Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lologia

do niedawna dobijała mnie kiepska praca a teraz..........

Polecane posty

Gość lologia
ja jestem z małopolski i u nas często są oferty pracy dla technika lub magistra farmacji a drugiej strony dla mnie to taka praca jak w innym sklepie a odpowiedzialność większa

w sklepie?? to już kwestia podejścia tylko w owym "sklepie" jak to określasz pracuje wykwalifikowany personel

Gość lologia
ok a czym się różni przecież to też sprzedaż tylko leków wiadomo, że personel wykwalifikowany a jaka pensja ? większa niż w sklepie ? moja kuzynka pracuje w aptece to mam obeznanie w temacie

w aptece nie masz smrodu makreli i innych, nie babrasz się w ziemniakach, mące itd w aptece jest czysto a w takim warzywniaku???

poza tym można dostać pracę w aptece szpitalnej tam jest o wiele lepiej niż w ogólnodostępnej tylko oczywiście ile jest aptek szpitalnych a ile ogólnodostępnych? mi taki charakter pracy pasuje czysto i pachnąco pacjenci to już inna sprawa a bywa różnie na problematycznych ludzi możesz trafić wszędzie

Gość lologia
a u obuwniczym, kosmetycznym odzieżowym, meblowym to co źle mają ? mają jeszcze mniej pracy i odpowiedzialności niż w aptece chodzą elegancko ubrane w szpilkach w makijażu i tipsach i maja czas na kawkę i pogaduchy a w aptece ciągle ruch

Gość wqrwertrytu
"kurcze jak niektorzy ludzie to robia ze zarabiaja po kilka tysiecy?" "proste, kradną i dorabiają się na cudzej krzywdzie" "No bardziej idiotycznej wypowiedzi dawno nie czytałam. Nie wiem czemu w tym narodzie nadal jest przeświadczenie, że większość to biedaki a jak ktoś już się czegoś dorobi to zaraz złodziej :/ Skończ dobry kierunek studiów na dobrej uczelni, poucz się języków, kilka kursów, staż w trakcie studiów i znajdziesz dobrą pracę. Wiadomo nie od razu dostaniesz kilka tysięcy, ale po 3-5 latach już na pewno twoja pensja będzie oscylowała w tych granicach." jasne jak ktoś kradnie, nawet niebezposrednio ale zawyżając ceny towarow i uslug to to tez jest zlodziejstwo i ktos taki po prostu kradnie. biedni ludzie muszą np. kilka miesiecy pracowac zeby moc isc do dentysty i wstawic sobie zeba, bo taka szmata dentysta nie zadowoli sie 2 tysiakami, on musi 5 tysiecy albo i wiecej... wiec ludzie, zlodziejstwo to jedyny sposob zeby zyc godnie na tej ziemi. a wielkie bogactwa skad sie robią? z pracy niewolnikow, ktorym ci bogacze placą grosze a sami mają miliony. nie ma cudow, kradnij, zdzeiraj z ludzi to sie dorobisz

Gość lologia
w uczciwej pracy to się garba dorobisz :p piszesz jak jest nikt nie ma skrupułów ja nie mam pracy a muszę iść wyleczyć ząb i muszę zapłacić 800 zł i żaden dentysta się nie zlituje, że nie mam pracy tylko 500 zł zasiłku

ja mam 500 zł alimentów i nikt mi się nie pyta jak żyje bo ludzi to nie obchodzi a uczę się na kolejnym kierunku

Gość też szukająca pracy...
ząb w bardzo złym stanie albo z kretym kanałem tyle kosztuje, normalna plomba kosztuje 120zł (inna rzecz, że dentyści często naciągają też na kolejne wydatki)

Gość lologia
mam leczenie kanałowe które kosztuje 800 zł, bo w przychodni nie mają sprzętu tylko w prywatnym gabinecie

leczenie u stomatologa to naprawdę duże koszty ja na szczęście nie mam problemu z zębami

nikt nie ma skrupułów, to prawda. Ja w jednej z prac zarobilam niewiele ponad polowę tego co osoba po znajomości bez doświadczenia w zawodzie na stanowisku, którego nikt nie chciał ze względu na odpowiedzialność

bez znajomości dzisiaj to tragedia ja akurat w zeszłym roku świeżo po uzyskaniu dyplomu starałam się o pracę w aptece i przyjęli dziewczynę z którą chodziłam na wykłady i pamiętam jak mówiła, że ona musi zdać egzamin państwowy bo ma obiecaną pracę ja sobie myslałam ciekawe w ktorej aptece, mówiła ze ją znajomy namówił na ten kierunek bo jej to tak nie bardzo się podoba, po ok mcu idę do apteki patrzę a tu ta dziewczyna, podchodze do okienka mówię że chce vitapil a ona że co? nie rozumiała co chcę nie umiała nawet tego w komputer wpisać pewnie pisała przez w i dlatego jej nie wyszukał program i widzisz z takimi ludźmi sie przegrywa:(

lologia Może i nikt nie pyta cię skąd weźmiesz na dentystę, ale powiedz co zrobiłaś w życiu żeby dużo zarabiać? Ile wkładu włożyłaś w swoje wykształcenie i doskonalenie, żeby teraz tak gadać... Kurde! Ludzie się uczą, zarywają noce na studiach, wyjeżdżają za granicę zdobywać kwalifikacje, uczą języków, pracują na stażach za grosze to potem i mają tysiące, ale z nieba im one nie spadły. Najlepiej skończyć ogólniak albo "modny i bezrobotny" kierunek studiów, a potem narzekać że się ma pensję 1500 zł...

Mimi89 Na twoim miejscu wyjechałabym szukać pracy do innego miasta. W Warszawie ciągle szukają techników i farmaceutów...

nawet w zawodach bardziej odpowiedzialnych niż sprzedawca zarobisz niewiele więcej, jeśli nie masz możliwości wytargowania się. Nie wszystko jest takie oczywiste :( ech

tylko trzeba mieć za co i nie mieć żadnych zobowiązań i nie mam tu na myśli dzieci czy mężą ale rozwiązanie nie jest głupie

Gość jesteś idiotką i on również
jasne jak ktoś kradnie, nawet niebezposrednio ale zawyżając ceny towarow i uslug to to tez jest zlodziejstwo i ktos taki po prostu kradnie. biedni ludzie muszą np. kilka miesiecy pracowac zeby moc isc do dentysty i wstawic sobie zeba, bo taka szmata dentysta nie zadowoli sie 2 tysiakami, on musi 5 tysiecy albo i wiecej. - przeprowadź się do na Kubę albo do Korei.

znajoma mieszka w Poznaniu, jest technikiem farmacji, 8 lat pracuje w zawodzie i na rękę ma 2 300 nie jest źle uważam tylko taka z niej znajoma że mnie nie wkręci nigdzie:(

Gość jhgjtrss
lia lia lila - fajne zdj. nr1;)

Gość lologia
lia lia nie opowiadaj, że jak ktoś jest wykształcony to już musi super zarabiać, bo to nie prawda prawda jest taka, że prawie każdy pracodawca chce zaoszczędzić, chce mieć wykwalifikowanego pracownika ale za grosze więc nawet ludzie po dobrych kierunkach zarabiają grosze poza tym praca to nie tylko praca na wysokim stanowisku sprzedawcy, śmieciarze, kanalarze, robotnicy, kierowcy, drogowi i tysiące innych zawodów też się liczą i też powinni godnie zarobić, bo ich praca tez się liczy i jest potrzebna nie wszyscy urodzili się po to aby pracować jako kierownik czy dyrektor poza tym taki szary robotnik więcej się narobi niż niejeden za biurkiem a zarobi o wiele mniej

Gość pisze z pracy
wypowiadajcie sie wiecej, ciekawie sie czyta

Gość dobrzewykształcony
Witam, po przeczytaniu dyskusji postanowiłem napisać z uwagi iż jestem pełnoprawnym ogniwem tego naszego społczeństwa. Z doświadczenia powiem, że kompletną bzdurą jest niestety mit o tym że dobre wykształcenie i samodoskonalenie gwarantują wysokie zarobki (hehe) pracę w ogóle .... bez znajomości dostaje się pracę, której nikt inny nie bardzo chce ... bo jest ciężka (dla jeleni) więc swoim jej nie dadzą, tak naprawdę wszystkie stanowiska lepsze są obsadzone, a rekrutacje prowadzone przez znane firmy to buuuujda .... taki pic na wodę dla zamydlenia oczu ... wystarczy pomyśleć realnie ... jeżeli byłbyś właścicielem firmy albo siedział na stołku ... to komusz dasz pracę, albo kogo wkręcisz ... kogoś super wykształconego czy swojego ziomka ... a każdy jeść musi bo mamy takie same żołądki ... to przykre co dzieje się w naszym kraju, bardzo wiele młodych bardzo dobrych wykształconych ludzi popada w depresję z uwagi na brak możliwości zatrudnienia ... ktoś wspomniałe tutaj o informatyce ... być może w Warszawie tak jest że zarobki 4 netto ale w Lublinie to tyle kierownik działu informatycznego nie dostaje ... miejmy jednak nadzieję że bliżej wiosny z pracą będzie lepiej, i w końcu wrócą lepsze czasy

Gość gość
Ja skonczylam studium meczyne www.dental.szczecin.pl i bede teraz szukać stazu w aptece ;) mam kilka rozmów już umówionych :)

heh jak człowiek ma spoko pracę to i psychika jak i fizyczność jest w jakiejś harmonii.

Gość gość
ja pracuje w aptece po studium farmaceutycznym www.dental.szczecin.pl - ogolnie jestem zadowolona, no ale jezeli ty nie jestes to zmien, nic cie przeciez nie ogranicza. :)

Gość gość
Eurokadra daje zatrudnienie z dnia na dzień i bez większych problemów. Jeśli komuś zależy na pracy, to etat będzie mieć. Warunki to już inna kwestia. Realnie jednak teraz otrzymuje pracę bez większych problemów, z dnia na dzień. Trzeba tylko chcieć skorzystać z tych okazji. To idealny okres na zmianę miejsca zatrudnienia.