Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

królikov

jak oswoić kota z psem?

Polecane posty

potrzebuje natychmiast dobrych wskazówek, ma ktoś jakieś doświadczenia? dodam, ze kot jest mało tolerancyjny w stosunku to innych zwierzaków, pies odwrotnie. obydwoje mają po 3,5 roku. ile trwa takie oswajanie? jest taka możliwość, że kot nie zaakceptuje psa w ogóle?

Gość meczeduzoax
prowo podszywa 💤😴🖐️

nie :O dostałam psa pod opiekę i muszę ich jak najszybciej oswoić ze sobą :O o ile mogę coś zrobić...

kot psa nie zaakceptuje? koty zazwyczaj mają wszystko w dupie aby sie najesc i spac, więc jesli pies nie będzie go ruszał to wątpie ze kot zaatakuje psa

Gość Lolitełę
potwierdzam 😴

Gość ludzie a koty mordka
uspij kota na co ci on koty są wredne a rajcują sie nimi ludzie o słabej psychice którzy wymyślają toerie na temat sprytu kotów (koty sa mniej inteligentne od byle szczura kanałowego)

Gość Lolitełę
Dokladnie, jest bardzo chamska, a do tego usuwa moje posty 😠:classic_cool:

ja to ty bardzo wiele wnosisz i jakoś nikt ci nie odpowiada. jestes tak samo inteligentną osobą jak twój nick

Gość Lolitełę
zamykaj psa w jednym pokoju, a kota w drugim :classic_cool:

Gość pijany kjóijćek głupia pipka
idiotka gada z pierwszym lepszym udającym chlopaka na forum :D desperatka zamachaj pupą przed psem potem przed kotem poczują takie odurzenie tym odorem że zapomną o urazach

Będzie ciężko. Polubić się nie polubią. Co najwyżej pies będzie schodził kotu z drogi(zależy dużo od charakteru kota) Nie wydaje mi się żeby kot atakował psa więc jak się już oswoi z nowym domownikiem to problemu chyba nie będzie. A jakiej są płci?

Gość Lolitełę
Tak naprawde jestem dziewczyna, a na kafe udaje chlopaka :classic_cool:

samce. właściwie to kot podchodzi do niego na odległość 20 cm, ale zaczyna się puszyć, syczeć po czym ucieka... pies jest łagodnie nastawiony. skoro nie przyjaźń jest szansa na wzajemna tolerancje? pies będzie u mnie przez ok 3 tygodnie

Gość Lolitełę
Tak myslalam :classic_cool:🖐️

nie zmusisz ich do wzajemnej milosci i jestem pewna, ze sie ze soba nie zbrataja juz skoro kot nie akceptuje innych zwierzat. Kot sam z siebie nie szuka zaczepki i nie zaatakuje psa ot tak nie ma takiej opcji w ogole. Jedynie teraz wyznacza granice, a ze jest agresywny zna tylko takie sposoby na to. Zapewne kiedy pies sie do niego zbliza bedzie syczal, jezyl sie itp. byc moze na tym pozostanie jako taki typ cwaniaka a moze i nawet podrapie ostrzegawczo. Nie wolno Ci ani na sile inicjowac ich konfrontacji aby sie ''powachaly'' ani wtracac miedzy nie kiedy juz kolo siebie stoja. Kazde twoje slowo moze byc wtedy prowokacja do sprzeczki. Podejrzewam, ze kot w ciagu pierwszych kilku dni wyznaczy psu granice jak daleko ma sie od niego trzymac i na tym caly stres sie zakonczy pies bedzie omijal kota z daleka i kot bedzie mial swoj swiat.

musisz je po prostu zostawic same sobie i nie wtracac sie. jest jedna skuteczna metoda na eliminowanie pewnych zachowan ale nie chce jej opisywac gdyz obawiam sie ze zostalaby uzyta bezpodstawnie a w tym wypadku raczej nie jest wymagana. No chyba, ze w ciagu tych kilku dni sytuacja nie uleglaby zmianie.

Gość Nie no spoko
one potrzebują tylko czasu. Miałam sama już nie wiem ile kotów i z żadnym z moich 2 psów nie było problemów. Dawaj tylko jeść sprawiedliwie i koniecznie osobno, tak, żeby każde z nich wiedziało, gdzie jego miska. I pozwól kotu wejść na szafę, jeśli będzie miał taką ochotę:)

dzięki. myślę, że najgorzej nie będzie, bo są dopiero od godziny w swoim otoczeniu i tragedii nie ma , myślałam że kot będzie agresywny, na szczęście nie. ogólnie terroryzuje wszystkie zwierzęta w okolicy. jedzenie osobno zdecydowanie, na noc też ich jakoś odizoluję. 2-3 dni jest wystarczająca, żeby kot poczuł się swobodniej?

jak najbardziej a i na noc nie izoluj ich od siebie bo to pogarsza sprawe i budzi u nich niepokoj przez co sytuacja pozostanie bez zmian.

Gość iiindianeczka
oswajanie kota z psem jest mozliwe ale musi to troche potrwac. mysle ze pies raczej nie bedzie atakowal kota bo moze dostac z pazura - i jesli kot nie ulegnie to pies bedzie go raczej omijal moze po dluzszym czasie beda sie tolerowaly ale bez zadnych fascynacji. ja mam psa ktory raczej kotow nie lubi, a koty u mnie niestety znikaja w tajemniczych okolicznosciach, wiec czesto mam takie zadanie. wtedy kota ktos trzyma a ja trzymam psa i mowie do psa ze nie wolno ale raczej kot tego nie zrozumie. mysle ze kot - jesli nie bedzie denerwowany przez nowego pieska odpusci - ale to napewno nie nastapi od zaraz. dobrze ze przynajmniej pies nie jest agresywny w stosunku do kota

Gość pijany kjójiićek
a jak w nocy jakies seksy beda im w glowie 😭 ?

Gość iiindianeczka
lepiej na razie trzymac je w oddzielnych pomieszczeniach