Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piszę prace

Dajcie pomysł na działalność gospodarczą! Nie wiem co wymyślić!

Polecane posty

Gość piszę prace

Wybór miejsca i rodzaju działalności nie mam pojęcia jaka może być działaność nie ma nic w książkach

Gość Bo to zycie
pisze scenariusze... :-))

gdyby to było takie proste, to wszyscy by żyli jak "pączki w maśle". najpierw musisz wiedzieć co umiesz i lubisz robić- to jest podstawa! później ile masz kasy, czy będzie zapotrzebowanie na tę działalność, obadać konkurencję itd... to nie takie "hop-siup", chyba że masz za dużo kasy i możesz "walić ślepakami" :)

Gość piszę prace
heheh a niech będzie i salon fryzjerski ale jak to uzasadnić? I miejsce wybrać i uzasadnić?

Miejsce na osiedlu tzn dużo bloków wkoło, a uzasadnić tym że w pobliżu nie ma innego fryzjera.

Gość piszę prace
OkinLisabet dzięki tu już jest jakiś pomysł bo miałam totalną pustkę w głowie :D

Gość savs
Sklep allegro, na uboczu miasta - bo na sklad nie potrzebujesz w znanej dzielnicy a na uboczu taniej

Gość savs
Jak to inna? Masz sklep allegro lub internetowy, sprzedajesz przez neta - jest DG. Mozesz miec sklad na koncu miasta. Albo hurtownie. A w blokowiskach mozesz miec spozywczy i kosmetyczke, to sie zawsze przyda, i moze byc w poblizu inny fryzjer czy spozywczak, bo kazdy blok to ok. 200 osob (powiedzmy) lub wiecej

Gość piszę prace
savs - dzięki za radę 🖐️

weterynarz. w centrum miasta w okolicy dużych terenów zielonych- parków, skwerków. obecnie ludzie w miastach mają zwierzaki, które traktują jak dzieci- małe pieski, kotki, i inwestują w ich zdrowie- szczepienia, badania, zdejmowanie kamienia, sterylizacje itp... a przy parku, bo wielu ludzi tamtędy z psami chodzi na spacery, więc reklama sama się nakręca!

Chodzi mi o to, że to zupełnie inny dział w szkołach ekonomicznych :) działalność internetowa jest omawiana osobno, przynajmniej u mnie tak było. To tylko ćwiczenie nie prawdziwa działalność i chodzi o to żeby móc opisać sposób promocji i inne rzeczy, cała grupa robi podobne, żeby można potem porównywać.

Gość piszę prace
rudamama - dziękiuje za pomysł🖐️

Gość savs
No to moze byc na uboczu jakakolwiek inna dzialalnosc gdzie klienci i tak trafia z innych powodow :) jedyny sklep w miescie albo cos czego nie ma w tej dzielnicy :P Np moze tam byc drukarnia. Na wsi moze byc cokolwiek, ale zwlaszcza monopolowy :D

Gość savs
No to na tej samej zasadzie kolo parku / przedszkola sklep z artykulami dla dzieci

Gość piszę prace
heheh, monopolowy to wszędzie się utrzyma ;) Ale jednak zdecydowałam się na ten zakład fryzjerski,a uzasadnienie takie, że niskie koszty prowadzenie a wysoki zarobek może być?

Gość piszę prace
Co trzeba wpisać w punkcie "Plan , organizacja pracy" czy to mają być godz otwarcia? Co tam wpisać?