Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wielka niewiadoma

Okres a tabletki antykoncepcyjne.

Polecane posty

Gość Wielka niewiadoma

Podłączam się do tematu. Z tym,że ja brałam tabletki 3 miesiące i okresu jak nie ma tak nie ma Odstawiłam we wrześniu, dostałam normalnie okres, później po kilku dniach, w listopadzie 12 i planowo powinnam dostać 10 dni temu, a nie ma!! Nie wiem czy mogę być w ciąży - napiszecie, że durna jestem, ale kochamy się w sposób przerywany. Mam już jednego malucha, roczek nie długo skończy drugie mi nie potrzebne, na prawdę. Co o tym myślicie? I darujcie sobie stwierdzenia, że jestem durna idiotka, która się nie zabezpiecza i płacze Pozdrawiam

juz sama wystarczajaco o sobie napisalas;) tak mozesz byc w ciazy - stosunek przerywany to nie metoda antykoncepcji. do tego wlasnie po to ribi sie te 7o-dniowe przerwy przy braniu tabletek zeby zobaczyc czy wystapi krwawienie - jesli nie to moze oznaczac ciaze zrob test

Gość Wielka niewiadoma
Ale ani piersi mnie nie bolą, tylko czasem brzuch jak na okres, no i chodzę wkurzona jak nie wiem :P My się kochamy tak od baaaaaaaardzo długiego czasu. 4 lata jesteśmy ze sobą i od początku się tak kochamy :) Ciąża była planowana, i staraliśmy się o Malucha rok, raczej nie sądzę,żeby zmieniło się coś w tym kontekście mojego 'szybkiego' zachodzenia w ciążę. A ty brałaś tabletki? Spóźniał Ci się okres? Bo tutaj dziewczyny piszą, że po2 miesiące okresu nie miały :)

Gość mimi___2689
zawsze mozesz zrobic test ciazowy zeby miec pewnosc, okresu mozesz tez nie miec ze stresu

Gość Wielka niewiadoma
Zaczęłam się stresować przedwczoraj dopiero hehe :P Chociaż mój facet od dłuższego czasu mnie wkurza :) Zrobię, zrobię, bo muszę być pewna. A myślicie, że czekać do jura rana czy zrobić teraz? Koleżanka mi test przyniesie, bo nie mam jak się ruszyć z Maluchem :)

Gość mimi___2689
zrób dzis to nie bedziesz sie tak stresowala

Gość Wielka niewiadoma
Dziękuję :) Zrobię, zrobię, po 10 dniach już powinno coś pokazać, nie? A jeszcze jedno. W ciąży powinien być śluz ciągnący się, w tamtej i przy pierwszej (bo poroniłam) miałam taki, więc raczej ten aspekt by się nie zmienił, prawda? A teraz nie mam codziennie sprawdzam, i jestem tego pewna :)

lepiej rano - bedzie bardziej wiarygodny ja bralam tabletki przez ladnych kilka lat - ale zawsze w przerwie mialam krwawienie. jak robilam dluzsze przerwy, okres zawsze byl

Gość mimi___2689
ja nie pamietam jaki mialam sluz w ciazy hmmm i raczej sobie nie przypomne zawsze mozesz isc do lekarza moze po prostu mialas wiekszy stres i ci sie zatrzymal

Gość Wielka niewiadoma
Ja nie biorę już tabletek, odstawiłam :) 3 miesiące temu :) I przez te 3 miesiącu prócz w miesiąc odstawienia, mam okres jak parabola hehe :P

Gość mimi___2689
a jesli moge spytac to czemu odstawilas tabletki?

Gość Wielka niewiadoma
Bo libido mi tak strasznie spadło, że częstotliwość seksu na miesiąc ograniczyła się do 4. Po za tym, bóle głowy itd..

Gość mimi___2689
a inne zabezpieczenie? np plastry, spirala, zastrzyk

Gość Wielka niewiadoma
Jak nie będę w ciąży to będę zastanawiała się nad zastrzykiem :) Spirala mi nie pasuje, bo znam przypadki, że w ciążę i tak zachodziły, a później leżały po pół roku w szpitalach bo z tą spiralą były problemy. O plastrach nie myślałam:)

Gość mimi___2689
slyszalam ze plastry sa dosc skuteczne co do zastrzyku to chcialam ale ginekolog mi odradzila bo powiedziala ze bardzo czesto wystepuja skutki uboczne np bóle glowy bardzo silne i miesiaczka dlugo wraca

Gość Wielka niewiadoma
Aha, to może nad plastrami się zastanowię :)

Gość mimi___2689
ja jednak biore tabletki teraz rigevidon libido mi nie spadlo a wrecz przeciwnie jest wyzsze plus dla mnie w tym ze wiecej jem a chce troche przytyc

Gość Wielka niewiadoma
A drogie one są? Ja brałam Cilest i pasowało mi to, że mogę 3 opakowania kupić za cenę 2 i nie musiałam co miesiąc do gina chodzić ;p

Gość mimi___2689
za 3 opakowania place 18 zl

Gość Wielka niewiadoma
Co ty mówisz? Super, chyba też je wezmę :)

Gość mimi___2689
bo one sa refundowane i stad ta cena

Gość Wielka niewiadoma
No właśnie czytałam :)

Gość mimi___2689
dla mnie one sa dobre a czy dla ciebie beda dobre tego nie wiem w kazdym razie tanie sa :)

Gość Pelotka
Jasne że możesz być w ciąży, bo jak sama wiesz, stosunek przerywany to proszenie się o ciążę. To, że starałaś się o poprzednią ciążę rok, nie oznacza że teraz nie mogłaś szybko zajść, tym bardziej że po porodzie kobieta staje się bardzo płodna. Ja stosuję po porodzie zastrzyki antykonc. Depo-provera i bardzo sobie chwalę, nie muszę pamiętać o konkretnych godzinach jak w przyp. zażywania tabletek, jedynie zastrzyk co 3 mies. 4 razy w roku. Cena 60zł na 3 mies. Także taniej niż tabletki.