Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kas93

Ciąża w wieku 18 lat

Polecane posty

Gość Kłoliberek
Nazywasz pustakami osoby odpowiedzialne i nie strzelające sobie świadomie dzieciaka w wieku kilkunastu lat?

Gość Kas93
Wiek nie czyni odpowiedzialnym.

Gość PrzemierzamLasy
Dziwne, że obrończyniami wczesnego macierzyństwa są tylko te puste panienki, które urodziły dzieci przed 20 rokiem życia:-O Tak, to cudownie mieć dziecko kiedy nie ma się pracy, wykształcenia, lokum i pieniędzy. Przecież to takie naturalne że małolaty mają dzieci i jeszcze chwalą się jakie to wczesne macierzyństwo jest cudowne, ja jeszcze rozumiem te które się zabezpieczały ale stało się, ale te które z premedytacją uprawiały seks bez zabezpieczenia za cholerę zrozumieć nie mogę. Jaką nieodpowiedzialną idiotką trzeba byc żeby będąc w szkole świadomie zmajstrować sobie dzieciaka??

Gość Kas93
Bo CHCIAŁAM. Bo wiem, że DAM RADĘ, okay? Czy to nie jest wystarczający argument?

Gość Idalia39
Tez nie rozumiem kobiet ktore sie tak tu bulwersuja tym,ze jakas dziewczyna bedzie miala dziecko w wieku 18 lat.jedna to nawet napisala ze jej cisnienie skoczylo to wez lepiej nie czytaj tego typu topikow,bo zylka Ci jakas peknie i bedzie tragedia i synka osierocisz czy cos...:P Co to w ogole Was obchodzi ile dana dziewczyna ma lat gdy rodzi dziecko,Wy tych dzieci chowac nie bedziecie wiec wyluzujcie.Jednym dziewczynom sie udaje stworzyc normalna kochajaca sie rodzine a innym nie,a wiek nie ma tu nic do rzeczy,Znam sporo malzenstw ktore swiadomie wszystko sobie planowali i nie byli juz wcale tacy mlodzi i co? Wiekszosc z nich sie rozpadla,po co wiec uogolniac? Mam kolezanke ktora wyszla za maz gdy nie miala jeszcze 18 lat(wpadka) Maz jej mial 19 gdy sie pobierali i sa juz 22 lata po slubie i zyje im sie super.Ja rowniez wpadlam w wieku 18 lat moj owczesny partner byl ode mnie starszy o 8 lat planowal ozenek ze mna,ale ja sie nie zdecydowalam chcialam poczekac,chcialam byc pewna,ze chce byc z tym czlowiekiem do konca zycia,no i niestety po dwoch latach sie rozstalismy on mial inne wyobrazenie o zyciu a ja inne,ale mimo wszystko nie zaluje niczego,zalowalabym gdybym wyszla za niego za maz.Zaraz ktoras tu napisze,ze biedne dziecko bo chowalo sie bez ojca,ale wcale tak nie bylo bo kontaktow z dzieckiem nigdy mu nie zabranialam i corka ma z nim do dzis wspanialy kontakt,pomimo tego ze nie mieszkamy w Polsce. Zenujace nie jest to ze dziewczyna urodzi dziecko w wieku 18 lat,lecz to ze takie nietolerancyjne jestescie jak w ogole tak mozna z gory zakladac,ze bedzie zle? No ale to tylko Polki maja takie negatywne podejscie do zycia...Autorko Ty niczym sie nie przejmuj,mysl dalej pozytywnie bo takie myslenie to polowa sukcesu.Zycze powodzenia i pozdrawiam trzymaj sie i nie daj sie zjesc tym zmijom ;)

Gość Kłoliberek
Dziecinko ty chyba nie wiesz co to jest odpowiedzialność. Odpowiedzialność to nie jest stwierdzenie "hej mam 17lat jestem gotowa na dziecko, ze wszystkich dam sobie radę!" Odpowiedzialność to jest sprowadzanie dziecka na świat kiedy masz wykształcenie, które pozwoli podjąć ci pracę, kiedy stać cię na wzięcie kredytu na mieszkanie, kiedy możesz pójść na macierzyński bez zamartwiania się czy starczy do pierwszego, kiedy nie obarczasz wychowaniem i nakładem pieniężnym swoich rodziców, kiedy jesteście z partnerem gotowi wychować dziecko bez niczyjej pomocy. A te wszystkie rzeczy przychodzą z biegiem lat.

Gość 48437
hej, czy to mozliwe ze jestem w ciazy?? okres spoznia mi sie juz 3 dzien i nic nie zapowiada ze go dostane, mam śluzu dosyc sporo i czuje mokro, w brzuchu mnie tak "ćmi", wczoraj zrobilam test ale nie z porannego moczu tylko o 18 ale wczesniej sikalam o 17 to nie wiem czy ten mocz bylo dobry. zapomnialam dodac ze współzyłam z chlopakiem bez zabezpieczenia i doszedl na zewnatrz ale troche mi tam spadlo;(

Gość PrzemierzamLasy
Tak, jesteśmy żmijami bo nie głaszczemy po główkach nastolatek w ciąży i nie mówimy :jesteście świetne że zdecydowwałyście się na dziecko! To idealny czas! To cudowne!

Gość 48437
prosze, niech mi ktos odp, to wazne:(

Gość PrzemierzamLasy
Możliwe, że jestes w ciąży ale równie dobrze możesz nie mieć okresu z powodu stresu, skoro jednak test wykonany po terminie miesiączki był negatywny to raczej mało prawdopodobne żeby była to ciąża, zrób jeszcze jeden test z porannego moczu żeby się upewnić

Gość 48437
no byl negazyw ale to byla bardziej woda a nie mocz, bo byl z godziny i pilam duzo wody;(

Gość 48437
zaczelam sie stresowac dopiero dzisiaj wiec to nie od starsu:( wczesniej to bagatelizowalam:(

Gość Kas93
Nie chodzi o to, żebyście nas głaskały, tylko o to, żebyście nie potępiały, bo to indywidualna decyzja. Przede wszystkim nie powinnyście nikogo obrażać.

Gość 48437
przez jakies kilka cykli okres mi sie przesuwał o pare dni do przodu i mialam je krotsze a teraz mi sie spoznia;( to nie dziwine??;(

Gość Kas93
48437 w którym dniu cyklu był stosunek?

Gość 48437
praktycznie co 3-4dni oprocz okresu;(

Gość Kas93
Tak, to jest prawdopodobne, że jesteś w ciąży.

Gość też mam 18 lat
ktoś tam pisał o pracy, no powiedzmy że autorka w wieku 19 lat urodzi a w wieku 25 bedzie szukała pracy to powie pracodawcy że ma dziecko 6 letnie odchowane to chyba ją bardziej bedzie chciał przyjąć niż 25 latke która jest swieżo po ślubie i pewnie za moment zajdzie w ciąże i na macierzyńskie pójdzie... nasze państwo to państwo starzejące sie i jeśli nie zrozumiemy że dzieci są ważne, nawet od tych ,, pustych nastolatek" jak to niektórzy piszą, to za pare lat te super świetne wszystko wiedzące panie dostaną 500 zł emerytury i życze powodzenia w przeżyciu od 1 do 1.... stało sie i sie nie odstanie, zamiast dać jej troche wsparcia to zaraz ją z błotem depczecie ona już za pare miesięcy bedzie wiedziała co znaczy być matką, co znaczy wstawanie po nocach, ząbkowanie i wiele innych. ale na prawde dziecko motywuje, moja koleżanka w wieku 16 lat zaszła w ciąże a w wieku 17 urodziła, teraz ma już 4letniego synka. studiuje, pracuje, ma nianie do tego małego, wynajmuje mieszkanie mimo że ją chłopak zostawił. u niej zdiagnozowali ciąże a nie nowotwór. właśnie jest 21 wiek i ludzie powinni być otwarci na ciąże u nastolatek a nie takie zacowafnie i zaciemnienie owszem też uważam że najpierw należy sie wykształcić, znaleźć prace itp i dopiero starać sie o dziecko ale jeśli sie stało to musi teraz być silna i dać sobie rade mimo wszystko, chociaż nie bedzie kolorowo i sielankowo. a posty typu pustaki zamiast mobilizować ją do działania, wrecz przeciwnie dołują a teraz juz chyba nie jest ważne to co sie stało bo sie stanie i nie odstanie, teraz ważne jest dziecko, żeby było zdrowe i skończyła szkołe

Gość PrzemierzamLasy
Co 3-4 dni się kochaliście bez zabezpieczenia i w dni płodne? Skoro nie chcesz być w ciąży to zacznij się zabezpieczać bo to bardzo ryzykowne co robisz. Zrób jeszcze jeden test, jak wyjdzie negatywny to w ciąży nie jesteś, a okres może się spóźniać przez dziesiątki różnych powodów

Gość 48437
ale od bazrdzo dawna mi sie nie dpoznial, jak juz to dostalam wczesniej niz pozniej;(

Gość lollineska
autorko wez sobie obejrzyj "nastoletnie matki" czy jak to sie nazywa na mtv...da ci to do myslenia. tak sadze:)

Gość 48437
za pare mies biore slub;( co ja wtedy zrobie;(((

Gość też mam 18 lat
jeszcze mam takie pytanie czy te panie które tak na nas piszą pustaki żyją w średniowieczu ? bo wydaje mi sie że to właśnie w tej epoce kamieniowali nastoletnie ciężarne...

Gość lollineska
Idalia mieszkamy w Polsce, a nie w "Hameryce"...tutaj polityka n9ie jest nastawiona na rodziny i rodzenie dzieci...wez to pod uwage. poza tym autorko powiedz mi, czy nie milej byloby wziac slub z milosci, z wyczekiwania, ze "czekalam na ukochanego iles czasu az w koncu jest moj" niz brac slub, bo dziecko w drodze? bo pewnie skoro tak sie "kochacie", to pewnie myslicie tez o slubie, mieszkaniu...no i manna bedzie spadac z nieba. jest niewiele starsza od ciebie, ale takich glupot to ja nie slyszalam. jestes naiwna bardzo. swoje wnioski opieram tylko na twoim toku myslenia.

Gość lollineska
tez mam 18 lat dziewczynko piszemy tak, bo jest 21 wiek i nawet w glupim sklepie spozywczym mozna kupic gumki. a w sredniowieczu, czy jeszcze w innej epoce- chodzilo wylacznie o to, ze tylko po slubie sa dzieci...jakos dziwnie podchodzisz do sprawy. nie ma co porownywac 21 wieku, do epoki kamienia lupanego!to tak jakbys porownywala audi do fiata:/

Gość Kas93
Chcemy wziąć ślub za kilka lat, jak troszkę odchowamy dziecko. I właśnie dlatego tak chcemy zrobić, żeby to była decyzja niczym innym niepoparta, tylko uczuciami.

Gość też mam 18 lat
48437 nie panikuj :) ja tez zawsze miałam okres wcześniej o pare dni a bardzo rzadko mi sie spóźniał, może w twoim przypadku jest podobnie. zrób jeszcze jeden test i zobaczysz. ale radziła bym Ci stosować środki antykoncepcyjne , to koszt tabletki ok 27 zł a plastry ok 50 zł ale oczywiście jedynie ginekolog Ci je przepisze, a łatwo dostepne są prezerwatywy. bo jak już ktoś wcześniej pisał to ryzykowne bo stosunku pół a ciąża cała

Gość 48437
dziekuje za odp:* trzymajcie sie i nie przejmujcie sie jak Wam zle pisza:* powodzenia:)

Gość też mam 18 lat
ale człowiek czesto popełnia błedy i to normalne. ale chyba lepiej że dziewczyna chce urodzić a nie usunąć i po sprawie

Gość lollineska
Kas93 czasu nie da sie cofnac....ale co dalej??? Co ze szkola? Chociaz w erze "kazdy ma mgr" o studia latwo, ale co z praca?:/ Nie szkoda ci???? Sama tez nie naleze do imprezowiczek, ale stracisz wolnosc, a bedziesz za to uwiazana:/