Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamuska_kwiatuszka

czy usunięcie dolnych zębów mądrości zmniejszy optycznie szczękę??

Polecane posty

Mam nietypowe pytanie, szukam na necie czegokolwiek ale nieststy nie udało mi sie, moze ktokolwiek cokolwiek wie na ten temat. Otoz czy wyrwanie dolnych ósemek zmniejszy troche szczeke co za tym idzie żuchwę? ja nie wiem dlaczego ale z wiekiem ze szczuplej na dole pociągłej buzi zobiła mi sie dość kwadrtatowa szczęka i wystające kości żuchwy jakbym brała sterydy:) a nie brałam..pomyslałam dlatego, o takiej formie jej zmniejszenia chodźby o 2 milimetry???

Gość ana833
nie ,nie zmniejszy sie.

Gość a ja tez powiem
niestety nie popracuj nad fryzura i makijazem

Gość vcbdxvbdfvdfgvdfs
a czy usunięcie jedynek ją powiększy? Zastanów się.

a co maja jednynki do tego..zęby mądrości są na samym szczycie żuchwy..ja się zastanawiam bo pamiętam że kiedys słyszłam o koleżance co w tym celu usuwała sobie wszystkie ósemki, dokładnie w celu wyszczuplenia twarzy..ale może to bujda..

Gość jaa tezxz
tez tak slyszalam. sama po wyrosnieciu 8semek mam 2 razy szersza szczeke dolna :(

Gość mamuska_kwaituszka
o rany to moze jednak, zapytam w styczniu mojej dentystki bo sie wybieram, chcialabym żeby to była przyczyna bo wtedy usuniecie ósemek może chociaż ciutke zmniejszyłoby te kanty na dole a to byłoby coś:)

Gość 1001
Może przytyłaś poprostu? Mi się wydaje, że w dorosłym wieku szczęka się już nie powiększa, mi np. nie chcą wyjść do końca zęby mądrości bo mają mało miejsca, ale coś ostatnio jeden zaczął się bardziej ujawniać.

nigdy nie słyszałam o takim sposobie... zębów jednak nie powinno się usuwać, jeśli nie ma ku temu powodów zdrowotnych.

nie nie przytulam, to ogolnie wyglada tak, mialam kiedyś twarz tzn dól twarzy w trójkąt teraz mam w kwadrat z wyraźnie zaznaczonymi kantami żuchwy, nie jest to jakas masakra jak niektóre kobiety maja widuje takie na ulicy lub w TV, ale kiedyś moja twarz był bardziej kobieca, ogólnie wiadomo, że duża dolna szczęka jest oznaką męskości:) ja jestem 100% kobietą:) mam nadzieje..hehe

Gość madame prut- prut
ciesz sie, prawdopodobnie nie bedziesz miala podwojnego podrodka i opadajacych polikow na starosc

Gość gość
Czyli w sumie jedna wypowiedz, ze nie pomniejsza szczeki. Reszta powatpiewa. Czemu nikt nie napisze jak jest na prawde? Tez chce wiedziec. Pomimo iz jestem plci meskiej i to mesko wyglada, to u mnie nazbyt mesko. Twar mi zbrzydla. Kiedys mialem lepsze powodzenie u kobiet. Wygladam jak Anorld Schwarzenegger troche teraz. Nie dosc, ze ciutke wysunieta, to szeroka i w sumie zamiast twarzy, to wyglada to tak, ze najwydatniejsza jest szczeka. Przy przyjeciu do pracy patrza na twarz i nie wyglaa to zbyt inteligentnie. Wygladam jakbym za duzo testosteronu mial a miesni wcale. Moze troche przesadzam ale przydaloby sie zwezyc dolna szczeke. I dobrze by bylo cos wiedziec na temat zebow, ktore niepotrzebnie sie wyrzynaja i czy rzeczywiscie nie stanowia problemu w walorach estetycznych wizytowki jaka jest twarz.