Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justine89

Poród na LUTY 2012r. :)

Polecane posty

hej :) ja dzis robie na jutrzejszego sylwka potrawke makaron z mielonym z papryka i pieczarkami zagotowane wszystko w sosie pomidorowym, krokiety z miesem i dwie salatki :P reszte robi kolezanka. tak ze ide jeszcze polezec a potem biore sie za gotowanie :P

justine to ja wbija do ciebie na Sywestera:) takie pyszności mniam mniam:)

lora zapraszam :P no, zostala mi juz ta potrawka z makaronu i koniec :P ale to po poludniu zrobie :)

hej 🖐️ ja juz po sniadanku itp. :) mój do ok.15 pracuje. przyjaciółka z facetem przyjdzie miedzy 19-20. dobrze ze wczoraj wszystko porobiłam to teraz moge poleniuchowac. odpoczne po sniadanku i pojde sie kapac za nim moj wroci, bo po pracy on zajmnie lazienke. potem tylko za nim przyjda podmaluje oko tuszem itp. :P boże ostatnio sie malowałam na nasze wesele :P tzn.rzesy. bo jak wychodze ta pora roku np.do lekarza to lekko podkladu daje ze wzgledu na warunki atmosferyczne, bo na cere teraz nie narzekam :) pewnie bede narzekac po porodzie przez spadem hormonow i podwyzke hormonow zwiazanych z laktacja, cera pewnie jakos bedzie tez reagowac na taka burze :P "Szampana piccolo, Brokatu na czoło, Uśmiechu na twarzy, Szampańskiej zabawy, Życzeń serdecznych, Wspomnień najlepszych oraz braku kaca kiedy w nowym roku pamięć wraca". :) ... życzę Sobie i Wam Brzuchatki aby porody były szybkie i sprawne i byśmy doszły po nich szybko do siebie, nabrały sił i spełniły się w roli mamusiek 🌼

Ja własnie maluje paznokcie:) jeśli chodzi o cere to i mi sie poroawila i cera i włosy i paznokcie. Pewnie potem będzie masakra:/ Udanego Sylwestra:)

Cześć mamusie:) Ahh widzę że przygotowania pełną parą:) A my spędzamy Sylwestra w domku:) Mój kończy wcześniej pracę i witamy rok butelką szampana bezalkoholowego:) Tak się teraz zastanawiam... co przyniesie nam ten przyszły roczek:D

Gość babababura
Witam sylwestrowo!!! Wszystkiego najlepszego kobietki na ten Nowy 2012rok!

Gość anusiaaaaaaaa
Wszystkiego Najlepszego w Nowym ROku !!!! Niech będzie Dla Nas Jeszcze Lepszy niż 2011 :D no i jeszcze troszkę i będziemy miały swoje maluszki koło siebie:D

hej 🖐️ jak tam po sylwestrze ? ja sie usmiałam za wszystkie czasy :P facet mojej przyjaciółki to taki kabareciarz ze poezja :) siedzielismy do 2 (i tak długo wytrzymałam :P), a potem grzecznie spac :) dzis wylezelismy sie z moim M do 14 pod koldera, dopiero co wyszłam z wanny :P ale super było :)

Witam:) Ja właśnie skończyłam ogarniać domek:) Sylwestra spędziliśmy sami z teściami:) ale również było wesoło... o 1 leżeliśmy już w łóżeczku:) - dzisiaj wszyscy musieli iść do pracy:) ale ja za to szykuję im przepyszną kolację :D i ciąg dalszy...:)

justine trzymam kciuki...choc na pewno będzie wszystko ok:) koniecznie daj znac po powrocie:) Miłego dnia

Hej dziewczyny:) Jak tam Justine po wizycie? Wszystko w porządku..??:) U nas dzisiaj słoneczko świeci i cieplutko:) w końcu mogę wybrać się na zakupy:)

ajjj... już nie wiem co robić:( znów dopadło mnie zapalenie pęcherza:( Jeszcze nie skończyłam brać 3 antybiotyku... Kurcze co mi jest? Gdy pójdę do lekarza dostanę następny antybiotyk... a dla maluszka to chyba nie jest zbyt dobre:(

kassiulla kurcze to ty biedna z tym pęcherzem jesteś , ja na szczęscie miałam raaz i przeszło. Poza tymi nasiadówkami co już o nich pisałam to nie znam żadnych metod niestety. Moja niunia w brzuchu się dzisiaj tak eypieła pupą (chyba) że normalnie z prawej strony brzuch miałam płaski a z lewej kulkę jak zaczęłam głaskać albo paluszkiem delikatnie pukać to sie chowała hehe świetne uczucie:)

hej 🖐️ a wiec musze jesc wiecej miesa ze wzgledu na zelazo i dalej mam lezec.... bo szyjka dalej taka sama. oby do bezpiecznego 36 tc. z maluszkiem wszystko ok :)

hej :) my wlasnie z moim M uzeramy sie z lozeczkiem :P wali sosna w calym pokoju :P az mi sie niedobrze zrbilo, ale okna juz pootwierane :) dobrze ze kazalam mu wczesniej zlozyc, bo musi sie to wywietrzyc. 😘

Justine więc już niedługo możesz zostać mamą:) ale ponoć każdy dzień w brzuszku mamy się liczy:) Ja też mam za mało żelaza pomimo zażywania witaminek:) Ale ostatnio jakoś nie mogę patrzeć się na mięso:P - ciągle jadłabym słodycze:) Ile już przytyłyście...?? Ja na początku jakoś się trzymałam a teraz przybywa mi 1 kg na tydzień:( - to normalne..?? Lorra robiłam nasiadówki ale po nich jest jeszcze gorzej... ogólnie to po każdej kąpieli zaczyna mnie szczypać... Zostały mi jeszcze 2 tabletki antybiotyku... Nie wiem, nie chcę już iść po następny:( - boję się że to zaszkodzi... Tu w UK nie przejmują się tak kobietami w ciąży jak w Polsce... - dla nich wszystko jest normalne... Koleżanka dostała grzybicy pochwy, poszła do lekarza i odesłali ją do domu bo "to normalne w ciąży"... Ja od lekarza z Polski mam w razie czego Furaginum więc jesli nie będę mogła wytrzymać to pewnie wezmę go...

hej 🖐️ kasiula ja wiem ze kazdy dzien dla dziecka wazny :) dlatego slucham sie lekarza i jak najwiecej leze :) zbliza mi sie 35tc. oby dotrwac do konca 36 tc a poczatku 37tc :) wtedy juz dzidzius bedzie bezpieczny :) i ja bede sie mniej martwic :) bede juz tylko miala stracha zwiazanego z porodem :P kasiula ja przytylam ok. 6-8kg. tylko brzuchol rosnie :P ale kazda kobieta ma inaczej :) oj biedna jestes z tym zapaleniem. trzymam kciuki co by przeszło :) a gdzie mama dwójki i inne dziewczynki? odezwijcie sie bo zaczynam sie martwic.

Gość anusiaaaaaaaa
Kassiula ja przytyłam już 13 kg ;/ i to w jednym miesiacu aż 5 kg mi sie przybrało ;/ no ale do lutego jeszcze troszke .. jakoś ciagnie mi sie teraz :D wizyte mam na 19 stycznia potem usg . no i ciągle przybieram na wadze ...:D z tym że mi to wszystko w brzuch idzie bo jak ktoś mnie widzi i pyta ile przybrałam no mówią gdzie jak ty dalej taka chuda jesteś tylko w brzuchu więc sądzę że dam rade szybko to zrzucić :D

Gość anusiaaaaaaaa
justine ja czytam was :D ale jakoś mało pisze sama nie wiem czemu :D jakoś nic mi sie nie chce . powiedzcie mi na którego macie termin porodu ale według miesiaczki bo każdemu chyba mówiąna usg ze bedzie wcześniej mi tak mowili również przy 1 ciąży ale i tak córa wyszła tak jak miała w terminie :)

no ja juz po sniadanku, teraz zrobilam sobie zielonej herbatki, bo cos zaparcia mnie mecza :( cala ciaze mialam spokoj , a ostatnie tygodnie zaparcia sie uruchomily, eh. anusia :) ja mam termin porodu wg.miesiaczki, tzn.liczac od pierwszego dnia miesiaczki 40t to 10.02.12r., wg.usg na 8.02.12r. lekarz na pierwszej wizycie wyliczyl na 21.02 :P , na necie wyliczylam na 17.02 :P takze tych dat na maxa :P nie patrze na to, i tak dziecko decyduje kiedy chce wyjsc :P ale ja mam problemy z ta szyjka wiec dla mnie najwazniejsze zeby dojsc do bezpiecznego 36 tc :)

Gość anusiaaaaaaaa
no to chyba ja mam najpózniej bo na 26 luty dopiero a z usg na 22

Gość mamaDwojki
Ja jestem, ale rzadko, nic mi sie ostatnio niechce :) chyba odpoczywam przed tym wielkim dniem :) męczą mnie skurcze ale przechodza, nic się nie rozkreca narazie, ja mam w poniedziałek przyjśc na ktg a we wtorek na wizyte. Lekarka chciała mi dać na usg żeby sprawdzić ile może ważyc dzidziuś ale stwierdziła ze juz nie zdąże na te usg dojść, u mnie się czeka koło 2 tyg, ciekawe czy rzeczywiście nie zdąze czy jednak jeszcze pochodze. Kazdy kopniak mnie boli, wszystko mam w srodku poobijane już chyba :) tylko czkawka jest przyjemna :) Z jednej strony to bym już chciała mieć to za soba ale z drugiej jeszcze chociaż tydzień byłoby dobrze na co liczę :) I tak sobie leze całymi dniami i odpoczywam, nawet dzieci mnie nie męczą bo kupiliśmy im telewizor do pokoju i oglądaja bajki :) a ja poprasowałam ubranka do szpitala, naszykowałam pościel do łozeczka i czekam na godzine zero :)

hej dziewczyny:) ja z om mam na 4.03 z pierwszego usg na 01.03 a z ostatniego na 21.02 co do wagi to u mnie 12 na plusie ja jem biofer folic bo mam niskie żelazo ale to już chyba pisałam:P/ macie już wózeczki?jeśli tak to jakie? bo my chcemy w tym tyg kupić i nadal sie wahamy miłego dnia

Gość anusiaaaaaaaa
loarra widze że masz na marca początek no to nei jestem sama bo ja końcówka lutego w sumie ;d ja wózka nie mam jeszcze kupie jak sie dzidzia urodzi dopiero .jak narazie mam całą wyprawke łóżeczko i fotelik samochodowy kupiony.

Wszystkie mają termin z usg na wcześniej a ja mam na później:) Z okresu wychodzi mi na 19.02 a z usg na 21 a nawet 24.02:) więc zobaczymy jak to będzie... Ale dlaczego maleństwo tak powoli rośnie..?? Chociaż szczerze mówiąc czuję że zbliża się to wielkimi krokami:) - ruchy dziecka są dla mnie strasznie bolesne... męczę się nawet drogą do sklepy:) Do tego boli mnie dołem brzuch gdy chodzę lub poruszam się... Niby to normalne ale bardzo uciążliwe:) Justine moja mama miała skróconą szyjkę:) i urodziła niemal że w terminie:) - także bądź dobrej myśli:) Maluszkowi raczej dobrze jest w brzuszku u mamy:P A co do zaparć to mnie męczą od początku II trymestru:) Ale pomaga mi woda z cytryną:) W dużych ilościach:)