Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie jest moje zdanie

Rodzina sie na mnie obrazila, bo odmowilam pomocy. Kto ma racje?

Polecane posty

Gość hryniarua
rodzinę masz niekulturalną, ale sama nie jesteś lepsza. ja osobiście jak mam coś zbędnego, to wolę oddać rodzinie niż sprzedawać, ale dla mnie kuzynka, to bliska osoba, a nie ktoś na kogo się wylewa jad na forum. oczywiście wózek jest twój, robisz z nim co chcesz- możesz nawet wiosną zasadzić w nim pelargonie i ustawić na balkonie.

Wingrotta, z pewnością będzie wdzięczna... Mnie by najbardziej wkurzał fakt, że to wygląda normalnie jak jakiś spisek :) Cała rodzina wie, że dasz na gwiazdkę wózek, a tylko Ty nie :D

czy wy nie rozumiecie, ze ten wozek to jej zachcianka? Zrobila sobie swiadomie dziecko i teraz chce je wozic koniecznie markowym wozkiem. Prosze bardzo, ja jej kupie wozek nawet za 300zl z allegro ale myslicie, ze bedzie chciala zwykly?

Gość wingrotta
Tak, popieram poprzedników, pomóż jej. Przecież dobrze być Mikołajem. Jeszcze raz powtarzam, życie jest takie krótkie..........

Gość myślę ze dziwnie wyszlo
haha zrobilą sobie dziecko bo stwierdzila ze jest w rodzinie fajny wozek to sie nie moze zmarnowac. Dziewczyno opanuj się.:D:D:D

Gość ten b cos to strasznie drogi
mnie byłoby wstyd komuś 300 zł zaproponowac, albo prosic o danie go za darmo, ewentualnie gdyby mi na nim bardzo zależało to zapytałabym kuzynke czy moge jej w ratach zapłacic i ile by chciala

oczywiscie, ze zrobie co bede chciala. Moim zdaniem oczekiwanie od kogos drogiego wozka w prezencie to lekka przesada. I wlasnie wszyscy z gory zalozyli ze dam jej ten wozek, a ona nawet kurde nie przyszla sie zapytac tylko mamusi swojej kazala to zalatwic:O

To powiedz jej tak: swój wozek zatrzymam bo był drogi - dla przyszłych dzieci Ale chcę Ci pomóc więc Ci ufunduję taki a taki wózek - ten za 300zł jak bedzie marszczyć nosa to pokaż jej figę z makiem i tyle

Gość emiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
ja cie rozumiem twoj wozek ty za niego kupe kasy zaplacilas mozesz robic z nim co chcesz a kuzynka chciala dziecko to powinna mu zapewnic wozek i podstawowe arytkuly a nie zebrac

Gość najlepej z miodem
A czy tobie autorko ktoś kompletował wyprawkę dla dziecka???? U mnie sytuacja była podobna. Ciotka od razu stwierdzila ze na pewno oddamy Nikoli łóżeczko, wózek i wszytsko po małym - bo po co nam. Bo nam się dobrze powodzi i nas stać. A taki wał. Powiedziałam, że nie bo pożyczyłam koleżance.

Gość uunaaaenaa
Autorko może tobie się tylko tak wydaje? Zrobiła sobie dziecko.... o rany. Moja rodzina jeszcze niedawno oddałaby prawie wszystko za to, żeby nam się w końcu udało. To nie tak łatwo miec dziecko. Jak nie chcesz nie pomagaj... ale dobre uczynki wracaja. A na allegro wozki uywane tez nie ida za nie wiadomo ile.

Gość wingrotta
Przepraszam, że wtrącam się, ale nie obrażaj sie na nią, tylko pomóż jej. Będzie Tobie przyjemnie patrzeć na małą dzidzię w darowanym przez Ciebie wózeczku. Może jeszcze Tobie kiedyś się przypada. Warto pomagać, ot tak bezinteresownie. Nie denerwuj się, nie warto........

"zrobilą sobie dziecko bo stwierdzila ze jest w rodzinie fajny wozek to sie nie moze zmarnowac. Dziewczyno opanuj się" zacznij czytac ze zrozumieniem, bo nigdzie czegos takiego nie napisalam. Napisalam, ze ona chce markowy wozek a nie ze sobie dziecko po to zrobila:O

Gość Feniks z popiołu
czy wy nie rozumiecie, ze ten wozek to jej zachcianka? Zrobila sobie swiadomie dziecko i teraz chce je wozic koniecznie markowym wozkiem. Prosze bardzo, ja jej kupie wozek nawet za 300zl z allegro ale myslicie, ze bedzie chciala zwykly? Ja bym sprawdziiła :P Pomysł z gatunku niezłych :classic_cool:

Gość myślę ze dziwnie wyszlo
to jej nie dawaj i tyle. ale nie proponuj ze kupisz jej "zwykły" bo twoj też jest zwykly. To po prostu wozek, a ty sie zachowujesz jakby to ferrari bylo. Widać kto tu się wcześniej nim lansował ;) i teraz podnieca.

Gość Taka jedna Ola :)
Ale dlaczego masz niby oddać wózek? A Tobie przepraszam kto dał?- no właśnie-nikt! Tylko dlatego, że Cię stać? A kto jej broni dobrze zarabiać lub mieć dobrze zarabiającego męża? Fakt, na wózku nie zarobisz... Ja za wózek 3w1 dałam 1200zł a po 10msc sprzedałam za 480... :O więc interes nieopłacalny. Ale też bym go nie oddała, a już na pewno nie w przypadku, kiedy ktoś by na mnie taki podarek wymuszał. A Twoje dziecko duże? Nie możesz powiedzieć, że jeszcze go używasz? Idzie zima więc może się jeszcze przydać i już. A skoro tak bardzo liczą, że dasz prezent kuzynce to kup bodziaka lub pajacyka za 20zł i do widzenia!

Gość najbrzydsze sa golfy
no ja bym zdecydowanie wózka nie dala przy takiej postawie:o (nie planujesz więcej dzieci tak na marginesie?). jeśli to zrobisz to możesz się spodziewać telefonów przy każdej następnej okazji.jej dziecko będzie rosło, twoje również więc ciuszki, chodzik , fotelik itp też jej sie przydadzą...

Nie rozumiem jak można zrobić sobie dziecko i oczekiwac od rodziny żeby wyprawkę skompletowali....No SZOK Mówię ci jesli chcesz pomóc zaproponuj zwykły tani wózek - powiedz ze albo taki albo żaden Chce markowy to niech sobie na niego zarobią!

moze faktycznie zaproponuje jej fudniecie wozka za 3 stowy jako prezent:P niestety znam jej odpowiedz na pewno powiedzialaby, ale ja chce taki jak ty masz. Mi nikt wyprawki nie kompletowal, bo ja sie nie rozmnazalam w momencie gdy nie mialam z czego zyc

Niektóre tutaj piszecie, że co autorce zależy, niech da bo ją stać. Ale jak ludzi na coś stać, to w większości dlatego, że są rozsądni i nie trwonią rzeczy ani pieniędzy i na to zarabiają. Używane te wózki na alle chodzą średnio po 2000. Ja bym takiego nie przyjęła nawet od rodziny, mając świadomość ile ktoś dał i ile może mu się zwrócić jak sprzeda, mam swój honor. A autorkę stać, bo ma głowę do interesów, co widać. ;)

Gość uunaaaenaa
a ile ten wozek kostzował?

oj tam oj tam, wszystkie leca i oddaja swoje rzeczy, aha juz to widze....owszem robi sie prezenty rodzinie, oddaje sie rzezcy po dzieciach ale!no wlasnie ale- z wlasnej woli a nie bo jakas ciezarna kuzynka( skad wiecie,z e to jest najlepsza kuzynka autorki, maja super kontakt? ot moze zwykla kuzynka ktora jest bo jest ???) sobie upatrzyla wozek i zakodowala wglowie,ze go DOSTANIE? prezenty sie otrzymuje z czyjes dobrej woli a nie wymusza

nie lansowalam sie nigdy wozkiem, no litosci:O Powinnam byla napisac uzywany, nie markowy a moze tez bys sie czegos czepila?

Jak powie,że chce taki jak Ty masz to powiedz" uuuu to już musicie sami się postarać bo drogi był":P Jak to ONA chce?!JAk CHCE to niech ruszy dupę i nazbiera na niego

no wlasnie- cale zycie ma byc swietym mikolajem? i oddawac rzeczy kuzynce co nawet wdziecznosci okazac nie potrafi a postawe roszczeniowa? bo ja biedna jestem wiec mi musisz pomoc? a wala- ciuszki dalas na poczatek- wystarczy jak jest na tyle dorosle zaby dziecko miec- niech bedize na tyle dojrzala zeby mu zapewnic co potrzebne

Ja bym oddala, nie kazdy ma dobra sytuacje finansowa, a skoro Ty ja masz czemu nie pomoc komus innemu, ja bym nawet obcemu oddala, no ale nie kazdy jest taki jak ja :(

Gość Feniks z popiołu
niestety znam jej odpowiedz na pewno powiedzialaby, ale ja chce taki jak ty masz. daj jej szansę :P Może źle ja oceniasz? :D

Gość autorko masz racje ja cie
rozumiem. najłatwiej zrobic dziecko i czekac niech wszyscy na nie kase dają - dobijaja mnie takie panny.

Gość pomagac pomagac
a potem takie darmozjady sie ucza..po co planowac dziecko i czekac nawet jak kogos nie stac,skoro rodzina da wszystko za darmo albo za pol darmo.. mam w rodzinie takiego darmozjada..zrobil sobie dwojke dzieci,a ani on ani jego zona nie maja pracy..ale po co jej nawet szukac,skoro mamusia zaplaci za prad jak przyjada odciac..za wode tez zaplaci,bo przeciez bedzie zal dzieci..ciuchy dla dzieci tez maja za darmo,bo jego matka ma sklep z odzieza i zawsze dba o to,zeby dzieci wszystko mialy,bo inaczej beda chodzic w tenisowkach w zime.. my z moim M robilismy im zakupy jak bylismy na wakacjach w Pl,to potem spraszali znajomych na wyzerke..jak dostaja pieniadze z mopsu to najpierw leca po papierosy i piwko do sklepu.. a mnie sie lzy w oczach kreca jak widze radosc tych dzieci na widok glupiego kakao.. autorko masz 100% racji i nie daj sie..