może to chwilowe, ale zanim się odbijemy, pewnie nam już się odechce dziecka. patrze na znajomych, którzy w dobrej sytuacji decydowali się na dziecko, i którzy potem tez zaczęli się borykać z większymi lub mniejszymi trudnościami, i myślę, że nigdy nie ma dobrej pory pod względem finansowym - chyba że ktos pochodzi z baaaardzo bogatej rodziny, jest celebrytą, albo wygrał w totka :)

Gość tereska niebieska ....
Przeczytalam calosc z uwaga.... widze ze wiele z Wam myli pojecia ;) Normalna sytuacja finansowa oznacza ni mniej ni wiecej jak tylko SAMOWYSTARCZALNOSC. Dla mnie to podstawowy warunek aby myslec o dziecku (dzieciach) ....po prostu para modych musi byc w stanie SAMA zapewnic sobie i potencjalnemu dziecku dach nad glowa (i tu juz nie wazne czy bedza to wynajete 40m2 czy wlasny 200 metrowy dom) i pelny talez. Zyjemy w takich czasach ze wiadomo ze kazdemu sie moze noga w zyciu podwinac, kazdy moze miec przejsciowe problemy i kazdy moze byc zmuszony do poproszenia o pomoc np rodzicow, ale robienie sobie dziecka nie bedac samowystarczalnym, z mysla "jakos to bedzie" to dla mnie SKRAJNA NIEODPOWIEDZIALNOSC.

Gość samowystarczalność
Taaak najpierw chciała Jaguara potem apartament na Majorce potem przyszedł czas na budowę pięknego domu w Wilanowie bo przecież dzieci będą musiały mieć własny basen i kort tenisowy. A potem stało się coś dziwnego........ I poszła do pana doktora samego najlepszego w Warszawie a on na to : "kochana dawno ty już po trzydziestce tabsy rozregulowały układ hormonalny przyplątała się jakaś a choroba zanieczyszczenia i stres dołożyły resztę z partnerem też nie jest najlepiej...." -panie doktorze to w końcu co jest ? To może jednak sobie te dziecko darujecie ....odparł słynny medyk.