Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiem, ze troche nieladnie

Nie ustapilam dzis miejsca ciezarnej w tramwaju. Ale naprawde nie moglam...

Polecane posty

Ale sie macie czym podniecac :P Nikt nie ma oboawiazku NIKOMU ustepowac czy to ciezarnej , starej, kulawej itd Kazdy kto zaplacil za bilet ma prawo siedziec! Mnie 2x ustapili miejsca jak bylam w ciazy a resze stalam i nie mam do nikogo pretensji bo czulam sie dobrze a jak sie ktos zle czuje to niech jedzie autem lub siedzi w domu. A ta co pisze, ze wazneijsze jest jej dziecko niz moj katar :D no blagam Cie! Mam w dupie Ciebie i Twoja ciaze! Taka prawda. Wole siedziec i zeby mi bylo wygodnie niz ustepowac miejsca komus tak rozczeniowemu jak ciezarna ktora spotkala autorka tematu lub Ty. I dajcie juz spokoj z tym tematem bo przezywacie jak malpa okres.

może myślała że jak ciężarna to wszystko się jej należy. A takie sytuacje się zdarzają. Moja ciotka też pół godziny musiała stać bo facet nawet dupy nie ruszył a 8 miesiąc to nie lada wyczyn

Gość mooniaaa123
a nie lepiej zwyczajnie ustąpić, jak się nie czujemy źle? rozejrzeć się po autobusie, czy może komuś się to miejsce bardziej nie przyda. Wszyscy tu się zacietrzewiacie, a jak się komuś dobrze zrobi, to od razu i czołowiekowi lepiej. A nam doooopy nie urwie.

Gość cjfyj
A ja tam za darmo autobusem czy tramwajem nie jeżdzę. Płacę i siedzę a jak komuś nie pasi to nie moja już broszka.

Gość teżmama
"miejsce jej się należy pierwszorzędnie, niezależnie od Twojego przeziębienia. (...) Nie prosiłam nigdy o miejsce, ale uważam, że mi się ono należy. Z bardzo prostej przyczyny: nie przechodzę ciąży dobrze, nie jest to dla mnie stan najpiękniejszy w życiu, nie rozpuszczam się z radości. Spokojnie mogę powiedzieć, że jestem od 9 miesięcy CHORA i to okrutnie i przewlekle, gdzie lekarstwem jest poród. Jestem osobą uprzywilejowaną i żaden katar nie ma pierwszeństwa przede mną, tak uważam." Kobieto, Ty chyba na głowę upadłaś (być może w trakcie zachodzenia w tę ciążę :P). Miejsce należy się każdemu, kto za bilet zapłacił. A że miejsc deficyt - cóż, kto pierwszy, ten lepszy. I skąd ktoś ma wiedzieć, jak Ty przechodzisz ciążę?? Może sobie na czole kartkę zawieś: "jestem w ciąży. jestem uprzywilejowana". Nie każdy przechodzi ciążę tak ciężko jak Ty. Ja dwa dni przed porodem prowadziłam jeszcze samochód, a tydzień przed byłam do północy na weselu :D Ale zdarzyło mi się też kiedyś wracać z uczelni z 40 stopniową gorączką. Sorry, ale nie byłam wówczas w stanie ustąpić komukolwiek... Nawet ciężarnej (gdybym sądziła wg siebie, to mogłabym powiedzieć nawet: "zwłaszcza cieżarnej" :P)

juz ten komentarz mogla sobie darowac. Sama bylam w ciazy i nie wymagalam zeby ludzie ustepowali mi miejsca. A co do tego, ze stala do konca trasy mimo wolnych miejsc, moze siedzialas na jej ulubionym miejscu i podobnie jak rzesze staruszek i ona na innym nie usiadzie:D:D:D

Gość ldkffhgldfbhsfdgbhsfnh
czizas ciezarowkom to zawsze ustepuje :O najgorsze sa babki kolo 40stki czest gesto wytapetowane, wlosy natapirowane czasem tez na obcasie i wielce trzeba im schodzic : nie schodze takim, jak widze jakas staruszke to schodze dopiero.

Gość lirhjo5uyh
szyszka_84 - wszędzie spamujesz tymi aukcjami i przegięłaś właśnie tym. Może tego nie wiesz ale nie można pożyczać komuś swojgo konta na allgro więc cię zgłosiłam i te aukcje zostaną zablokowane, tak jak i twoje konto.

Gość to jezdzijdzie
taksowkami a nie busami, bedziecie wtedy siedziec ;/ place tak samo jak y za biet i to ja decyduje czy komus ustapic czy nie!

Gość Miraculum5
Dla mnie te dyskusję są żenujące... Nic nowego poza kolejną dawką jadu nie wprowadzają. I tak jedni ustąpią, nawet z gorączką, inni nie. to kwestia wychowania i wrodzonej kultury. Tego się nie zmieni. Mnie najbardziej drażni i szokuje, że największy problem z ustępowaniem miejsca kobietom ciężarnym mają... inne kobiety! Większość z nich z pewnością doświadczyła "uroków" ciąży i takie zachowanie, jak udawania, że nie widzi się albo atakowanie wzrokiem pełnym pogardy jest dla mnie nie do przyjęcia.

Gość Demolalia
Kiedyś jechałam autobusem, wsiadła młoda kobieta z brzuszkiem, więc ja wstaję i mówię żeby sobie usiadła bo pewnie jej w ciąży ciężko stać. A ta na mnie z buzią, że ona nie jest w ciąży! Skąd ja miałam wiedzieć, że to słonina???

Gość tak to jest jest
ha ha ha dobre z ta slonina:):)ale sie usmialam ja ustapilabym zawsze komus kto by mnie o to poprosil,bo jak jade tramwajem to sorry,ale nie patr bo nie kazdy na was patrzy

Gość tak to jest jest
urwalo:nie patrze na ludzi bo mam ciekawsze zajecia typu rozmyslanie co mam jeszcze dzis do roboty lub slucham muzyki