Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cobyeta

*** WRZESIEŃ 2012 ***

Polecane posty

Ja liczyłam wczoraj ile wydaliśmy do tej pory i wyszło 800zł. a jeszcze musimy szykowac 2500. I tak myślałam że będzie gorzej. Pojeździliśmy po sklepach i okazuje się że na allegro naprawdę mają wygórowane ceny jęsli chodzi o wózki, pościel i takie tam. Ja łóżeczko śliczne bukowe! z szufladą i może byc z kołyską wypatrzyłam za 240 zł. Pościele są mniej więcej w tych samych cenach, może z 10 zł taniej (a i tak na allegro dochodzi przesyłka) A ten grander tutek kosztuje 1300 zł czyli też taniej niz na allegro. I tym sposobem już wiem gdzie kupimy całą resztę.

Gość obżartuszek
netka0902, co do pieluszek jednorazowych to ja na poczatku uzywałam Pampers, później po przeczytaniu mnóstwa pozytywnych opinii na temat biedronkowych DADA kupiłam je i błam zachwycona. Dla mnie lepsze od tych Pampers. Czasami uzyłam Huggies SuperFlex, zwykle Huggiesy marnej jakosci.

Alexia uff, dobrze że malutka dała Ci znac, po prostu nie chciała żeby mama się martwiła i dała znac że u niej w wszystko w jak najlepszym porządku :)

Jest tylko jedno ale co do biedron kowych, podobno wyszła 1 seria (ale podobno już ich nie ma) że z tyłu na tasimce miała jakieś kłujące coś co dziecku skórę drapało, koleżanka ostatnio mi mówiła ale teraz jak kupowała rozdarła 1 opak i już były oki.

Handzia mysle ze to chyba stres na nia tak podziałał..... najwazniejsze ze wszystko jest dobrze:):) ja tez jak byłam w kilku sklepach to nie wszystko jest tansze na allegro zawsze dochodzi przesyłka. Aaa i mam pytanie jaki kupujecie termometr????????? Bo to chyba jedna z wazjnieszych i niezbednych rzeczy

handzia ja tez mialam upatrzone rzeczy na allegro. poszlam do sklepu i okazalo sie ze np posciel byla 20 zl tansza w sklepie niz na allegro:) ale np wozek maja 200zl drozszy. kocyk byl w tej samej cenie - wyszlo taniej w sklepie bo przez internet trzeba doliczyc przesylke. wiec wszystko zalezy od rzeczy jaka sie chce kupic. najlepiej pochodzic poogladac i porownac. mozna czesc rzeczy kupic przez internet a czesc w sklepie:)

Gość obżartuszek
MEGAN86.........25.......30tc......01.09.... Synek - Dawid Ajponka...........27......30 tc......02.09....Córka - Karolinka kama111111......29......30 tc......02.09..... Synek - Manuel Polcia91...........21......30 tc......08.09......Synek - Olivier giga 83.............28 .....29 tc......09.09.....Córka - Karolina mamuska2012....29.......29 tc......09.09.....Córka - Gabriela Madleenn..........27......29 tc......10.09......Synek smerfaskr..........26......29 tc......12.09......Córka - Karolina Netka0902.........29......28 tc......14.09......Córka? Obzartuszek.......27......29 tc......15.09......Córka Basia? nowa-mama........26......28tc.......15.09......Synek truskafffka .......24.......27tc.......20.09.....córka Kasia? Olczak..............25......27 tc......20.09......Córka - Dagmara brak ciąży .........29......26 tc......22.09......Synek. Mama2008-2012...29......26tc.......22.09......synek Tymon 1Alexia2............23......26tc... ..23.09......Córka-Kamila agi_91..............20......26tc.......24.09......Synuś - Olafek handzia26..........26......26 tc......25.09......Córcia-Weronika Betismile...........24......26tc.......25.09......Synek MEGISU78..........34......26 tc.....26.09......Córka- Olimpia Robwalka...........36......27 tc......27.09.......Synek - Kacper mlodamamapyta...21......26 tc......27.09......??? Mama28.............28......27 tc......27.09......Córeczka - Karinka HankaRumcajsa....28......25 tc......30.09......Synek Cypisek

Gość obżartuszku
pięknyy brzuszek, ile waży Twoje dziecko? :)

Gość obżartuszek
Mój wspaniały gin mi nie powiedział, nie miał czasu sprawidzić :/

Gość obżartuszku
no tak, niektórzy lekarze do niczego się nie nadają....

Gość obżartuszek
kto pyta??

Obżartuszku, gratuluje okrągłego brzuszka, a tak sie martwiłaś, że nie rośnie, zobacz jak ładnie wybił ;) Co do tych pampersów to jedynki, te po urodzeniu na pewno bedą firmy pampers, ale potem będe chciała przejśc na inne. O tych Dada, sporo się dzisiaj naczytałam i właśnie sporo dobrych opini, no zobaczymy jeszcze. Warto będzie zrobić tak jak pisze Ajponka, kupić np. z dwóch różnych firm i porównać. Coś czuje, że ja wypróbuje sobie więcej niż dwie firmy. Alexia, no nareszcie !!!! Ciesze się, że się uspokoiłaś :) Co do tych zakupów na allegro to faktycznie nie wszystko jest tańsze, ale sporo rzeczy jest. Np dziś byłam w rossmanie i patrzyłam sobie na ceny Oliatum 500 ml- emulsji do kąpieli i kosztuje 64 zł, na allegro ta sama emulsja dostępna jest już za 41 zł, więc przebitka niesamowita, nawet dopłacając przesyłkę 6 czy 8 zł się opłaca. Ale jesli chodzi np. o podkłady do przewijania to w rossmanie np. 14,99, a na allegro te same 17 zł, więc rozpiętość jest.

Gość obżartuszek
Lepiej, dziekuje. Wczoraj byłam na kroplówce. Miałam 2 razy robione ekg, wszystko w porzadku.

Gość smerfaskr
uff, alexia- dobrze, że małe dało o sobie znać :) Obżartuszek - super brzuś. Pamietam jak sie z nas dziewczyny podsmiechiwały, ze nic po nas nie widać a poten nas wywali:) Sprawdziło się:):) ja do tej pory wydałam z 500 zł,jeszcze wydam około 1200 zł . Także wyprawka wyjdzie niedrogo z tym, że odpada mi wóżek i fotelik samochodowy.

Netka myslisz ze te na allegro kosmetyki sa dobre? ja raz skusilam sie na tusz z Loreal'a dwustronny bo byl 25 zl tanszy niz ten co kupowalam w sklepie. ale niestety okazal sie kicha! po pierwsze skonczyl sie po 2tygodniach a po drugie nie bylo takiego efektu jak po kupionym np. w rossmanie.

Gość smerfaskr
na allegro opłaca się kupic sudocream 500g z przesyłka gratis za 41 zł. Na pewno bardziej ekonomiczne niz małe pojemniczniki 250 g za 26 zł. Wczoraj w mieście widziałam dwa smieszne wózki- jeden miał taka budowę jak czołg- grube , duże koła i małą gondolę i wózek 3 kołowy, którym kobieta miała spory problem, żeby wyjechać na chodnik a przejechaniu na osiedlu po rolkach na schodach nie wspomnę. Dało mi to do myslenia...

Myśle, że jak sprzedawcą jest apteka, która ma 0 negatywnych komentarzy to są dobre. Nie zaufałabym, gdybym podejrzewała, że coś może być nie tak. Sklepy stacjonarne z reguły mają wyższą marżę, ale to z oczywistych powodów. Moja koleżanka raz kupiła z rossmana, a potem wyczaiła, ze to samo na allegro ma taniej i ani razu nie pożałowała swojej decyzji. Teraz przerzuciła się na emulsję Ollian, którą też zamawia z all. i jest tak samo zadowolona jak z produktu kupionego bezpośrednio w sklepie.

Gość obżartuszku
ja się tu nie udzielam, ale też mam termin na 15.09. i również nie wiem, ile waży moje maleńtwo oczywiście często Was podczytuję

czesc dziewczyny :) netka wózek bedzie do 2 tygodni ale pamietam zeby dac znac :) co do pieluszek to ja zdecydowanie tylko pampersy. kiedys kupilam huggis i nawet przy dziewczynce "przeciekały" alexia super ze dzidzia dala znac :D na pewno Ci ulżylo :) z proszków do prania to ja uzywalam jelppa i teraz tez tak bedzie, to samo tyczy sie plynu do plukania bo nie wyobrazam sobie zeby nie przeplukac ubranek z proszku. jak nie bylo jelppa to uzywalam tez loveli. dziewczyny jezeli przy jakims wpisie pomijam nicki albo pomyle to sorki ale dopiero was poznaje. a wczoraj zaczelam 27 tc wiec bardzo prosze o poprawienie tabelki bo ja sie jej nie tykam :)

MAdleenn wózek bardzo fajny, ale chyba bez fotelika ? Chyba, że nie doczytałam. Cena też akceptowalna, może przekonasz męża ;) Mamo2008-2012 a w jakim kolorze zamówiłaś ten wózek, czarnym jak w aukcji? Kurcze mi się w tym czarnym kolorze bardzo spodobał, mimo, że nie miałam w planach tak ciemnego, ale ten ma to coś ;) Jestem mega ciekawa opini, bo w żadnym sklepie stacjonarnym u nas niestety nie mogłam go znaleźć, tak samo tutka grandera :( Obawiam się, że bez przymiarki będę musiała kupić przez allegro,a co jeśli będzie nie taki...

wozek bez fotelika:( z fotelikiem jest o 200 zl drozszy. ale nam fotelik jak sie okazalo odpada bo mamy dostac od szwagierki w prezencie:D no i jesli chodzi o cene to wiem ze nie jest jakas bardzo wysoka w porownaniu do innych wozkow. tylko ze kiedys mialam wybrany ten wozek: http://allegro.pl/kunertgold-aluminium-4-gratisy-lekki-i2432999463.html i on z fotelikim i wszystkimi dodatkami kosztowal 1000zl. ale ten czarny jest jednak zdecydowanie ladniejszy. dawniej ogladalam tylko wozki brazowo-bezowe. teraz jednak zakochalam sie w tym enzo evo czarnym...

netka jak Ci sie nie spieszy to poczekaj az dostane i ocenie. ja zdecydowalam sie na czarny bo najbardziej mi sie podoba i wiem ze nie bedzie widac tak brudu, mam na mysli głownie spacerówke. wczoraj dostalam meila od sprzedawcy ze mam czekac od 5-14 dni bo on go sprowadza z niemiec. i z tego co czytalma na jakim forum to w niemczech tez sie go nie da kupic w sklepie tylko online. madleen wózek swietny, tylko sprawdz ile Cie wyniesie dokupienie do niego fotelika-jezeli masz w planach. a dostalam dzisiaj posciel i jest bardzo ładna:) jestem zadowolona z tego zakupu.

Nie spieszy mi się i spokojnie poczekam na Twoją opinię:) Zakup wózka zostawiam na sam koniec, czyli pewnie w sierpniu. Madleenn ja też patrzyłam na wózki beżowo brązowe, ale ten czarny mnie ujął, więc Tobie też się nie dziwię, że zmieniłas zdanie ;)

alexia - ciesze sie, ze malenka dala o sobie znac. Wiem jak to jest, bo jakis czas temu tez mialam stresy, ze mala sie nie rusza. obzartuszek - super brzuszek okraglutki :) Moj gin tez mi nigdy nie mowi ile wazy dziecko a juz dwa razy sie pytalam. Tylko straszy, ze moze byc 4 kilogramowe wiec pewnie juz teraz jest duze :) Madleen - fajny ten wozek, ktory ci sie podoba i mysle, ze cena przystepna. A kolor czarny bardzo mi odpowiada i widze coraz wiecej wozkow w tym kolorze.

Netka my mamy jeszcze z mężem kasie za andrzejki i sylwka ale doskonale cię rozumie :-) Ajponka mebelki bardzo gustowne , delikatne mnie sie bardzo podobają :-) Alexia widzisz kochana dzidzi jednak dało znać :-) napewno jest wszystko ok :-) i zmiataj na L4 ja tylko do końca czerwca i idę odpoczywać :-) Co do łóżeczka jeszcze go nie mam ale chciałabym żeby już stało w sypialni :-) Co do pampersow narazie zdecydowanie firmy pampers pózniej sie zastanowie, co osoba to inna opinia więc muszę sama sprawdzić :-) Obzartuszek brzusio fajniusio :-) Madleenn wózek bardzo ładny przypomina troszkę ten który mam upatrzony z firmy maxi cosi Co co zakupów na Allegro to jestem zawsze bardzo zadowolona nie zdążyło mi sie narazie żadne oszustwo. A często naprawdę można kupić coś tanio. Smerfaskr ja osobiście nie mam nic do wózków na trzech masywnych kołach moja koleżanka taki posiada z firmy Quni i jest super, rownież łatwo i lekko sie go prowadzi:-)