Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pierwszy mamusiaaa2

Jak spałyście/ śpicie w ciąży??? POMOCY

Polecane posty

Gość Pierwszy mamusiaaa2

Na plecach nie wolno,na prawym boku nie wolno..:/ A jak śpie na lewym to mnie kręgosłup zaczyna boleć..najlepiej by było na rzęsach,a to dopiero 7miesiąc. Jak wy śpicie?? Czy mimo że nie wolno na plecach to śpicie tak?Bo mnie tak by było najwygodbniej

Gość wszorajszymdzniemjest
spalam jak mi bylo wygodnie:) i wszystko jest ok

Gość gość
Ja też spałam jak mi było wygodnie zdarzało się nawet na brzuchu bo tak spałam przed ciążą :)

Gość babababura
ja też śpię jak mi wygodnie. Ale lewy bok jak najbardziej wskazany!

Gość też w 7 miesiącu
niewygodnie to byłoby mi spać tylko na jednym, lewym boku przewracam się po stokroć z boku na bok, na plecy;)

Gość iwiibcv
skaczę po łóżku jakbym owsiki miała :) raz prawy, raz lewy, raz plecy :) mam tę długą poduszkę do spania pod brzuch i nogi , kładę się jednym bokiem na niej i nawet udaję, że na brzuchu śpię, choć tylko chwilkę :)

Gość ja spałam na plecach głównie
pierwsze słysze ze nie wolno

Gość pitulinka
w dwuch ciazach spalam, tak jak mi bylo wygondnie. Co to za bajki z tym spaniem, ludzie troche zdrowego rozsadku nie zaszkodzi.

Gość fxthth
A ja na lewym boku traciłam czucie w lewej ręce, jakoś nie umiałam nigdy spać na tym boku i zawsze sobie tak tą rękę uciskałam że skutecznie odcinałam do niej dopływ krwi ;) Dlatego też nie spałam na lewym boku ;)

Gość mamama27
kup poduszkę rogala - rewelacja - i odciąża brzuch - i tak sie nauczyłam z nim spać że nawet na patologii ciąży spałam z kołdrą położoną jak ta poduszka - bo inaczej było bardzo niewygodnie

Gość amanda ooooooo
ja na lewym choc na prawym to zawsze lu bilam a teraz po ciazy polubilam lewy oj i jak to sie cudownie spalo nie to co teraz do dzidzi trza wstawac

Gość Kamiśśśka<3
Niby czemu nie wolno na plecach. Ja normalnie spałam ;)

Gość nestea......
ja tez spie jak mi wygodnie, raz na lewym, raz na prawym i czasem na plecach. zreszta moj syn sam mi sygnalizuje jak mu cos nie pasuje i wtedy i tak sie obracam inaczej jak czuje ze cos w brzuchu mnie uciska.

Gość Pierwszy mamusiaaa2
Wszędzie pisze,że może dojść do niedotlenienia płodu przy spaniu na plecach..A ja jako pierworódka siedząca teraz w domu czytam wszystko..:/

Gość maryjetta.
Ja cale zycie spie na brzuchu i w ciazy mimo trudnosci tez na brzuchu spalam pokrzywiona Dziecku sie nic nie stalo

Gość bambiska
Za duzo czytasz!!! i to napewno glupot.

ja tylko na lewym. na plecach momentalnie robi mi się słabo i nie mogę złapać oddechu, na prawym wytrzymam nieco dłużej niż na wznak ale po 10 minutach ta sama sytuacja - nie mogę złapać tchu. więc od 20 tygodnia tylko na lewym boku.

Gość nestea......
ja jak spie na plecach to mam glowe wysoko, mimo, ze przed ciaza spalam prawie na plasko. i tez zawijam sie taka wielka koldra i ukladam sobie miedzy nogami.

Gość magrog
Jak mi było wygodnie tak spałam. Pod koniec ciazy to najwygodniej było mi na fotelu :))

Gość a ja to jestem w 8mc
i spie na lewym boku... na plecach jak leze to brzuch mi twardnieje zaraz a na prawym uciska mi chyba maly na pecherze i pozostaje tylko lewy bok...choc ja w nocy nie moge spac... ciezko mi i chodze niewyspana