Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justine89

Poród na LUTY 2012r. :)

Polecane posty

Hej 🖐️ Mam termin porodu na luty 2012r. Im bliżej terminu tym więcej zadaje sobie pytań itp. Chciałabym o tym popisac z kimś kto ma podobnie :) Czekam na lutowe mamusie :) Piszcie!

Gość mamaDwojki
Witaj :) Ja mam, termin z ostatniej miesiączki wyliczony na 3 lutego, ale raczej nie dotrwam do tego czasu, tak czuje. Z pierwszego (najbardziej wiarygodnego) usg na 26 stycznia, pózniej z kolejnych na 13 stycznia. Na każdym usg dzidzia od początku wychodzi 2-3 tygodnie większa, Ostatnio lekarka na wizycie sama powiedziałam wg masy dziecka że nie możliwe żebym dotwała do lutego bo byłby to gigant :) Sama nie wiem co o tym mysleć i na kiedy się szykować :) tym bardziej że drugi porod skończył się przedwczesnie. A Ty jak się czujesz? Na kiedy masz termin? :)

hej, mam nadzieję że i tak zostaniesz i będziemy pisały :) zaraz opiszę jak to ze mną :)

Gość po co zakladac
temat ktory juz istnieje od maja

Gość kassiiulla.
Witam:) W tamtym temacie są mamy które znają się i utrzymują kontakt od maja:)my nie jesteśmy w temacie:) Ja również mam termin na luty... Z wyliczenia na 19 jednak z każdym usg przesuwa mi się termin na później:) Moja córeczka jest mała:(

to moja pierwsza ciąża więc im bliżej terminu porodu tym bardziej się stresuje :) raczej zrozumiałe :) od października mam się oszczędzac i dużo leżec bo szyjka lekko się skróciła, już raz się unormowała i znów mam leżec. ale widac nie jest az na tyle powaznie skoro mogłam zostac w domku :) ogólnie czuje sie dobrze, dzidzia rosnie, w 30 tc ważył 1700g :) wydląda na to że bedzie chłopiec :) termin porodu na pierwszej wizycie lekarz wyliczył na 21.02, ja w necie wyliczyłam na 17.02 :P usg połówkowe wykazało wg.pomiarów na 14.02, usg pomiarowe w 30 tc wykazało date porodu na 8.02.12r. :) u mnie też przy badaniu pomiary dziecka były większe :)

hej kasiula :) no wlasnie, tam nikogo nie znam :P dlatego czekałam tu na kogoś :) ale lekarz nic nie mówi? to napewno wszystko ok :) możliwe ze jeszcze nadrobi wage :) sadze ze jakby lekarza cos niepokoiło by od razu powiedział....

Gość kassiiulla.
Ja obecnie przebywam w UK:) i tu jest całkiem inaczej... nawet nie wiem ile moja dzidzia waży:) na każdym spotkaniu z położną słyszę że wszystko jest w porządku:) To również moja pierwsza ciąża... i bardzo boję się tego co będzie po porodzie:) no i samego porodu:)

aha, ale skoro mówi że jest dobrze to zapewne tak jest :) no ja też mam stracha :) ale musimy dac rade :) ja jak dowiedziałam sie ze musze wiecej lezec to od razu dokonczylam kupowanie wyprawki. i ja juz mam wzystko, i dla dziecka dla mnie do szpitala (nawet juz mam spakowana torbe z kosmetykami i rzeczami dla dziecka :P), zostalo mi spakowac torbe z koszulami, kapciami itp. biore 2 mniejsze z podzialem na kosmetyki i ciuchy :) a jak u Was ? jak chcecie moge sie podzielic z moja lista wyprawkowa :) ja jestem obecnie w 32 tc a Wy? :)

Gość kassiiulla.
Dzisiaj kończy mi się 31 tc więc zaczyam jutro 32:D Szczerze mówiąc nie jestem jeszcze spakowana:D Oboje z mężem mamy zamian po świętach jechać na jedne większe zakupy i pokupić wszystko:) chociaż większość ubranek dla mojego maleństwa już mam:) Masz skróconą szyjkę...A możesz mi powiedzieć w jaki sposób lekarz to sprawdził..?? Ja będąc jeszcze u lekarza w Polsce nie miałam ani jednego badania ginekologicznego...

Gość olencja :)
justine89, z jakiego jestes wojewodztwa?? rodzisz u siebie w miescie czy wybralas szpital w innym??

kasiula o to podziwiam :) bo mi cala wyprawka zajela duzo czasu, mowie oczywiscie tu tez o wozku, lozeczku itp.:) sprawdził mi to badajac mnie na fotelu, badanie reczne. wtedy wyczuwa czy szyjka jest twarda i zamknirta czy miekka itp. olcia woj.łódzkie. rodze u siebie w miescie :)

oto moja lista zakupów, to co już kupiłam dla dzidziusia :) może którejś się przyda :) dla dziecka do szpitala: - 1 paczka pampersów Pampers newborn 1 (2-5kg) - 1 paczka chusteczki nawilżające Pampers - sudocrem na odparzenia - na wyjście ze szpitala: (to mi przyniosą w dzień wypisu) * komplecik: biały kaftanik+białe śpioszki takie na ramiączkach+biała bawełniana czapeczka+łapki niedrapki * kombinezon, czapeczka grubsza na tą bawełnianą, rękawiczki przypominam że ja rodzę w lutym *nosidełko * kocym robiony na drutach i pieluche tetrowa na przykrycie lekko twarzy w razie mrozów ciuszki na pobyt w szpitalu i kosmetyki do kąpieli nie biore bo zapewnia szpital i nie chcą brac. dla mnie do szpitala: - 3 koszule z otworem na pierś - 2 staniki do karmienia piersią - wkłady poporodowe bella - majtki jednorazowe siateczkowe - podpaski always na noc - krem bepanthen na bolące brodawki - wkładki laktacyjne - 5 par skarpetek - szlafrok - kapcie - japonki pod prysznic - 2 ciemne ręczniki - kosmetyczka - opaska do włosów - woda - kosmetyki: pianka po porodzie do pielęgnacji okolic intymnych (do mycia), tantum rosa do przemywania okolic intymnych, pomadka nawilża., szczoteczka, pasta, krem, próbki z rossmana żelu pod prysznic biały jeleń i szamponu do włosów) - ubranie na wyjście mi przyniosą zakupy do domu: - wanienka - płyn do kąpieli, szampon, żel 3in1 JohsonBaby - balsam po kąpieli JB - waciki specjalne dla dzieci - sudokrem - pampersy 1 paczka te co do szpitala - 2x chusteczki nawilżające bambino - nożyczki dla dziecka, pilnuczek, obcinaczki - szczoteczka i grzebień - gaziki nasączone 70% spirytusem do przemywania kikuta i okolic pepuszka - krem bambino - 2x myjka - 2x reczniczki z kapturkiem - 2 koszyczki na kosmetyki - przewijak z narzutką na gumce - aspirator do czyszczenia noska - 6 pieluch tetrowych - smoczek - 2x butelki - szczotka do czyszczenia butelek - 2 bety - śpiworek do spania - równie dobry jak bet - łóżeczko z wyposażeniem już (materac, pościel, kołdra itp.) - pościel i prześcieradło na zmiane - ceratki pod przescieradło - polarowy kocyk - wełniany kocyk - wózek (gondola, spacerówka, nosidełko/fotelik do 10kg) - 2x prześcieradła do wózka, ceratki pod - jasiek - gruby koc - u nas beda chlodne spacery na poczatku - bujaczek fisher price ciuszki dostałam na ślubie, pare tez kupiłam, ale nie ma co przesadzac bo z tej pierwszej rozmiarówki dziecko szybko wyrasta nawilżacza powietrza jednak nie kupujemy, bo mamy dobre nawilżenie (40-60%), wiec gdbysmy jeszcze nawilzali mogyby powstac grzyby, ples itp. i nie mozna uzywac nawilzacza w pomieszczeniu w ktorym temp. przekracza 21 stopni. to chyba wszystko

Gość mamaDwojki
Oczywiscie bym chciala chociaz do końca stycznia dotrwac :) Lista dluga, ja na szczęście ubranka mam po dzieciach, tylko na wyjscie ze szpitala kupiłam nowe. Łóżeczko tez mam, tylko wózek musze kupić jeszcze:) No i takie rzeczy jak pampersy itp kupuje na bięząco, co ide do sklepu to coś pomału, pokolei. Dużo odpoczywaj, oby wszystko bylo dobrze :) Ja jestem w 33 tyg niby.

Gość mamusia242906
hej ;) ja tez mam termin na luty a dokladnie na 1 luty :) nie moge sie juz doczekac, to bedzie moje pierwsze dziecko, Synek malutki :))))) Bede miala cesarke ale i tak sie boje bo jestem panikara ;) Wszystkiego jeszcze nie mam, kupilam: -lózeczko -ciuszki -kosmetyki -wanienke i to wszystko;D powazne zakupy jeszcze przede mna

mama dwójki no tak, skoro masz po dzieciaczkach to fajnie :) a poprzedni poród w którym tc mialas? mamusia no ja ze wzgledu na ta szyjke zakupy zrobilam... ale robilam stopniowo, od października. ;)

Gość mamaDwojki
mamusia242906 Właśnie dlaczego cesarka? Zle ulożony dzidziuś? justine89 córke urodzilam o czasie, a syna w 35 tygodniu ciązy, wczesniakiem jest ale rozwija się i wygląda jak inne dzieci w jego wieku, nadgonił wszystko :) Właśnie skracała mi się szyjka tak jak Tobie no i mimo leżenia, oczywiscie w miare możliwości przy rocznej córce, niestety wzięło mnie szybciej. Teraz na tą ciąze od początku dmucham i chucham i wszystkiego co nowe się boje :) żeby tylko nie skonczylo sie tak jak poprzednio. I musze przyznać ze mimo tego ze to moja 3 ciąża to dużo rzeczy jeszcze mnie zaskakuje, np skurcze przepowiadajace, w poprzednich ciażach ich nie miałam, albo nie czulam, nie wiem czy to możliwe a teraz mam, i czasem panikuje co sie dzieje :)

Gość mamusia242906
Dzidziuś moj jest zle ulozony i dlatego bede miala cesarke, ale szczerze mowiac liczylam na to po naturalny porod mnie przeraza, cesarka tez ale nie tak bardzo;(

mama dwójki a lezalas w szpitalu, bralas jakies leki?? ja mam 2 tab. po 3x dziennie magnezu no i lezenie, ale w domu. sadze ze jakby bylo zle to by dal mnie juz dawno do szpitala. mam nadzieje ze najwczesniej urodze w 37tc. mamusia ale jeszcze moze dac rade sie dzidzius odwrocic :)

Gość mamusia........
hej ja też mam termin na luty 26 :) u mnie na plusie 11 kg :D będziemy mieli chłopczyka :)

Gość mamaDwojki
mamusia242906 a w którym tyg jesteś? Słyszałam że czasami nawet dziecko obraca sie przed samym porodem. Moja malutka była dupka na dół, ale sie obróciła już. Może jeszcze jest szansa :) justine89 oj dluga historia, leżałam prawie dwa tyg, chcieli mi zakładać krążek, ale tak z dnia na dzień niby wszystko juz bylo ok, mam wrażenie że ci lekarze sami nie wiedzieli, bo po 4 dniach jak mnie wypisali do domu wróciłam rodzić, żadnych leków nie dostawałam tylko zastrzyk na płuca dziecka. Tez mi sie wydaje ze jakby naprawde coś złego groziło dziecku to by Cie trzymali w szpitalu. Trzymam kciuki żebys dotwała bezpieczenie :)

dziewczyny moze weźcie jakies nicki z imieniem , bo same "mamusie" to sie mi juz miesza :P mamusia no to tak jak u mnie chłopak :) który to Twoj tydzoen ciazy?

mama dwójki mam taka nadzieje :) staram sie o tym duzo nie myslec bo stres tez wplywa na to... ale nie ukrywam ze cykora mam.

Gość mamusia242906
jestem w 33tc no prawie w 34 ;) a jak sie czujecie? bo ja do 5 miesiaca mialam bardzo duzo energii i nic mi nie dolegalo a wraz z pojawieniem sie brzucha zaczal bolec mnie kregoslup, mam codziennie zgage i skurcze lydek w nocy :/ Na razie mam 7 kg na plusie wiec nie jest zle