Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiedys bogata bylam

ZYCIE W POLSCE - dla mnie pasmo cierpien

Polecane posty

Gość eltako
Ja chciałam się pochwalić, że stanęłam w obronie autorki ;)

Mirabella,nie dostajesz po dupie? A co nie placisz podatkow,nie korzystasz z polskiej cudownej sluzby zdrowia, przedszkoli i zlobkow? dostajesz, tak jak kazdy z nas tylko za głupia jestes zeby to pojac.

Gość ......Mirabella....
pracuje wiec płace jak każdy to chyba normalne, nie robię z tego afery. Ze żlobka nie korzystam, mam nianie. Nie widze w tym nic zlego. Ale w waszej bajce to za siedzenie na dupie w domu cos sie nalezy, bo panstwo musi wam dac. I dlatego wlasnie ten kraj nigdy nie wyjdzie na prosta.

Gość eltako
Ty Mirabella jesteś kretynka jakich mało A kraje zachodnie nie dosyć że mają sie lepiej niż Polska to jeszcze mają swietnie rozwinięty socjal, wspierają rodziny i matki i za siedzenie z palcem w tylki z dzieckiem dostaje się pieniądze na godne życie. Jak mozna wypiwiadac się w temacie o ktorym nie ma się pojecia A swojej niani opłacasz składki kretynko, czy moze ją z tego ograbiasz i płacisz grosze za siedzenie z twoim dzieckiem >?? No mądralo, zobaczymy jak wspierasz nasz kraj

Gość ......Mirabella....
nie chciala umowy, proponowalam, jej decyzja

nie chciala umowy, jasneee:D to takie wiarygodne jak cala twoja kafeteryna paplanina:D

Gość :O:o:O;O
.....Mirabella.... taka jestes madra? ze plujesz tym jadem ? ty smiesz sie nazywac matka???:O zebys ty kiedys nie musiala płakac zastanow sie co piszesz i pomysl tym tęptym mózgiem najpierw

Gość eltako
tak, na pewno nie chciała umowy a Ty jej na pewno oferowałaś opłacenie zusów srusów, które wyniosłyby Cię więcej niż jej płacisz. Mira- dobranocka już była :D

Ponownie zapytam, nie dostajesz po dupie? Pracujesz, tak wiec placisz rozne skladki m. in skladke zdrowotna, korzystasz bez problemu z polskiej sluzby zdrowia, tak? cala rodzina? tankujesz auto, placisz za paliwo prawie 6 zl gdzie ponad polowa ceny to haracz dla rzadzacej bezczelnej bandy? Masz w domu prad, gaz? Nie wkurzaja cie podwyzki co chwile? slyszalas o podatku katastralnym ktory planuja wprowadzic? kupujesz dzieciece ubranka? wiesz jakim vatem sa oblozone? wiesz, ze np w Uk nie ma vatu na ubrania dla dzieci? docieraaaaa????? dalej twierdzisz ze nie dostajesz po dupie?

Gość ......Mirabella....
ja jej nie musze oplacac ZUS-ów czytalas w ogóle ustawe żłobkową? i to kto płaci ZUS? Wystarczy troche poczytac zeby wiedziec ze ustawa żłobkowa to pic na wode. Moja niania pracuje na umow zlecenie poza nasza wspolpracą jezei podpisze umowe z nami zaplaci duża dochodówke co jej sie nie oplaca. I tyle w tym temacie.

Gość melodiaaaa
teosia,brawo- napisalas dokladnie to co mysle

Gość ......Mirabella....
teosia zyje jak kazdy w trym kraju, place podatki, robie zakupy, choruje wiec korzystam ze sluzby zdrowia ale nie narzekam przy tym, nie marudze, ze mi tak strasznie cięzko. Bo po co? co to zmieni? moment w ktorym moze cos sie zmienic to wybory, chodze, glosuje i tyle. Nie mam na to wiekszego wpływu, poza moim pojedynczym glosem.

aha, czyli jednak spuscilas z tonuLO i co to ze ty nie narzekasz to znaczy ze nikt nie moze narzekac? co wydaje ci sie, ze zyjemy w krainie szczescia, miodem plynacej? puknij sie, poczytaj nieco o nastrojach spolecznych, ten kraj za jakis czas wyjdzie na ulice bo ludzie maja dosc!! skoro ty masz tak super to swietnie, ciesz sie TYLKO PAMIETAJ-NIC NIE TRWA WIECZNIE i obys kiedys nie pozalowala swoich slow:O a to ze upokarzasz takimi tekstami innych powinno dac ci do mysleniaL

Gość ......Mirabella....
to wy macie taki ton a nie ja. Napisalam co mysle, póki co jeszcze mamy wolnośc słowa w tym kraju. "ciesz sie TYLKO PAMIETAJ-NIC NIE TRWA WIECZNIE i obys kiedys nie pozalowala swoich slow" no wiedzialam ze to napiszesz hahaha :) typowe zawistne myslenie Polaczka, w stylu "modlitwy Polaka" z filmu "Dzień świra".

Gość elektryczna pomarancza..
mnie to wszystko powiem Wam przeraża! kiedyś wszystko było dużo tańsze, a teraz jakaś masakra, ceny są cholernie wysokie, a tylko pensje stoją w miejscu i pracodawcy płaczą, że mają kryzys...głupi przykład śledzi, rok temu na święta kupowałam za 9,60zł za kilo, a teraz w sklepach są po 15. paranoja!

Gość ;;i co dalej...
jestem w podobnej sytuacji jak autorka, mam gdzie wracać do pracy, tylko pytanie czy po powrocie wyjdę na zero czy będę jeszcze na minusie. Mam 2 dzieci 4 letnie i 4 miesięczne. Jak opłacę nianie to zostanie mi 500 zł na czysto, do tego opłacić przedszkole, mąż przyniesie 2200 i co dalej... przeraza mnie to wszystko. Dzieci muszę zawieść do przedszkola do niani, trzeba zatankować samochód, znowu kasa. Dzisiaj byłam na szczepieniu z dzieckiem na pneumokoki 300zł, za tydzień na rotawirusy następne 350zł, a kasa niestety nie rozmnaża się. W mojej miejscowości nie ma żłobka, nianie cenią się jak za złoto, a ja nie wiem co mam robić? jaki sens wracać do pracy...?

czemu naduzywasz okreslenia"polaczek"? kogo chcesz obrazic? chyba siebie takim mysleniem polskiego prymitywa:O ja ci nie zycze zle, nie mam takiej potrzeby... przemysl nadeta babo swoje teksty bo naprawde sa zenujace:O

Gość ......Mirabella....
teosia piszesz kogo chce obrazic a sama obrazasz. I jakie znowu teksty? zenujące? konczą ci się juz argumenty wiec siegasz po najnizsze tj "twoje teksty sa zenujące". Glebokie to naprawde. Poużalaj sie jeszcze nad swoim losem bo tylko to ci wychodzi.

a ty jakie masz argumenty? powtorzysz tekst o polaczkach????? spadaj:O bo szkoda mi czasu na jalowa dyskusje z ksiezniczka co nigdy nie pojela ze na swiecie istnieje tez bieda i ubostwo:O

Gość i co dalej...a
życie jest okrutne.

Gość kiedys bogata bylam
jestem, jestem szkoda tylko, ze tak sie klocicie :(

Gość jhroighwihg
A ja tez tam nie narzekam ani na podatki ani na ceny. Ale żeby nie narzekać to trzeba coś w życiu robić a nie siedzieć i marudzić. Stękając nigdy do niczego w życiu nie dojdziecie.

Gość _toiowo_
Przeczytałam wszystkie wypowiedzi i nasuwa mi sie tylko jedno stwierdzenie: jak sie czeka że sie dostanie coś za free to mozna sie niedoczekać. Trzeba wziąść życie we własne ręce w myśl zasady jak sobie pościelisz tak sie wyśpisz. Brutalne ale prawdziwe. NIkt nie mówił, że życie jest proste.

Gość kiedys bogata bylam
juz sobie wymyslilam co zrobic zeby zarobic kaske :) na wiosne otworze wlasny lumpex :) mysle, ze to dobry pomysl.

Gość DIABL123
"namawiam swojego meza na wyjazd chocby w inny rejon kraju ale on powiedzial, ze nie chce opuszcac mnei ani dzieci - woli miec mniej ale zebyscmy bylo razem." wolisz aby dzieci wychowywaly się bez ojca, niż dać je pod opiekę w żłobku???? Jakas masakra. Twoj mąż ma chyba zdrowsze podejście od ciebie.

ogladaliscie to? to jednak sa normalbi, trzezwo myslacy ludzie na tym swiecie! czy sa tacy w polsce?

Gość Sprawiedliwy
Politycy Nas wykąńczą.placa minimalna netto 1100zl...smiechu warte...benzyna juz prawie 6zl za litr...niedawno kupowalemolej lotos do swojego 20 letniego gruchota za12zl,teraz place 15!!!....mam nadzieje ze w naszym kraju wkońcu dojdzie do wielkiej czystki na politykow bo to wszystko przez nich ze UCZCIWI I CIEZKO PRACUJĄCY OBYWATELE cierpią!!!Ludzie ile jeszcze My wytrzymamy tego gnębienia???ceny mamy unijne a zarobki polskie...NIENAWIDZE TYCH SK....POLITYKOW BO TO WSZYSTKO PRZEZ NICH!