Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justine89

Poród na LUTY 2012r. :)

Polecane posty

Gość też lutówka
kassiiulla najwyższy czas na położenie główkowe. Gdyby było inaczej, to byłby problem ;) Też jestem w 32tc i mała już od ok 27 tyg. jest tak ułożona. Pozdrawiam :)

Gość kassiiulla.
a powiedz mi... czułaś jak Twoja kruszynka przekręca się do takiej pozycji..?? Ja 2 tygodnie temu byłam u położnej i moja córeczka była ułożona normalnie:)

Gość mamaDwojki
justine89 jakis czas temu okna, sprzatanie itp, ale to bylo przed wcześniejszą wizyta i bylo wszystko ok, może taka moja natura, lekarka powiedziała że to jest już 3 ciąża i może tez dlatego,że wszystko juz naciągniete. Mi powiedziała,że prawie wogóle szyjki niemam jak do porodu, może dlatego przepisała luteine, dziwie się zę nie kazała do szpitala iśc leżeć, stwierdziła że już nic nie zaradzą, na krążek i szwy za póżno a ta luteine mam brać do 36 tyg czyli od dzisiaj 12 dni. No i że na każdym usg dzidziuś wychodził 2 tyg większy, więc może to już jego pora się zbliża. Na szczęscie zakupy, porządki i wszystko mam zrobione także nie muszę się forsować za bardzo, teraz się na dzidzi skupie, no i na dwójce pozostałych :)

Gość mamaDwojki
też lutówka dokładnie :) dobrze że już sie obróciła, bo potem dzidziuś by mógł mieć za mało miejsca i mogła by być cesarka. Byle za szybko nie będzie się wstawiać w kanał rodny to wszystko będzie ok, ale narazie nie masz się czym martwić :)

Gość mamaDwojki
kassiiulla. ja nie czułam, chociaż mogę przypuszczą że takie wypychanie się małej że aż brzuch stawał dęba, że to bylo to, ale czy napewno to nie mam pojęcia jak i kiedy :)

Gość kassiiulla.
No ja właśnie mam takie uczucie:) że mam wypchany brzuch:) z resztą gdy go naciskam pod żołądkiem mam wrażenie że dotykam pupy:)

hej :) mama dwójki to obys jak najdluzej dotrwała :) kasiula lutówka i mama dwójki maja racje :) mi tez sie wczesniej przekrecił, czułam to, nawet lekko bolalo :P a teraz nogami nawala po zebrach :P łobuz.

Gość też lutówka
kasiula ja raczej nic nie czułam. Chociaż .... od tamtego momentu mam mocne parcie na krocze, czasami mam wrażenie jakby mała miała zaraz wyskoczyć :) ale jestem spokojna, bo w poprzedniej ciązy też tak miałam i dotrwałam do 37 tygodnia :) mamaDwojki - ja również mam problemy z szyjką :( Też biorę luteinę, a oprócz tego łykam Fenoterol. Miałam skurcze i szyjka mi się zaczęła skracać i rozwierać. Poleciał wtedy krwisty śluz - myślałam, że dostanę zawału! Teraz jest już ok, ale muszę dużo leżeć i nici z porządków świątecznych. Okna umyję w lutym ;)

Gość mamaDwojki
To Ci się d... wypycha :) ja mam tak samo, czasem mi sie wydaje że skóra mi popęka :)

Gość też lutówka
justine89 co do luteiny, że jej nie dostałaś: u mnie gdyby nie to, że krwawiłam, to pewnie bym jej nie dostała. Odpoczywaj a będzie dobrze. Grunt to dużo leżeć i nie przeciążać się :)

Gość kassiiulla.
Mam termin na 19 lutego ale wydaje mi się że urodze wcześniej bo mam problemy z ciągle nawracającym zapaleniem pęcherza... czasami już mam dosyć, chciałabym zobaczyć moją córeczke:)

hej dziewczyny ,ale wam zazdroszcze ja urodzilam w lutym tego roku.bobasy fajna sprawa .jak samopoczucie,bo moje na koniec ciazy słabe.dzis jestem szczesliwa mama chlopca,ktory urodzil sie przez cc.powodzenia!

kasiula ja tez bym chciala urodzic jak najszybciej, ale wiem ze dla malenstwa bedzie lepiej jak posiedzi tam ile sie da :) lutowka no mam nadzieje :) to moja pierwsza ciaza i od raz komplikacje z szyjka. pewnie dlatego sie tak stresuje. widze ze w poprzednich ciazach wiekszosc rodzilam przed terminem.

dorcia u mnie to jest tak ze sie na koniec jakos bardziej wyciszylam, moze przez to lezenie...

mam nadzieje ze dzisiaj przyjdzie aparat cyfrowy co zamowiłam, Nikon coolpix S3100 - stary popsuty no a dzidzi zdjecia trzeba bedzie robic :)

Gość kassiiulla.
Ja wiem że dla maleństwa będzie najlepiej zostać w brzuszku do 40 tc ale czasami naprawdę mam dosyć wpychania nóżki między żebra albo tego strasznegoo kopania:) Od początku ciąży czułam się dobrze, a wręcz wspaniale:) Nie miałam żadnych mdłości ani nic z tych typowych dolegliwości:) Niestety teraz zaczyna dotykać mnie ta zła strona ciąży:P Nie mogę spać w nocy, budzą mnie skurcze nóg, strasznie puchną mi nogi i ręce no i ten okropny pęcherz:)

Gość kassiiulla.
A mam pytanie:) Właśnie planujemy z mężem kupno wózka:) I myślicie że lepiej kupić taki 3w1 czy może wszystko osobno...?? Znajomi podpowiadają nam że lepiej kupić wszystko osobno ponieważ wózek 3w1 jest strasznie duży...

kasiula nieprawda. ja mam 3w1 i jest normalny :) za maly tez nie moze byc bo co jak dzidzia bedzie duza. ja mam ten : http://www.tutek.pl/menu,48,Grander ja mam fiolet+srebro a co do objawów, ja tez nie miałam :P dopiero III trym.dal mi wlasnie w kosc :P nocne sikanie, wierci sie, kopniaki w zebra itp :P

Gość kassiiulla.
Bardzo fajny ten Twój wózeczek:) i też właśnie jestem zdania że odpowiedni będzie 3 w 1:) Justine jak się dzisiaj czujesz..?? Ja wstałam, zjadłam śniadanie i jestem tak słaba że musiałam znów połozyć się:(

Gość mamaDwojki
Dziewczyny wy jeszcze nie rodzcie :) ja tez bym już chciała ale z drugiej strony sie boje ze jeszcze moze byc za wczesnie :) wiadomo kazdy dzien dluzej to lepiej dla dziecka, mnie wszystko ciagnie w dól, mała się wypycha strasznie, a na początku ja miałam straszna anemie i chcieli mi krew przetaczac, ciągle spalam, ale tabletki pomogly :) za to pierwsza ciaza była książkowa :) z każdą kolejną gorzej się czuje, to już ostatnia dzidzia planowana :) więcej nie chcemy, mam dopiero 22 lata i 3 dziecko ale jestem szczęśliwa :), chyba ze by się stało, wtedy będziemy się cieszyć :)

Gość mamaDwojki
Ja też jestem za wózkiem wielofunkcyjnym, duże i ciężkie są te : http://allegro.pl/raf-pol-wozek-twist-fotelik-k-obrotowe-gratis-i1982227026.html miałam i nie polecam, wręcz odradzam, wyglądaja jak czołgi, a ciężkie to jak nie wiem, nie poręczne. Ten co Ty masz miała moja siostra o wiele lepsze, i lżejsze ale mi znów te skrętne koła nie odpowiadają :)

mama dwójki wiem i ja mu codziennie mowie ze ma tam siedziec jak najdluzej :) moje kółka da sie zablokowac :) i sie nie kreca ;) kasiula ja jak zjem sniadanko to biore magnez i na troszke sie klade, potem wstaje biore prysznic i znow sie klade na troszke. slucham sie lekarza i nie chce zeby szyjka sie pogorszyla dlatego chycham i dmucham :) po poludniu pochodze bo obiadek ugotuje itp. ale wszystko z rozwaga na spokojnie :) dziewczyny tez zdaza Wam sie zauwazyc czasami mleczny sluz na bieliznie? czytalam ze w III trym.to normalne jak z tym u Was?

oj mamuski pamietam jak rok temu tez pisałąm z mausiami.urodziłąm 3 lutego wszystkim zyczę wszystkigo dobrego oraz zdrowiutkich maleńst a co za tym idzie szybkiego bezbolesnego porodu.

Gość też lutówka
Cześć dziewczyny! Ja dziś zaszalałam :) Od rana piekę z córcią ciasteczka! Teraz ostatnia partia w piecu i idę się położyć, bo padam z nóg. Co do upławów mlecznych - ja mam takie od początku ciąży. W ogóle w tej ciąży jestem cały czas mokra. Teraz mam trochę bardziej wodniste te upławy, ale to od luteiny.

lutówka mi sie zaczeły dopiero w III trym. i pierw mialam schize ze moze wody mi sie sacza ale wyczytalam ze to normalne. poza tym jak mierzyl ilosc wod plodowych wyszlo ok :)

no ja juz sie wykapalam, poleze i obiadek zrobie :) dzis makaron serem zapiekany :) moj lubi :)

Gość kassiiulla.
MamaDwójki A ile miałaś lat jak urodziłaś pierwsze dziecko? Ja też jestem młoda - mam 20 lat. Czasami myślę że nie poradzę sobie... Justine 89 to Twój rok urodzenia..??

Gość kassiiulla.
Co do upławów to ja też mam:) Zaczęły się tak jakoś pod koniec II trym.:) Raz są wodniste, raz gęste i żółtawe... różnie to bywa.. A ja dzisiaj na obiadek robię udka z kurczaka zapiekane z ziemniakami:)