Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sinead

Używacie tłuszczu do patelni ceramicznej?

Polecane posty

Kupiłam berghoffa i chciałabym smażyć bez tłuszczu, ale na instruckji piszę, zeby nie stawiać czystej patelni na ogień, ale żeby też nie kłaść niczego na zimną patelnię bo przywrze:/ Co więcej pisze ze np placki ziemniaczane nie smażyc na tłuszczach roślinnych, to na czym mam smażyc?? Na maśle? smalcu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
niby nie trzeba tłuszczu, ale ja używam olej rzepakowy bo uważam że skoro i tak jest niezbędny do diety, to dlaczego by nie - niewiele - łyżeczka-dwie wystarczą :) a zawsze to odrobina zdrowia w jedzeniu więcej ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Do Sinead
Też chcę kupić ceramiczną berghoffa. Oglądałam na allegro. Jesteś zadowolona z tej patelni ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zdołałam jej użyć tylko raz, bo dopiero co kupilam. Po pierwszym razie jest wszystko ok, dobrze się smażyło. Chciałabym ją mieć na lata, a czy się uda, nie wiem. Ostatnio jedną teflonową wywaliłam do kosza, wytrzymała rok. Berghoffy ceramiczne są chyba rożne, ja mam BERGHOFF SCALA CAST LINE FERNO CERAMIC.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość heeeehhhhe
Daję kaczy smalec. Oleje roślinne smażone są niezdrowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Do Sinead
Kupiłaś patelnię razem z pokrywką ? Mogę wiedzieć ile dałaś ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bez pokrywki, tzn pokrywkę kupiłam osobno. Dałam 93zl za 26cm.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość heeeehhhhe
Jak to do czego? Do sałatek przecież....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość heeeehhhhe
A ja dodaję tak oliwę, jak i różne oleje: lniany, awokado, z pestek winogron, z orzechów... każdy ma inny smak (nawet zwykłą zieloną sałatę można więc ciekawie urozmaicić) i inne wartości odżywcze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×