Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamzam

nie znoszę wigilijnych potraw!!!

Polecane posty

Gość zamzam

dopada mnie straszna niechęć 2-3 dni przed wigilią... niby taka kolacja uroczysta,a jak na to patrzę to chce mi się rzygać ;/ w tamtym roku nie poszłam na pasterkę bo musiałam ją spędzić na kiblu...

Gość zamzam
dziękuje podszywy :* jesteście takie kochane :* wesołych świąt :* i stłuczonego jajka :) problem jest w tym, że mieszkam w rodzinie gdzie wszyscy są tradycjonalistami... jestem 8mc po ślubie, na wigilii będą także teściowie, jak co roku 12 potraw. najchętniej zamknęłabym się w szpitalu na operacji wyrostka, ale tak zrobiłam 2 lata temu... z nerwów przed świętami aż mnie brzuch rozbolał, pojechałam do lekarza i wyrostek... co mogę zrobić żeby nie wyjść na idiotkę?

Gość Swiateczna 2012
Super towarzystwo ......... A co jada twoja rodzina na wigilie , ze tak nie lubisz ????? Karpia ???? Kiedys tez tych potraw nie lubilam, teraz je uwielbiam , kapuste z grzybami, barszczyk, pierogi, karpia, kompot z suszonych sliwek. Jem to raz w roku i uwielbiam !!!!

Gość zamzam
grzybowa, barszcz, uszka, pierogi (chyba z 3 rodzaje), krokiety z kapustą i grzybami (jakby były z mięsem to bym jadła), kutia, makowiec, kapusta z grzybami, kapusta z grochem, kluski z makiem, śledzie i karp... OCHYDA JEDNA WIELKA... zastanawiam się jaką przypadłość w tym roku wymyślić żeby tego dziadostwa nie jeść... od października przestałam łykać tabletki antykoncepcyjne ale niestety w ciążę jeszcze nie zaszłam... więc nie mam wymówki

Gość zamzam
co poradzić?

Gość Srokandera
No jak bylam mlodsza tez tego nie lubilam, kuti nigdy, ani makowca (tego u nas nie bylo) . Mielismy makowki. U rodziny meza dostalam kutie- tragedia , wygladala jak kupa !!! Ale pierogi lubialam i lubie !!!!

Gość Srokandera
Jedz to co lubisz, omijaj potrawy ktore nie chcesz, nie zmuszaj sie. To swieto Boze, chodzi o atmosfere, a nie o ptrawy. Tego czego nie lubilam, nie nakladalam na talerz, albo w mini ilosci.

Gość Srokandera
Jedz to co lubisz, omijaj potrawy ktore nie chcesz, nie zmuszaj sie. To swieto Boze, chodzi o atmosfere, a nie o ptrawy. Tego czego nie lubilam, nie nakladalam na talerz, albo w mini ilosci.

Gość To jeszcze gorzej
bo tam dopiero sie rewanzuja. Wiem co mowie.

Gość zamzam
jenni ile Cię to kosztowało? :> ja się zastanawiam, czy nie udawać, że mi się okres spóźnia i jeść np kiszone ogórki, udawać już dzisiaj rano mdłości na widok kawy i innych objawów ciąży... wydaje mi się, że ciężarne powinny być zwolnione z jedzenia tych okropności

Gość Ale kucharze maja
maja pomoce kuchenne ...... Ale ta baba jest glupia.

Gość Ta jenniffer, czy jak tam jej
To jakas prowokacja. Ta kobieta jest nieszczesliwa, wykancza ja frustracja i tu probuje sie dowartosciowac. To wszystko co ma .... wasza wiara w to ze ona ma sie dobrze, pozatym nie ma nic, to biedna nieszczesliwa dziewczyna , bawi sie tak.

Gość zamzam
pomocy... ja już czuję smród wywarów do wigilii

Gość fdvdfdfdsdr4444
szczerze mówiąc te z nie lubię właśnie większości tych potraw:ryby, kapusta, groch, pierogi z kapuasta i grzybami, mak...nie lubię i tyle...lubię tylko sernik na który mnie w tym roku nie stać :( zrobię tylko murzynek i tort na gotowych spodach biszkoptowych...ryby nie będzie bo za droga w tym roku będę miała biedne święta i tyle...nawet nie chce mi się pisac dlaczego

Gość zamzam
chętnie bym się z Tobą zamieniła... jestem już do tego stopnia zdesperowana, że dałabym się pokroić byle tylko tego nie jeść... robaka już mi nie wytną, to było we wigilię rano 2 lata temu :p mój wtedy jeszcze narzeczony nie wiedział, że dolegliwości mam spowodowane właśnie strachem przed wigilią

Gość fdvdfdfdsdr4444
a co do smrodu kapuchy to wczoraj na klatce u mnie w bloku tak dawało,ktoś bigos gotował że cos okropnego ....nie dość że na codzień częśto ktoś gotuje jakieś brokuły czy coś to teraz ta kapucha :)

Gość zamzam
nie wiem skąd wzięła się ta głupia tradycja.. matka od rana się na mnie drze, że mam wolne i jej nie pomagam w przygotowywaniu potraw. to jej mówię,że nie będę brać udziału w katowaniu mnie. nie polecam mieszkania z rodzicami... niby mamy własne piętro,ale rodzice i tak się wtrącaja