Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justine89

Poród na LUTY 2012r. :)

Polecane posty

Alishia ja nie mam paciorkowca juz odebralam wyniki ale lekarz mowil,ze to jest kwestia podania dziecku antybiotyku przy porodzie aby go ochronic.Mowil,ze to nic niebezpiecznego dla dzieciaczka tylko ma go ochronic.

hej alishia, zapraszamy :) ja wg.kalkulatora na necie mam date na 17.02 :P ale wg.usg polowkowego na 14.02 a usg w 30tc na 8.02. i chce tak na poczatku lutego rodzic :P juz chce miec jak najszybciej za soba :) a co do tych schorzen, to ja nie mam wiec nie pomoge :( ja natomiast mam problem od października z lekko skracająca sie szyjka i od października mam zalecenia lezenia w domku. bo jak nie to lekarz straszyl mnie szpitalem. ale juz jestem w bezpeicznym 37 tc :D alishia a kiedy mialas pierwszy dzien ostatniej @?

hej bibsi :) no ja uzywam serii dove i nie narzekam :P zel pod prysznic dove, balsam dove, i jakos do tej pory ani jednego rozstepu, na piersiach mam delikatne ale to po tym jak mi szybko urosly w okresie dojzewania, wiec to stare, ledwo widoczne :P a w ciazy zero :P odpukac w niemalowane :D

dziewczyny czy mialyscie juz robione KTG? ja nie mialam dlatego sie pytam, jutro mam wizyte i jestem ciekawa czy zrobi.

Gość Alishia 84
PIERWSZY DZIEŃ OSTATNIEJ TO 10.05 - BĘDĘ MIAŁA DZIEWCZYNKĘ -TAK SIĘ CIESZĘ :) BĘDZIE PARKA :) A O TYM ANTYBIOTYKU WIEM, ALE TO PODOBNO ZALEŻY OD SZPITALA- U MNIE BĘDĄ PODAWAC. KTG BĘDE MIAŁA PO 24 STYCZNIA.

bo niektóre mówia ze od 36 tc lekarze robia, aby sprawdzic czy wystepuja skurcze. a niektore jak wyniki sa ok, usg tez, itp. to ze lakarz nie robil, az do czasu jak np.byly po terminie itp. wiec bylam ciekawa, bo ja tez nie mialam :P

Gość Alishia 84
JA MAM WIZYTĘ U LEKARZA NA 24 STYCZNIA-ALE NIE WIEM CZY MI ZROBI KTG, ALE JAK NIE TO W SZPITALU ,W KTÓRYM BĘDĘ RODZIC MAM SIE ZGŁOSIC I POŁOŻNA MI ZROBI.

u mnie w szpitalu jezeli sie nic nie dzieje to KTG robia dopiero kobieta po terminie a korzystam tam z przychodni przy szpitalnej bo wiem ze mnie do zadnego innego szpitala nie odesla w razie porodu :) Tez mam teraz najblizsza wizyte 24 , ciekawa jestem czy to juz ostatnia przed porodem czy teraz na jakies kontrole trzeba bedzie jezdzic , nie wiem jak to jest bo to moja pierwsza ciaza ale zobczymy :)

Bibisi dzięki za radę:) wczoraj np. wcale mnie nie swędziało a dziś cały dzień ...masakra;/ Ja ktg bedę miała za dwa tygodnie pierwsze czyli w 36 tc i potem co tydzień profilaktycznie tak mi lekarz mówił.

byłam u ginka. myslalam ze juz nie pojedziemy, przed samym wyjsciem z domu tak mnie wlasnie glowka naciskal na pochwe ze myslalam ze zaczynam rodzic. normalnie az stres mnie ogarnal. ale boli brzucha (okresowych) nie mialam - bo niby to sa skurcze :P wiec zachowalam zimna krew :) pojechalismy.... na wejscie od razu powiedzialam o tym lekarzowi. powiedzial ze w 36 tc to wlasnie sie zaczyna, wiekszy nacisk na pochwe. zrobil usg, wszystko ok. z pomiarow maly ma wiek na 38tc, wiec ucisk na pochwe tym bardziej wyjasniony bo ma juz co raz mniej miejsca. ale powiedzial ze waga itp.moga u niego stanac w miejscu i wtedy porod sie opoznia. ogolnie mowi teraz juz musze byc spakowana, tylko wypoczywac , nie przemeczac sie i relaksowac, no i czekac :P bo w kazdej chwili moze nadejsc ta chwila. jak badal szyjke stwierdzil ze glowke jest rzeczywiscie juz nisko. no i szyjka jest juz bardzo cienka itp. to nie oznacza ze juz jutro zaczne rodzic , ale lekarz powiedzial ze teraz to w kazdej chwili moze sie zaczac. a moze byc tak ze bede miec wywolywany po np.bede po terminie. no po prostu trzeba czekac :) natura plata figle, a o wyjsciu decyduje maly szkrab :) jak mu sie zachce to wyjdzie. lekarz powiedzial ze najlepiej jak te 2 tyg.jeszcze sobie poczeka, dlatego mam duzo wypoczywac itp. no ale jakby co to jest juz dobrze, bo dziecko bezpieczne. teraz wazne zebym wypoczywala i zebym nie zlapala zadnej infekcji. kolejna wizyte o ile dotrwam :P mam na 30.01.12r. w razie odejscia wod lub regularnych co 5 min skurczy mam jechac na odzdzial ginekologii do szpitala. ale mam nadzieje ze za 2 tyg.jeszcze zawitam do gabinetu lekarza :)