Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stycho

Możliwa ciąża?

Polecane posty

Gość d*-*b Laura...
Nie, i w sumie to nadal nie wierze ze można zajść w ciąże siadając na posciel i sie zapłodnić;) Plemnik moze zyć do kilku dni ale w odpowiednich warunkach, sluz i odp, temp ciała. Wierzysz że dziewczyna usiadła cipka prosto na miejsce gdzie jej chłopak sie spuscił, i nie poczuła ze usiadła na tym:o?? Nie wierze. Głupie to, i nie wydaje mi sie ze to prawda. Moja koleżanka bzyka sie z chłopakiem, bez zabezp. tylko że on nie kończy w niej, tak od roku i nie zaciążyła. A tu niby takie coś...

stycho podobno nie ma głupich pytań ale nie wierz w to za bardzo :) Co do dziewicy to znałem dziewczynę która twierdziła że zaszła przez właśnie petting i to bardzo grzeczny. Ale... nie zaglądałem jej między nogi nie sprawdzałem a powiedzieć można wszystko. Ale faktem jest że sporo jest takich przypadków skoro pojawiają się opracowania społeczno/medyczne. Trochę "dziewic" uprawia anal żeby "cnotę" zachować dla tego jedynego. I też potem mogą zrywać głupie :)

d*-*b Laura... a jak zaciąży to cała sprawa wyda ci się bardziej prawdopodobna :D:D:D Jest wiele kobiet które się tylko raz przespały i on wyszedł zanim się spuścił a mają kochanego bachorka ;) Tak jest że się zdarza i tyle... To nie jest kwestia wiary a faktów. Życie czasem jest wyjątkowo nieprawdopodobne.

Gość stycho
Tylko pewne rzeczy przecza chyba biologii??

brawo MYSLICIEL TRZEBA SZERZYC WIEDZE W TYM PARAFIALNYM KRAJU A NIE MITY I "KOLEZANKA POWIEDZIALA".k..wa jak czytam cos takiego to mi sie wyc do ksiezyca chce. popieram cie calej rozciaglosci.Cale moje zycie uwazalem na to aby nie zaszkodzic partnerce i udalo mi sie to dzieki wlasnie takim zasadom jak kondom,unikanie wytrysku i bawienie sie potem rekami itd. Plemnik to zlosliwa natura.Moja kuzynka zaszla choc chlop stosowal przerywany ,dwa miesiace po porodzie !!!!

Gość d*-*b Laura...
Zadziałam dziś niczym mistrz kopiuj+wklej ;) Tu dokładnie jest napisane ile zyje plemnik: Długość życia plemnika zależy od odczynu środowiska i temperatury otoczenia. W środowisku zasadowym żyje dłużej niż w kwaśnym. W pochwie jest środowisko kwaśne i plemnik żyje tu do kilku godzin. W szyjce macicy jest środowisko zasadowe i tu życie plemnika przedłuża się nawet do 3 dni, a w przypadku zdrowych i wysportowanych mężczyzn do 5-7 dni. Poza organizmem plemnik może przeżyć do 18 godzin w temperaturze 37 stopni Celsjusza, a w temperaturze 20 stopni jego żywotność wzrasta do 70 godzin- chodzi tu o nasienie w postaci płynnej a nie-zaschniętej. W ustroju kobiety, w sprzyjających warunkach dróg płciowych pojedyncze plemniki potrafią przeżyć nawet do tygodnia!!! Tak więc, nawet kiedy wytrysk nastąpił na zewnątrz, ale doszło do przeniesienia części spermy na dłoniach, bieliźnie czy samym członku na wargi sromowe lub do pochwy, istnieje wówczas ryzyko zapłodnienia. Im czas, który upłynął od wytrysku jest krótszy, tym ryzyko zdecydowanie wyższe http://www.oniona.info/on-i-ona.

Gość stycho
to jest to mozliwe??

O widzisz t twoje ostatnie pytanie właśnie jest przykładem na to że są głupie pytania. Umiesz dodać dwa do dwóch? To przeczytaj jeszcze raz ostatnie kilka wpisów i wywnioskuj. Albo zresztą napiszę ci bo jeszcze byś doszedł do złych wniosków.... TAK JEST MOŻLIWE.

Gość stycho
tylko skad Ty czerpiesz taka wiedze?? Jesli jedna i druga osoba byla w bieliznie??

stycho masz skopiowane fragmenty "jakichś tam" opracowań. Masz internet i możesz poszukać w opracowaniach nawet medycznych. Masz w końcu książki które możesz nabyć i się douczyć. Moja wiedza bierze się głównie z masy przeczytanych opracowań i przede wszystkim książek. Ty próbujesz się czepiać tech majtek ale zrozumże jeśli były wilgotne i twoje i jej to jest jakaś tam nadzieja że taki mały plemnik przepłyną. Zrozum problem skali to co dla ciebie jest wilgocią dla plemnika może być już niezła rzeką. Jak polejesz majtki wodą to będą mokre z obu stron? Będą. Więc i jest możliwe że przeciekną plemniki. Jak by tak nie było to byś miał prezerwatywy ze skarpetek. Zrozumiałeś już?

Gość stycho
i nawet bez wytrysku jest to mozliwe?? Nie do konca trafiaja do mnie Twoje argumenty??

Gość stycho
a moze ktos inny sie jeszcze wypowie??

"być może wydzielił się prejaukulat" Więc "być może" ją zapładniałeś wszystko zależy "jak bardzo""być może". Masz szanse "jedną na milion" ale za bardzo na to nie licz że złapiesz ją na ciążę. Nikt ci nie napisał tutaj że masz już zbierać na wózek i łóżeczko dla dziecka. Spytałeś o być może więc masz być może. W seksie jak nie chcesz mieć dzieci nie ma miejsca na "być może" musisz wiedzieć co kiedy i jak robisz. A jak zaczyna się "być może" to zaczyna się biadolenie jakim się było głupim.

Pytanie czy plemniki sądzą tak samo jak ty :D Z faktami naprawdę nie powinno się dyskutować. Preejakulat jest tak samo jak sperma płynem zwierającym plemniki więc ma takie same możliwości z tą różnicą że jest go mniej więc spada prawdopodobieństwo

Jak McGyver tym gorzej dla rodziców jeszcze by chupę potem wysadził krupnikiem ;) Ale muszę cię zmartwić ze myślisz w złej skali.... Dla plemnika materiał to nie bariera bo on w tym materiale widzi OLBRZYMIE dziury :D Jak jest wilgoć to on am w czym pływać.

Mimo wszystko nie wydaje mi się No i nie uwazam plemników za istoty myślace, które mogą coś sądzić, na jakiś temat;)

A widzisz i tu jest pies pogrzebany :D jak by były myślące to zapewne zwiedziłyby że nie powinny się przedostać i by nie było tematu... A tak to nie wiedzą i im się może udać. To że ktoś nie wie że coś jest niemożliwe jest napędem wielu odkryć i osiągnięć.... Nie wiedzą nie filozofują tylko to robią ;)