Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kociarazkotem

Problem z kocurem - już nie wiem o co chodzi

Polecane posty

Gość kociarazkotem
mam jeszcze kotkę i z nią nigdy nie miałam takich problemów... są wychowywane tak samo i kochane tak samo, wiec to chyba natura kocurka Z tym zostawieniem zapachu to moze byc to, ale on juz tam nazostawial sporo zapachu to po co wiecej?;)

koty juz tak maja podobno ;) albo zostawiaja zapach rozkopujac w kuwecie czy w piachu na dworze nic nie robiac, albo drapia meble, drzewo itp

Gość niezły aparat
no właśnie, to jest smutne, zwierzak być może cierpi a ludzie którzy nie wiedzą o co chodzi albo go za to karają, straszą, karcą albo pozbywają sie go z domu..... jak nie wiadomo o co chodzi to najlepiej spytać weta, oni mają doświadczenie i często właśnie takie nietypowe zachowania zwierząt mogą być informacją o ich stanie zdrowia czasami wystarczy zadzwonić i udzielą bezpłatnej porady

moja kocia mamusia jak blam lodsza to siedizała cały dzień na dworze - ale kupkę i siczki do domu przynoisiła :) załatwiła sie i znowu wychodziła :) istny cudak :)

Gość kociarazkotem
nie ma to jak burzliwa dyskusja nt kociego szczania :-)

Gość niezły aparat
hehe hehe moja też tak robi :-) brzydzi się kopać w ziemi :-) poprzednia kotka od zawsze bywała w ogrodzie i w domu nawet nie miała kuwety, obecna od zawsze miała kuwetę więc nauczyła się że kulturalnie to się załatwia w domu a nie w dziczy (myślę że ten nawyk się wziął stąd że kiedyś nie bywała często na dworze i za środowisko naturalne uznała dom)

Gość niezły aparat
a propos środowiska naturalnego i instynktów....kilka dzikich kotów które dokarmiam na osiedlu chyba odzwyczaiło się od polowania bo zawsze rano meldują się po swoją porcję karmy, ryczą przeraźliwie jakby w parku obok nie było żadnej zwierzyny nadającej się do upolowania toż to imitacje a nie koty, czekać na Whiskasa zamiast poszukać żywej karmy

Gość kociarazkotem
NIEZŁY APARAT - no to teraz już bedziesz musiał je dokarmiać bez wyjątku do końca:) ja nawet potrafie dzikiego kocura zgarnac z ulicy odpchlic odrobaczyc odswiezbic i wypuscic:)

po co maja sie wysilac i narazac skoro maja podstawione pod nosy? Kazde zwierze by sie tak samo zachowalo :)

Gość niezły aparat
Wiem że muszę je dokarmiać. Zaczeło się kilka lat temu gdy była bardzo ostra zima, silne mrozy i dużo śniegu. Zobaczyłam że kręci się kilka sierściuchów po osiedlu to zaczełam wystawiać resztki z obiadu, skórki od kurczaka i takie inne. Gdy było bardzo zimno i wszystko zamarzało wystawiałam suchą karmę. Sierściuchy się nauczyły że ludzie wystawiają resztki przy śmietniku więc przychodza i sprawdzają co bufet wydaje. Odkąd dokarmiam je więcej ludzi wystawia takie miesne odpadki a one korzystają.

Gość niezły aparat
kociarazkotem, oj gdybym ja któregoś wzieła pod pachę, nie byłoby opcji by go znowu wystawić za drzwi...wiec z zasady ich nie głaszczę ani nie spoufalam się. Stawiam żarcie i zwiewam, nie chcę by były zbyt ufne i dały się łapać. No ale niektóre i tak są zaczepne i zagadują, łaszą się do nóg tak namietnie że by przewróciły ;-)