Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polish&Shine

Wyższa temperatura po owulacji - po clostilbegyt?

Polecane posty

Gość Polish-Shine
Temp. mam taką pewnie od jakiegoś tygodnia już, a nic poza tym. No i ten brzuszek czuje ciągle, ale to też może być po clo. Brałam po raz pierwszy, więc też nie mam odniesienia. :O

Gość Polish-Shine
Rano, pod pachą (nie krzycz, wiem że nie tak - ale pod językiem była taka sama). Wieczorem też mam taką samą.

Gość Boże dziewczyno jaja se robisz
ale o której godzinie rano?

no i sama wiesz, że nie mierzy się temperatury pod pachą;) najpewniejszy pomiar jest pochwy albo odbytu nawet ten pod językiem bywa wątpliwy

Gość Polish-Shine
Boże dziewczyno jaja se robisz ale o której godzinie rano?" - po obudzeniu, różnie (nie chodzę na jedną godzinę do pracy)

Gość Polish-Shine
"najpewniejszy pomiar jest pochwy albo odbytu" - ale to brzmi strasznie :P

Gość Polish-Shine
Ale zawsze jest od 36,9- 37,5 stopnia. Bez względu na porę.

może i strasznie, ale tylko taki daje gwarancję skuteczności;) najpóźniej powinnaś mierzyć o 8.00 ;)

Gość Polish-Shine
A powiedz mi jeszcze - to jeśli owulacyjny pokazał teraz jedną kreskę, to nie jestem w ciąży? Czytałam, że owulacyjny wykrywa wcześniej niż ciążowy.

musiałabyś wybrać sobie porę i mierzyć codziennie o tej samej porze (max 0,5 h poślizgu)

Gość Polish-Shine
Boże dziewczyno jaja se robisz - a jeśli utrzymuje się taka przez cały dzień? To tylko mówi, że to jakiś wirus, czy coś?

Gość Polish-Shine
Kiedy nie zmierzę, to mam teraz np. 36,9, wcześniej tak samo było.

przede wszystkim - musiałabyś mieć 100 % pewności co do tego kiedy owulacja się odbyła aby jakikolwiek test czy to z moczu czy to z krwi mógł pokazać ciążę musi najpierw dojść do ZAGNIEŻDŻENIA ZARODKA, a ten proces odbywa się pomiędzy 4 a 12 dniem PO OWULACJI i dopiero 1 lub 2 dni po zagnieżdżeniu w organizmie kobiety pojawia się ludzki hormon (gonadotropina kosmówkowa) zwany B hcg nigdy nie wiesz kiedy u Ciebie akurat dojdzie do zagnieżdżenia więc należy odczekać te ustawowe max 12 dni + 1-2 dni na możliwość pojawienia się gonadotropiny w obiegu krwi i w moczu faktycznie test owulacyjny w ciąży zawsze wychodzi pozytywny niemniej pozytywny test owulacyjny nie zawsze oznacza ciążę;) zatem jeśli założysz, że owulacja odbyła się w danym dniu i dodasz do tego 14 dni, a test pokazuje 1 kreskę, to raczej w ciąży nie jesteś zawsze możesz też zrobić test z krwi B hcg i po 14 dniach od owulacji jeśli jesteś w ciąży na pewno tę ciążę wykaże

Gość Polish-Shine
Znalazłam, te testy na allegro i tam jest czułość - 25 mlU/ml. (niby standardowa)

Gość Polish-Shine
Czyli nic z tego :(

Gość Polish-Shine
Niby dzisiaj dopiero 12 dzień, a owulacyjny wykonałam 3 dni temu.

Gość Polish-Shine
faktycznie test owulacyjny w ciąży zawsze wychodzi pozytywny niemniej pozytywny test owulacyjny nie zawsze oznacza ciążę zatem jeśli założysz, że owulacja odbyła się w danym dniu i dodasz do tego 14 dni, a test pokazuje 1 kreskę, to raczej w ciąży nie jesteś" Ale te 14 dni, to też mówisz o tym owulacyjnym? Czy ciążowym?

Gość Polish-Shine
A jeszcze mi powiedz: bo jak badałam wieczorem 12 dc i były dwie kreski, a 13 przed południem, już nic nie pokazało. To w ogóle może nie było?

myślę o ciążowym niemniej mnie na przykład test owulacyjny, gdy byłam w ciąży pokazał bardzo wyraźne dwie kreski, kreska testowa był jeszcze mocniejsza niż niż kontrolna;) jak nigdy, bo zawsze gdy testowałam owulację druga kreska była zdecydowanie słabsza od kontrolnej i jeśli jesteś w ciżży to test owulacyjny musi wyjść bardzo wyraźnie

tak jak mówię - tego nie można wiedzieć nigdy na 100% bez monitoringu cyklu albo bez mierzenia temperatury poczekaj do terminu @ i zrób test najlepiej z krwi;)

Gość Polish-Shine
To juz nie mam o czym mówić .. :( Ale zastanawia mnie, bo piszesz że ta druga bywała jaśniejsza. To ja te odrzucałam jako brak owulacji. Teraz dopiero dwie identyczne potraktowałam jako sygnał.

u mnie tak było, u Ciebie może być zupełnie inaczej więc mną się nie sugeruj;) ja miałam bardziej czułe testy 20mlU/ml

Gość Polish-Shine
Tutaj jest na opakowaniu, że ciut jaśniejsza to negatywny. Widocznie zatem każde inaczej..

Gość Polish-Shine
Zatem nie ma opcji, że owulacyjny negatywny w ciąży?

owulację powinny zwiastować testy, na których pojawiają się dwie wyraźne kreski więc tak jak u Ciebie:) u mnie nigdy druga kreska nie była tak intensywna jak kontrolna, a jednak owulacja odbyć się musiała, bo dwa raz zachodziłam w ciążę z tymi testami;) jak widać każda z nas jest inna;)

a tego nie powiem Ci na pewno, bo czytałam tutaj choćby na Kafe, że dziewczynom testy owulacyjne nie wychodziły pozytywne, gdy były w ciąży i to wiele razy to czytałam mnie jednak test owulacyjny wyszedł pozytywny, gdy w ciąży byłam:)

Gość Polish-Shine
Raczej chyba czas porzucić złudzenia. Tak od razu by raczej się nie udało :(

głowa do góry;) dopóki nie ma @ jest nadzieja;)

Gość Polish-Shine
Dziękuję za poświęcony czas :)

Gość Polish-Shine
Boże dziewczyno jaja se robisz głowa do góry dopóki nie ma @ jest nadzieja" Niby jest, ale łudzić się zbytecznie nie ma sensu. :( Nawet teraz zrobiłam kolejny i też negatywny, nawet jasnej drugiej nie ma :(