Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justine89

Poród na LUTY 2012r. :)

Polecane posty

do 40 tc zostaly Ci jeszcze 3 tyg. :) myslisz ze az miesiac jeszcze? ze w 42 tc urodzisz?

masuje zawsze ,uzywam kosmetykow perfecty ale moze teraz rozejrze sie za czyms innym. wczoraj zaczelam 37 tydzien wiec mniej wiecej 4 zostaly :) nie no ja mam nadzieje ze w 40 cos sie rozkreci i bedzie chcial juz wyjsc na swiat :)

ja mam 36 tc a wg.usg porod na 8.02 i tak moge rodzic :) nawet wczesniej. juz chce miec to za soba. tym bardziej ze mam od pazdziernika problemy z szyjka wiec raczej do 8.02 urodze.

u mnie z usg mam na 7.02 :) w lutym to juz bede wyczekiwac z dnia na dzien , tez chce miec to jak najszybciej za soba tylko martwie sie troche zeby nic wczesniej sie nie rozkrecilo niz 31 stycznia bo wtedy mam ostatnia wizyte u okulisty i bede miala wydana decyzje czy moge podchodzic do porodu naturalnego czy jednak cc.

a co u Ciebie z szyjką sie dzieje??ja nie mialam problemow ale na wizycie za kazdym razem slysze ze mam bardzo wąską.

jest lekko skrócona. ale juz jestesmy w bezpiecznym okresie wiec tak sie nie martwie. ale mimo wszystko boje sie porodu :P

ze mna bedzie mama chodzic podczas skurczy przed porodowka, moj pewnie bedzie w pracy, a w ostatniej fazie jak juz dziecko bedzie wychodzic to nie chce nikogo, nie chce zeby na to patrzyli.

ze mna mial isc moj facet ale niestety zycie potoczylo sie inaczej i nie jestesmy juz razem :( mama pracuje od rana do wieczora wiec poprostu nie bedzie mogla , zreszta chcialam zeby to moj facet byl przy mnie a tak nie chce nikogo innego.

werka damy rade :) przykro mi ze nie jestescie juz razem... ale dasz rade Kochana, baby silne sa 🌼 dla dzidziusia kosmetyki mam Johson Baby (taki żółty płyn 3in1 płyn do kapieli szampon i do cialka, slicznie pachnie bo mylam nim lozeczko , mam jeszcze balsam po kapieli tej samej firmy, taki fioletowy, spokojna noc czy sen cos takiego, , krem sudokrem na odparzenia, krem bambino na buźke w razie mrozów, chusteczki nawilzajace bambino i pampers, zobacze ktore lepsze, tzn.ktore nie uczulaja, pampersy newborn 1 pampers, oliwka bambino tylko w razie jakby byly problemy z usunieciem kupki chusteczkami :P no i troszke wloski i glowke nia zawsze przesmaruje, dla siebie krem na brodawki bepanthen, jak zostanie mozna uzywac tez na odparzenia dla dziecka. i chyba wszystko :) a no i gaziki nasaczone 70% spirytusem do przemywania kikutka od pepka. zreszta moja lista wyprawki jest na 1 albo na 2 stronie forum, wiec luknij werka :) a ja musialam polezec w bezruchu bo maly katowal mi zebra :P chyba zasnal bo, po h katuszy jest spokój :)

ja na szczęście tez póki co rozstępów nie mam:))rano smaruję się balsamem z ziaji dla przyszłych mam a wieczorem oliwką bambino dla dziecka wszystkie kosmetyki mam z nivea baby łącznie z chusteczkami nawilżanymi poza tym mam sudokerm, ocenisept do pępka maltan do brodawek, sól fizjologiczną do mycia buziolka i sól morska do czyszczenia noska

no ja nivea nie kupowalam, bo mojej przyjaciolki synka bardzo uczulaly, ale wiadomo, nie ma na to reguly :)

ja mam w planach kupic te nivea baby kosmetyki a do kikuta octenisept. W poniedzialek wybieram sie na takie male zakupki , bo tak to juz wszystko mam oprocz kosmetykow. Na allegro wlasnie zamowilam jeszcze koszule do karmienia.

no ja juz mam wszystko od listopada chyba :P ale to przez ta moja szyjke, bo od pazdziernika siedzialam jak na bombie, ale dotrwalam do bezpiecznego 36tc :D

a ja tak twierdze ciagle ze wszystko mam oprocz kosmetykow a z dnia na dzien mi sie przypominaja jeszcze jakies drobnostki ale zapisuje juz na kartce zeby w poniedzialek juz wszystko kupic i byc spokojna.

hej:) ja tez mam termin na luty:) 12 luty:) ale juz sie zaczelam stresowac,wszyscy mi naokolo trabia ze w kazdej chwili moge urodzic i troche sie wkrecilam ;) ...i tez bardzo sie boje porodu...jak to bedzie,maz chce byc ze mna, echhh trza bedzie to jakos przejsc,wyjscia juz nie ma :D

bibisi dolacz do Nas, jak sie o tym pisze, latwiej jest :D kazda chyba sie boi, ale trzeba sobie mowic: nie my pierwsze nie ostatnie :D

noo fajnie ,fajnie :) Tez na poczatku chcialam dziewczynke tylko u mnie miala to byc Nicola :)

no ja tez chcialam dziewczynke :P ale lekarz oznamil ze chlopak :P ja Nikolas bede miala przez "k" nie przez "c", wiadomo, dziecko na poczatku w szkole pisze tak jak słyszy i nie chce zeby sie w razie co mylil :P

tez tak mysle,ze im wiecej sie o tym gada i pisze tym lzej ;) i tez powtarzam sobie,ze tyle kobiet rodzi kazdego dnia wiec nie ma co panikowac;) heehe ja za to chcialam chlopca! a bedzie dziewczynka:) ale teraz to juz tylko na moja Amelke czekam:) juz sie przestawilam:) na coreczke:)

wiadomo, na poczatku sie tak mowi a potem i tak najwazniejsze zeby dzidzia byla zdrowa :)

no ja nie pisalam bo tescie mnie odwiedzili, a potem moj wrocil z pracy z obolalym palcem. mimo ze go palec boli musial isc do pracy :/ mam nadzieje ze krotko bedzie. na szczescie jutro ma wolne. wczoraj na doraznej lekarz mu powiedzial ze tam juz sie wdarl stan zapalny, dostal antybiotyk, ketonal przeciwbolowy i tabletki oslonne. dobrze ze pojechal. antybiotyk ma co 12h, reszte raz na dzien. jak wczoraj wzial leki to przespal noc. ale jak wstal znow go rwal. no z 5 dni minie za nim antybiotyk zacznie dzialac.

Gość Alishia 84
Witam wszystkie mamusie :) Ja mam termin na na 16- 17 luty, 17 według wstępnych wyliczeń lekarza , a 16 na usg połówkowym, to moje drugie maleństwo, i już doczekac się nie mogę. Ale niestety tak jak w 1 ciązy nie może obejśc sie bez problemów. Czy któraś z Was ma może cytomegalię lub paciorkowca?- ja mam obie przypadłości, z synkiem miałam cytomegalię strasznie się niepokoiłam ale maluch urodził sie zdrowy, we wrześniu skończy 6 lat i poza alergia, AZS wszystko ok.Tym razem doszedł jeszcze paciorkowiec i dlatego trochę sie martwie, dlatego pytam jeżeli któraś z Was ma to co lekarz mówi -jakie będzie postępowanie po porodzie lub w czasie porodu. Pozdrawiam.

loarra =====> nie denerwuj sie, ja tez mialam te wysypki! przy cholestazie nie ma wysypek! ale badania zrob swoja droga aby sie uspokoic. Mi pomagal troszke sudocrem na to,gin pozwolil uzywac.To chyba przez zmiany hormonalne wychodzi. Pomagaja chlodne prysznice. Ja mam slady po drapaniu do dzis :o Polecam Wam dziewczyny kosmetyki firmy Palmers. Z USA ale sa do kupienia u nas i nie sa drogie. W sklepach internetowych zwlaszcza.Fajne jest maslo na brzuch :)