anusiadanusia 0 Napisano Styczeń 8, 2012 ja też mam grupe A ale mieso bardzo lubie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 8, 2012 m obiad ( a ja nie jem ) wiec wyszlam na chwile do 2 pokoju uppssss i szybko tu na chwilke :) weszalm tez na te stronke , fajne przepisy ( pare widzialam ) moz esie zaloguje i pozcytam , ja jem b malo miesa i wedliny praktycznie rzadko bo nie lubie az tak bardzo , ryb nie jem ostatnio wogole . moze beda grac w karty to wejde za chwile - tylko jak podam kawe i ciasta to poczytam sobie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 8, 2012 Lubić to ja też lubię, dlatego nie wiem, czy uda mi się go wyrzec :) Na razie przez dwa tygodnie postaram się jeść bezmięsnie, a potem zobaczę.Anusiadanusia, ja się zastanawiałam kiedyś nad twoja dietą, ale moja mnie taniej wyniesie. Sama przyznasz, że jeśli mam jeść tanie byle co, to lepiej w ogóle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 8, 2012 urwalo mi posta - mialo byc podałam im obiad ,,,,,, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 8, 2012 grac beda w karty ja nie lubie :) wiec na chwile sie wymykam zarejestrowalam sie tam i nie pzryszlo mi haslo na poczte dziwne nie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anusiadanusia 0 Napisano Styczeń 8, 2012 na żo jemy niewiele . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 8, 2012 na czym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anusiadanusia 0 Napisano Styczeń 8, 2012 żo to żywienie optymalne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 8, 2012 Mam chwilę spokoju, to dodam kilka przepisów. ORIENTALNE DANIE Z ZIEMNIAKÓW dla 6 osób 2 łyżki oliwy 2 marchewki, pokrojone w paseczki 3 zmiażdżone ząbki czosnku 20dkg grzybów 2 łyżki świeżego imbiru, drobno pokrojonego 2 filiżanki wody 1/2 kg ziemniaków obranych, drobno pokrojonych 1/4 filiżanki sosu sojowego 25dkg fasolki szparagowej,pokrojonej w kawałki Rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i imbir, smaż 1 min. Dodaj ziemniaki, fasolę, marchewkę, smaż ponownie 1 min. Dodaj grzyby i znów smaż przez 1 min. Dodaj wody, sosu sojowego, duś na małym ogniu pod przykryciem ok.25-30 min. Pod koniec duszenia zdejmij pokrywkę, aby sos zgęstniał. Można podawać z ryżem. DUSZONE BAKŁAZANY Z POMIDORAMI dla 6 osób 1 duży bakłażan, obrany i pokrojony 4 łyżki oliwy 3 zmiażdżone ząbki czosnku kawałek świeżego imbiru, posiekany 3 duże pomidory bez skórki, pokrojone 1/2 filiżanki natki pietruszki, pokrojonej 1 filiżanka ugotowanej fasolki 2 łyżki sosu sojowego 1 pęczek dymki, posiekanej sól, pieprz do smaku Upiecz bakłażan w piekarniku w 350 stopniach do miękkości ( ok.25 min).Imbir z czosnkiem smaż ok.8 min, nie dopuszczając do zbrązowienia. Przełóż do duzego garnka, dodaj pomidorów, pietruszki, fasolki, sosu sojowego, soli i pieprzu. Duś na małym ogniu ok. 20 min, mieszając.Dodaj bakłażana, podduś, przypraw do smaku i dodaj dymkę. CHILI WEGETARIAŃSKIE KENA dla 6-8 osób 2-3 filiżanki czerwonej fasoli 2 starte selery 2 cebule, drobno pokrojone 2 pokrojone papryki 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 kg pomidorów bez skórki, pokrojonych 3-4 posiekane ząbki czosnku 3 łyżki chili 3 łyżki natki pietruszki 1-2 łyżki mielonego kminku 2-3 łyżki oregano kilka orzechów włoskich 1/2 filiżanki rodzynek 1 butelka piwa ( alkohol wyparuje) lub wody sól, pieprz W dużym rondlu podsmaż na oliwie cebulę, dodaj selera i paprykę, duś 5 min. Dodaj pomidory, fasolę, chili, kminek, oregano, piwa lub wodę, orzechy, rodzynki. Duś dowolnie długo. Dodaj pietruszki. Można posypać startym parmezanem. Podawać z razowym chlebem, ryżem, makaronem. PASTA FAGIOLI dla 8-10 osób 2 filiżanki białej fasolki, namoczonej przez noc 2 łyżki oliwy 1 cebula pokrojona 2 posiekane ząbki czosnku 3-4 pomidory bez skórki 3/4 filiżanki drobnego makaronu 1 łyżka vegety 1 łyżka papryki 1 łyzka oregano ser parmezan sól, pieprz Odcedź fasolę, zalej świeżą wodą, gotuj na małym ogniu ok. 1,5 godz.Rozgrzej oliwę, smaż cebule i czosnek ok.8-10 min. Odcedź fasolę, zmiksuj dodając w miarę potrzeby trochę wywaru. Dodaj pomidory, wywar, makaron, przyprawy. Gotuj na małym ogniu ok. 30 min. Posyp parmezanem. PASTA PRIMAVERA dla 4 osób 2 łyżki oliwy 2 posiekane ząbki czosnku 1 średnia czerwona cebula, pokrojona 2 marchewki pokrojone w plasterki 1 pęczek pokrojonych brokułów 1/2 kg ugotowanego makaronu ser parmezan sól, pieprz Rozgrzej oliwę , podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj marchewkę i brokuły. Duś pod przykryciem, aż będą miękko-chrupiące. Dopraw solą i pieprzem. Zmieszaj z gorącym makaronem i posyp parmezanem. Na razie tyle, smacznego życzę. Ja na razie dzisiaj bez wpadek, oby tak dalej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 8, 2012 Anusiadanusia, ja się nie nadaję do diet, na których je się niewiele :) Chociaż teraz staram się ograniczyć do 4 posiłków dziennie, plus jakiś owoc w międzyczasie.Dziś przestrzegam diety, to nie ciągnie mnie do jedzenia. Serene, ja też nie lubię gry w karty, chociaż dawniej po nocach grałam z koleżanką w tysiąca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 8, 2012 agnissia - nie przyszlo mi to haslo dalej na maila ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anusiadanusia 0 Napisano Styczeń 8, 2012 niewiele objetosciowo ale nigdy nie jest sie głodnym:) "z potraw które się zjada powstają wszystkie choroby ludzkie"HERODOT Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 8, 2012 anusiadanusia, może kiedyś się skuszę, jak mi warzywka zbrzydną :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 8, 2012 Serene, a gdzie się rejestrowałaś, że nie przyszło ci hasło ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 8, 2012 Anusiadanusia, poczytałam trochę o żo, ale jednak dla mnie trochę za tłusto. Na razie zostaję przy swojej diecie, nie chcę popadać ze skrajności w skrajność. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anusiadanusia 0 Napisano Styczeń 8, 2012 nie chce nikogo na siłe przekonywac ale nie jest tak tłusto jak może sie wydaje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 8, 2012 no tam co podalas strone na wegetarianizm' Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 8, 2012 Ja się tam nie rejestrowałam, tylko tak przeglądałam przepisy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 8, 2012 poszli juz :) za mnie boli ja zjem jeszzce kisiel :( chcialam wejsc na forum i zobazcyc co pisza :) ale kij z tym :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 8, 2012 ząb* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 9, 2012 Anusiadanusia, chciałam męża do twojej diety namówić, bo on jest bardziej mięsożerny niż ja, ale mówi, że bez chleba to nie da rady. A szkoda, bo ta dieta byłaby dla niego idealna :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 9, 2012 Ja już po drugim dniu, dla zainteresowanych podaję swój jadłospis, trochę skromnie ze względów finansowych na razie. Śniadanie : owsianka z 5 łyżek płatków owsianych+ 2 łyżki otrębów żytnich z małą ilością chudego mleka, dosłodzona słodzikiem Obiad : fasolka po bretońsku, zamiast mięsa kotlety sojowe Podwieczorek: sałatka z pekinki, pomidora, cebuli, ogórka kiszonego i serka feta własnej roboty Kolacja: pół torebki brązowego ryżu ze startym jabłkiem Tak było wczoraj, a dziś śniadanie i obiad to samo, na podwieczorek 3 łyżki kaszy kuskus zalane wodą + jabłko, dosłodzone słodzikiem. w międzyczasie przegryzłam 2 jabłka, wczoraj dodatkowo gruszkę. Muszę przyznać, że głodna nie chodzę i faktycznie apetyt na potrawy zakazane trochę mi się zmniejsza. Wagowo nie wiem, zważę się po tygodniu, w niedzielę rano, to wtedy ocenię. No i paznokcie mam trochę mocniejsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 9, 2012 Zapomniałam dodać, że dziś na kolację zjadłam 3 kromki chlebka chrupkiego żytniego z serkiem feta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 10, 2012 No i trzeci dzień za mną. Dzisiaj wreszcie zmobilizowałam się do ćwiczeń, zrobiłam sobie godzinny wycisk + 10 min twistera. Fajna rzecz, polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 11, 2012 Weszłam rano na wagę i wreszcie 1 kg mniej,super. Zawsze to jakaś motywacja, chociaż lubię tą dietę, bo jem to co lubię, głodna nie chodzę i chudnę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 12, 2012 Hej, właśnie mija mi 5 dzień diety, trochę mnie dzisiaj kryzys dopada, ale to podobno normalne, że w pierwszych dniach nasila się odpowiedź głodowa. Ale mężnie się trzymam, podjadam jabłka, piję herbatę (zieloną i czerwoną parzę razem w dzbanku) i jakoś leci. Oby do wieczora :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 12, 2012 Widzę, że piszę sama dla siebie :) Chociaż mam cichą nadzieję, że ktoś to przynajmniej czyta. Dzisiaj wymyśliłam sobie fajną sałatkę na kolację, podaję przepis, może ktoś przeczyta i skorzysta 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 szkl ugotowanego grochu łuskanego ( połówek) 1/2 torebki ryżu brązowego ugotowanego duży plaster białego sera pokrojonego w kostkę jabłko pokrojone w kostkę Wszystko wymieszać, posypać otrębami pszennymi. Smacznego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 12, 2012 agnis ja czytam tylko dzis mam urwanie glowy ( syn pakuje rzeczy na jutzrejszy wyjazd i malo tu jestem , bo to ostsnie chwile w sumie i nie chce mi sie,nic :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anusiadanusia 0 Napisano Styczeń 12, 2012 Agnisia na poczatku pieczemy w domu chlebek a pózniej wcale nie jest potrzebny:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 12, 2012 Anusiadanusia a jaki ten chlebek? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach